Bodrum Gündem

BODRUM 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI…

15-temmuz-2018-bodrum-bodrum-gündem.2

Tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz; “Bugün dünden daha güçlüyüz…” derken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise; “Halkın seçtiğini ancak halkın iradesi gönderir, darbeler değil…” ifadelerini kullandı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma etkinliği için Bodrum Belediye Meydanında toplanan vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile darbelere karşı tek yürek olduklarını haykırdılar. Bodrum Belediye Meydanına yurttaşlar polis güvenlik noktasındaki kontrollerin ardından girdi. Bu güne kadar Bodrum’da ilk defa böyle bir uygulamanın yapılması da dikkatlerden kaçmadı.

15-temmuz-2018-bodrum-bodrum-gündemBodrum semalarında ay ve yıldızın yan yana gelerek Türk bayrağını oluşturduğu “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliğindeKaymakam Bekir Yılmaz ve eşi Cihan Yılmaz başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman, Bodrum Ağır Ceza Hakimi Adnan Karaman, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Oğuz Şahin, Bodrum Gaziler Derneği Başkanı Hasan Külcü ve gaziler, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve bazı mahallelerin muhtarları, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen ve yurttaşlar Bodrum Belediye Meydanında yerlerini aldılar.

15-temmuz-2018-bodrum-bodrum-gündem-3Yaklaşık 2 bin yurttaşın katıldığı 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşma canlı olarak yayınlandı. Daha sonra da İzmir Yıldırımlar Mehter ve Bando Takımı çeşitli marşlar çaldı. Marşlara yurttaşlar da eşlik etti. Gece yarısı 00:15’de Türkiye’nin 90 bin camii ile birlikte Bodrum’daki camilerden de selâ verildi. Ardından 15 Temmuz Şehitleri için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve Bodrum İlçe Müftüsü Ali Ünal duası ile devam eden etkinlikte, Bodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler sahneye çıkarak eserlerini okudu.

15-temmuz-2018-bodrum-bodrum-gündem (61)MEHMET KOCADON DA FETO MAĞDURU…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı konuşmada geçmiş dönemde FETÖ Terör Örgütünün kendisine de kumpas kurduğunu hatırlatarak; “Halkın seçtiğini ancak halkın iradesi gönderir, darbeler değil. Ben de başkanlık dönemimde tutuklanmıştım ve Bodrum halkımız buna karşı sokaklara dökülmüştü, demokrasi aramıştı. Bunu en iyi bize 15 Temmuz’da yaşananlar gösterdi. Türk halkı bize demokrasiyi kazandırdı. Bugün burada konuşmamızı sağlayan geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor ve gazilerimize teşekkür ediyorum…” dedi. Başkan Kocadon’un konuşmasında tüm darbelere karşı, halkın iradesi ve halkın gücüne vurgu yapması ise oldukça dikkat çekiciydi.

15-temmuz-2018-bodrum-bodrum-gündem (53)BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ…

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise oldukça sert ifadelerin yer aldığı bir konuşma yaptı. Yılmaz “Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu, birlik ve beraberliğimiz daim olsun…” şeklinde başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “2 yıl önce şan ve şerefle dolu tarihimizde daha önce böylesini hiç yaşamadığımız bir şekilde alçakça, haince, şerefsizce bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Arkasına hepimizin bildiği emperyalist güçleri alan ve adı FETÖ olan şerefsiz satılmış köpekler; vatanımızı bölme, parçalama ve yönetme projesinin bir piyonu olarak asrın ihaneti diyebileceğimiz bir girişimde bulundu. Maalesef bu gözü dönmüş din istismarcısı şerefsizlerin; kendi meclisini, polisini, jandarmasını, istihbaratını bombaladığı, silahsız vatandaşlarımıza çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden uçakla, helikopterle, tankla, tüfekle saldırdığı hayasızca bir ihanetini yaşadık. Ama Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki bu ihanet ve ülkemizi bölme parçalama oyunlarını başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere aziz milletimizin cesareti, kararlılığı, vatan sevgisi ve iman gücüyle 251 şehit ve 2200 gazimizin canları ve kanları pahasına fedakarlıkları ile bertaraf etmeyi başardık…”

15-temmuz-2018-bodrum-bodrum-gündem (52)BU HAİN GİRİŞİMİ KİMLER, NASIL YAPMIŞTIR, İYİ BİLMEK LAZIM…

Bodrum Kaymakamı Yılmaz konuşmasının devamında 15 Temmuz Darbe girişimi ile olarak iki önemli nokta olduğunu belirterek “Birincisi; Bu hain girişimi kimler, nasıl yapmıştır? Arkalarındaki güç kimdir ve hedef kimdir? Amaç Nedir? İyi bilmek ve unutmamak gerekir. İkincisi ise her sıkıntılı süreçte vatanları için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimizi asla unutmamak, onların emanetlerine sahip çıkmaktır…” dedi.

15-temmuz-2018-bodrum-bodrum-gündem (58)VATANIMIZA GÖZ DİKENİN GÖZÜNÜ OYARIZ…

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz sözlerini “Bugün dünden daha güçlüyüz. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz koruyalım. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Kızıl elmamız tek bayraktır, tek vatandır, tek millettir. Bizim hiç kimsenin toprağında, malında, mülkünde gözümüz yoktur. Ama herkes bilmelidir ki vatanımıza göz dikenin gözünü oyarız, mazluma zulmedene sessiz kalmayız…” şeklinde tamamladı.
Konuşmaların ardından anma töreni sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.