Bodrum Gündem

BODRUMLULARA MUĞLA’YI TANITIYORLAR…

muğla tanıtım günleri manşetDibeklihan Kültür Ve Sanat Köyü’nde dün akşam ilki gerçekleştirilen ve  4 gün boyunca sürecek olan Muğla’nın coğrafyası, yeme- içme-eğlence kültürü, mimarisi ve tarihi ile ilgili tanıtım yapılacak.

Bodrum Gündem Haber

Dün akşam ilk olarak Muğla Merkezi Menteşe’nin tanıtımı ile başlayan etkinlikte, sonraki günlerde Milas, Ortaca-Dalyan ve Mumcular bölgelerinin tanıtımı ile devam edilecek.

muğla tanıtım günleri (3)Dibeklihan Kültür Ve Sanat Köyü’nde başlayan Muğla Günleri etkinliğine ilk gün Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Türkiye’nin ilk kadın bakanı İmren Aykut, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri Ali Öztürk, Önder Batmaz, Dursun Göktepe ve Mustafa Saruhan, Cevat Şakir’in manevi oğlu Şadan Gökovalı ve Dalaman Ortaca Köyceğiz Turizm Birliği Derneği -DOKTOB Başkanı Yücel Okutur katıldılar.

Muğla Tanıtım günleri organizasyon sorumlusu yazar Hamdi Topçuoğlu etkinlikle ilgili şunları söyledi “Bir kenti tanımıyorsanız, oralı olduğunuzu iddia edemezsiniz. Bodrum’da yaşayanlara Muğla’nın birbirinden güzel ilçelerini, oraların coğrafyası, yeme- içme-eğlence kültürü, mimarisi ve tarihi ile ilgili söyleşiler ve film gösterimleri yapılacak. Çarşamba akşamı Milas tanıtım gününde de Muğlalı sanatçımız Tolga Çandar Konseri yer alacak.

muğla tanıtım günleri (38)“Muğla’yı Koruyarak Ondan Nemalanmayı Bilmeliyiz …”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Osman Gürün, Muğla’da yaşayanların bulunduğu coğrafyayı tanımadığına dikkat çekerek “Muğla’nın öncelikle Muğla’da yaşayanlara, özellikle çocuklara tanıtılması gerektiğini düşündük. Çok güzel bir coğrafyada yaşamamıza rağmen çocuklarımız ve o ilçede yaşayanlar yaşadığı yerin zenginliklerinden bihaber. Biz sürekli Muğla’yı pazarlayarak rant elde edip onun rantından faydalanmaya çalışıyoruz. Ama biz bu değerlerimizi aynı zamanda korumakla yükümlüyüz. Yani onu hoyratça pazarlamak yerine, koruyarak geliştirmeyi ve koruyarak ondan nemalanmayı bilmeliyiz. Ama kendi toprakları ve değerlerini bilmeyen Muğlalının bunları koruması çok olası değil. Onun için de bir saldırı altındayız ve bu saldırı devam edecek. Gökova Körfezi ve diğer muğla tanıtım günleri (17)yapılan işlerle ilgili baktığımızda gerçekten buraya sadece rant gözüyle bakan insanların saldırısı altındayız ama onu müdafaa edecek bilgiyle kentini seven insanlardan da yoksunuz. Onun için bu program çok önemli ve değerli. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin tespitlerine göre Muğla’da 110 antik kent mevcut. Bizim bu 110 kentin 26’sında ören yerimiz var, 9’unda kazı yapıyoruz. Biz bu kazılara da büyükşehir olarak katkı yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün konuşmasının ardından çan çalınarak etkinlik başlatıldı. İlk gün Menteşe ilçesinin tanıtıldığı söyleşide Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ilçe ile ilgili detaylı bilgiler veren bir sunum yaptı. Ardından söyleşinin konukları Mimar Cengiz Bektaş, Yazar Tülay Kayar ve Sadettin Özbek Menteşe ilçesi üzerine konuşmalar yaptılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.