Bodrum Gündem

YARIMADA GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ HÜSEYİN ANIL’IN KİTAP İMZA GÜNÜ…

 

hüseyin-anıl-4-temmuz-2018

Yarımada Gazetesi imtiyaz sahibi gazeteci-yazar Hüseyin Anıl, Oasis AVM Toplantı Salonunda ‘Muğla Oligarşisinin Serpilip Gelişmesi’ ile ‘Deyişler, Özlü Sözler ve Aforizmalar’ isimli kitapları için imza ve söyleşi günü düzenledi.

Bodrum Gündem Haber

OASİS AVM Toplantı Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe geçmiş dönem Bodrum Belediyesi başkanlarından Tuğrul Acar, geçmiş dönem CHP  ilçe başkanlarından Duran Öztürk ve Durmuş Ali Öztürk, Bodrum belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörü Mehmet Kocair ile çok sayıda Cumhuriyet Halk Partisi üyesi ve vatandaşlar katıldı.

“Bu Kitap; CHP İçindeki Oligarşik Yapıyı Teşhir Ve Teşhis Ediyor…”

hüseyin anıl kitap imza günü (26)Etkinlikte okurları için kitaplarını imzalayan Hüseyin Anıl, son kitabının  Cumhuriyet Halk Partisi içindeki oligarşik düzeni eleştirdiğini ifade etti. Anıl ““Bu kitap CHP’nin şu anda çok ağır bir şekilde yaşamakta olduğu krizi, Muğla bölgesel olarak yaşadığı ile eşleştirerek anlatmış, yaklaşık 20 yıllık Muğla belgeseli gibidir. CHP’nin kendi içindeki örgütsel ve ideolojik anlamda sorunlarını da içeren, onlara çıkış yollarını gösteren ama bilhassa bugünkü oligarşik yapıyı teşhir ve teşhis eden bir kitap olmuştur. Bu CHP okuyucularını daha çok ilgilendirir. Ama birebir demokrasi ve günlük demokratik haklarla ilgili olan herkesin okuması gereken bir kitap diye düşünüyorum. Benim yaklaşık 20-25 yıllık Muğla süzgecimden geçmiştir. Türkiye’de CHP’nin şu anda ve özellikle 24 Haziran’dan sonra açığa çıkan büyük krizini de anlatacak ve ışık tutacak şekilde yazılmıştır.” dedi.
Gazeteci-yazar Hüseyin Anıl konuşmasına şöyle devam etti ““Oligarklar partinin ve partililerin kendi içinde ürettikleri bir bulaşıcı hastalık. Parti egemenliği, parti hükümranlığı sağlamak isteyenlerin, belediye başkanları ve milletvekilleri ile birbirlerine tutunarak ilçe yönetimlerini ele geçirdiği, partinin üst organlarına kadar uzanan bir merdiven demokrasisine dönüşmüş kurulumun ileri gelen oligarklar. Sistemin adı da oligarşi. Bu aslında faşizmin işini kolaylaştıran bir hastalıklı yapı. Bu bakımdan da bunun yazılmasını bir demokrasi hizmeti olarak kabul ediyorum. Kişisel olarak insan isimlerini de belirtmesine rağmen konu insanlar değil, sistemin bütün açıklıklarını, bütün eksiklilerini teşhir eden bir kitap. İsimleri çıkardığınız zaman bugünkü CHP’deki demokratik hastalığı ortaya çıkaran bir kitap.”

hüseyin anıl kitap imza günü (12)OASİS AVM Toplantı Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte okurları ile bir araya gelen Hüseyin Anıl, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Hüseyin Anıl, Muğla Oligarşisinin Serpilip Gelişmesi adlı kitabını geçtiğimiz aylarda Yerel Basın Çalıştayı için Muğla’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na imzalayarak hediye etmişti. Muğla Oligarşisinin Serpilip Gelişmesi adlı kitabın içindeki çizim ve karikatürler tiyatrocu-çizer Demircan Türkdoğan’a ait

.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.