Bodrum Gündem

BODRUM’DA 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ PROGRAMI…

BODRUM’DA 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ PROGRAMI…

darbe girişimi bodrumda da protesto edildi (30)

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan,  darbeye karşı, halkın meydanlara çıkarak darbeye engel olması ile başarısız olan, 15 Temmuz FETÖ Başarısız Darbe girişiminin 2.Yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz etkinlikleri akşam saat 21.00’de vatandaşların belediye meydanında toplanmasıyla başlayacak.
15 Temmuz etkinlikleri kapsamında saat 22.30 – 00.00 arasında mehter gösterisi, kahramanlık türküleri dinletisi ve slayt gösterileri gerçekleştirilecek. 00.15’te ilçedeki tüm camilerden sela okunacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, şehitler adına Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunması, video gösterimi konuşmalar, şiirler ve kompozisyonlarla devam edecek program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının naklen yayınlanması ile sona erecek.
15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmak istenen suikast girişiminin merkezi olan Muğla için ayrı bir önem taşımakta.

muğla valisi esengül civelek-bodrum gündemMuğla Valisi Esengül Civelek 15 Temmuz ile ilgili mesajında Genci yaşlısı, kadını erkeği tüm Türkiye bir olmuş, birlik olmuş, Fetullahçı Terör Örgütünün hain darbe girişimine karşı, sokaklara caddelere dökülerek, gövdesini tanklara, toplara siper ederek, vatanına, bayrağına sahip çıkmış ve unutulmaz bir destan yazmıştır. Bu destan, demokrasinin destanıdır. Bu destan, yüce Türk Milletinin destanıdır…” şeklinde ifadelere yer verirken, CHP Muğla İl Örgütü adına açıklama yapan CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ise “15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye‘nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz...” dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete de, 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında milletin şehit olmak için meydanlara koştuğunu vurgulayarak, “Aziz milletimiz canlarını hiçe sayarak hainlerin kullandıkları tanklara tüfeklere karşı göğsünü siper etti…” dedi. Başkan Mete, Muğlalıları 15 Temmuz zaferinin ikinci yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’nın her ilçesinde düzenlenecek anma programlarına davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.