Bodrum Gündem

HER YÖNÜ İLE MİLAS DİBEKLİHAN’DA…

dibeklihanda milas günleri (21)

 10-14 Temmuz 2018 tarihlerinde Muğla Günleri kapsamında düzenlenen Milas Gecesi 11 Temmuz Çarşamba günü Dibeklihan’da yapıldı. Dört gün boyunca devam edecek etkinliklerin ikinci gününde her yönüyle Milas yöresi tanıtıldı. 

Bodrum Gündem Haber

Etkinliğe Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat, Faik Karagöz ve Meclis üyesi Mehmet Yılmaz katıldı.

Muğla Günleri etkinliğinin organizasyonunu üstlenen Hamdi Topçuoğlu, açılış konuşmasında amaçlarının Bodrum’da yaşayan insanların Muğla’yı tanımalarını sağlamak olduğunu belirterek, Bodrum’un, Milas’ın, Muğla’nın bize zenginlik katacak çok önemli değerleri olduğunu ve bunların halkla paylaşılması gerektiğini söyledi.

dibeklihanda milas günleri (1)Etkinlikte konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bize bu ortamı, bu olanağı sağlayan herkese teşekkür etmek istiyorum. Dibeklihan çok kıymetli mekan bizim için. Milas ismiyle Dibeklihan’ı buluşturup Bodrumlular ile bir araya getirdiği için emeği geçen bütün arkadaşlarıma, Yörük Türkmen derneğimizden Çomakdağlı kadınlarımızdan, Ören’den Milas’ın değişik noktalarından kültürümüzü ve birikimlerimizi getiren değerli hemşerilerimizden, Milas Yüksek Okulumuzdan çok memnunum bu akşam. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bu ortamı zenginleştirmek ve Milas’ın adına yakışır bir biçimde gerçekleştirmek adına çok güzel bir sunum ortamı yarattılar. Biraz sonra çok değerli konuşmacılarımız var. Sizlere Milas’ı her yönüyle anlatacaklar. Bu anlamda sizlere İlçemi kısaca tanıtmak isterim. Muğlanın çok önemli bir ilçesi alan itibari ile Seydikemer ile beraber Muğla’nın en büyük ilçesi, Yine köy sayısı itibari ile Türkiye’nin en fazla köy sayısına sahip ilçeleri arasında yer alır.119 kırsal mahallesi olan 13 merkez mahallesi olan 132 mahallesi olan bir ilçe. Nüfus itibari ile de Bodrum ve Fethiye’den sonra 3.sırada yer alır. Milas potansiyeli çok yüksek bir ilçe Ben Milaslı olmaktan ve Milas’ta yaşamaktan son derece mutluyuz ve şanslı hissediyoruz kendimizi. Işık ülkesi uygarlıklar başkenti tarihi ihtişamlı yaşamış gerçekten geçmişten bugünümüze çok zengin bir birikim bırakmış bir ilçe. Bu ilçenin potansiyelinin tanıtımı noktasında çok fazla çabalar sarf etmemiz lazım, El sanatlarından, yemek kültürüne, halısından zeytinine ve zeytinyağına kadar birçok noktada büyük zenginlikler barındırıyor. Bu etkinliği hem Milas’ın tanıtılması açısından hem de Bodrumla buluşması açsısından çok önemli bir aşama olarak görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle sizlere buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Milasa da bekliyorum…” dedi.

dibeklihanda milas günleri (26)Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın sunumunun ardından panele geçildi.  Yazar Halim Şafak Şanlıdağ, Gazeteci Olcay Akdeniz ve Ali Osman Menteşe Milas yöresinin tarihi, kültürel ve geleneksel değerlerini içeren birer konuşma yaptı.

Milas gününe Bodrumlu’ların ilgisi yoğun oldu. Milas yöresine ait halıların sergilendiği Dibeklihan’da, Milas’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatan kitap standı oluşturuldu. Milas’ın geleneksel zeytinyağı ve zeytin ikramı ile lezzetlenen etkinlikte, Milas Yörük Obaları Derneği’nin folklör gösterileri büyük ilgi görürken, Milaslı sanatçı Tolga Çandar’da vermiş olduğu konserle günü renklendirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.