Bodrum Gündem

AKUT BODRUM EKİBİ YAVRU KEÇİYİ KURTARDI…

akut yavru keçi kurtarma (1)AKUT Bodrum Ekibi, Milas ilçesi Gökçeler Mahallesi, Uyku Vadisi Kaletepe mevkiinde Nihat Kara’ya (40) ait kayalıklarda mahsur kalan, 4 aylık yavru oğlağı kurtardı.

Bodrum Gündem Haber

Gökçeler Köyü’nde oturan Nihat Kara, 5 gün önce keçisinin göğüslerinin aşırı şiştiğini fark etti. Keçilerini kontrol ettiğinde 4 aylık yavrunun olmadığını, bu yüzden keçisinin göğsünün şişmiş olduğunu anladı. Yavru keçiyi aramaya başladı. 3 gün önce anne keçinin de gelmediğini fark etti. Kara’nın aramaları sonuç vermiş, keçisi Karakız’ın 2 gündür yaklaşık 60 mt yüksekliğindeki kayalıkta mahsur kaldığı için gelemeyen yavrusu (sonradan ismini Caner koyduğu) ile birlikte olduğunu gördü. Kendisinin müdahaleleri sonuçsuz kalınca, AKUT’tan yardım istedi.

Yardım çağrısını alan Sadettin Uslu yönetimindeki AKUT Bodrum Ekibi, 4 kişilik ekip ile sabahın erken saatlerinde bölgeye ulaştı. Yaklaşık 1 saatlik yürüyüşün sonrasında kayalığa ulaşan ekip, anne Karakız ve yavrusunun yaklaşık 60 metrelik kayanın üsten 5. metresinde balkon adı verilen bir alanda olduklarını tespit etti. İp sistemi kurarak keçi ve yavrunun yanına inen Caner Tezman ve Ali Oğuz Kural isimli gönüllüler çalışmalarına başladı. Bu sırada anne kayalıklardan inerek bölgeden uzaklaştı. İnemeyen yavruya ulaşan AKUT gönüllüleri yaklaşık 2 saatlik çalışma sonunda, yavru keçiyi kayalıklardan yukarıya çıkararak, sahibi Nihat Kara’ya teslim etti.

8 gün sonra yavru oğlağına kavuşan çoban Kara ‘’ AKUT’a çok çok teşekkür ederim. İyi ki AKUT var. Oğlağımı kurtardılar. Oğlağıma onu kurtaran Caner arkadaşın adını koydum. Onu satmayı da düşünmüyorum’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.