Bodrum Gündem

FETÖ BELGESELİNİN GALASI MENTEŞE’DE GERÇEKLEŞTİ…

FETÖ BELGESELİNİN GALASI MENTEŞEDE YAPILDI (2)Muğla’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın belgeselinin galası gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Belgeselin Yönetmenliğini yapan Sabah Gazetesi Muğla Temsilcisi Kenan Gürbüz, Menteşe Öğretmenevi Salonu’ndaki gösterime sunulan belgeselin galasında, 25 yıllık meslek hayatı boyunca Suriye, Irak, Afganistan, Somali ve Sudan gibi savaş bölgelerinde görev yaptığını, FETÖ’nün hain darbe girişimi gecesi Marmaris’te yaşananlara tanıklık eden gazetecilerden biri olduğunu söyledi.

Muğla’da görülen suikast girişimi davasının Türk demokrasi tarihi açısından çok önemli bir dava olduğunu vurgulayan Gürbüz, “Belgeselde kullandığımız ‘Asrın Suikast Girişimi Davası’ çok doğru bir ifade. Bu davayla darbecilerin darbe sonrası yargılama yaptığı bir Türkiye’den, darbecilerin yargılandığı bir Türkiye’ye gelindi. Darbecilerin Cumhurbaşkanımızın bizzat şahsını hedef almaları nedeniyle davada Cumhurbaşkanımız da taraftı. Bu yönüyle de önemli bir davaydı.” dedi.

FETÖ BELGESELİNİN GALASI MENTEŞEDE YAPILDI (3)Dava sürecinin davaya müdahil olan avukatlar ve gazetecilerin gözünden anlatıldığı belgeselde, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı oteli yönelik saldırı esnasında mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan suikast timi tarafından şehit edilen polis memuru Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker ile şehidin annesi Güzel Eker’in dava sürecinde yaşadıklarına da verildi.

Şehit babası Nihat Eker ile Güzel Eker, belgeseli izlerken gözyaşlarına hakim olamadı. Gürbüz, gala sonrasında suikast girişimi dava sürecini konu alan “Pandoranın Kutusu Açıldı” kitabını Şehir polis memuru Nedip Cengiz Eker’in anne ve babasıyla birlikte imzaladı.

Galaya, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, kurum müdürleriyle vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.