Bodrum Gündem

SON DAKİKA!!!! YATAĞANLI İŞÇİLERİN YAŞAMINDAN UMUT KESİLDİ…

CHP-Muğla-işçi-milletvekili-Süleyman-Girgin

Yatağan Termik Santralinde sabah saatlerinde kömür sevk kanalının çökmesi sonucu meydana gelen kazada demirlerin altında kalan işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar sürüyor. Ancak işçilerin yaşadığına dair bir bulgu elde edilemediği ve yaşamlarından umut kesilmiş durumda.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Yatağan Termik Santralinde meydana gelen kazayı öğrenir öğrenmez olay yerine gelen CHP’nin işçi milletvekili Süleyman Girgin “Telefon numaralarından alınan sinyal doğrultusunda ve kamera kayıtlarına göre kaçabilecekleri noktada arama ve kurtarma çalışmalarını yoğunlaştırmış bulunuyoruz…” dedi.

chp işçi milletvekilisüleyman girgin yatağan kazasında incelemelerde bulunuyor 24Telefon ile görüştüğümüz Maden İş Sendikası Yatağan Şube eski Başkanı ve CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, kendisinin de burada işçi olarak çalıştığını hatırlatarak, oldukça duygulu anlar yaşadığını ve çok üzgün olduğunu ifade etti. Girgin “Uzun yıllar, bu santral ve kömür ocaklarında çalışan birisiydim. Milletvekili olarak santrale böyle bir olaydan dolayı gelmek istemezdim. Sabah saatlerinde olayı duyar duymaz buraya geldim. Yaşamak için çalışıyoruz, ancak çalışırken ölüyoruz. 2 arkadaşımızla ilgili şu ana kadar hayat belirtisi alamadık. Dileğimiz sağ salim kendilerine ulaşmak. Diğer yaralılarımızın tedavisi sürüyor. Santral 1982 yılında faaliyet geçti. Kazanın olduğu bölgede sıfırdan 40 metre yüksekliğine ulaşan kapalı bir bant sistemi. Kömürde meydana gelen bazı taşmalardan dolayı bakım çalışması yapılıyor. 40 metre yüksekliğindeki bant olduğu gibi aşağıya iniyor. Şu aşamada farklı şeyler söylemek istemiyorum. Öncelikle dileğim yaralıların iyileşmesi ve içerideki arkadaşlarımızın kurtarılması. Burası 36 yıllık santral. İlk kez bu bant sistemi çöktü. Bakımlarının ne derece yapılıp yapılmadığı, ayaklarının desteklenip desteklenmediği ortaya çıkacaktır. İhmal varsa hukuk çerçevesinde suçlular cezalandırılır…” dedi.

Yatağan Termik Santralinde gerçekleşen kazanın hemen ardından CHP Muğla işçi milletvekili Süleyman Girgin’in yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökçen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ta olay yerine gelerek santral yetkililerinden ve Süleyman Girgin’den bilgi aldı.

serdar-toprak-bereket-enerji-haşmet-ışık-başkanDiğer yandan da Yatağan Termik Santrali işletmesi Bereket Enerji tarafından yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde;

Yatağan ve Menteşe’deki hastanelere kaldırılan yaralılardan 5’i taburcu edilirken, 5’inin tedavisi devam ediyor. Yaralıların, hayati tehlikesi bulunmuyor.

Enerji Direktörü Serdar Toprak, konuyla ilgili olarak, “Devletin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının desteği ve kendi bünyemizdeki ekiplerimiz ile yoğun bir çalışma titizlikle sürdürülmektedir. Olayın meydana geldiği andan itibaren olay için seferber olan valimize, kaymakamımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, güvenlik güçlerimize ve diğer tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine şükran duygularımızı özellikle iletmek isteriz. Dayanışmanın ve birlikteliğin anlamlı bir örneğini yaşadık…” diye konuştu.

Gelişmelerden kamuoyunu anlık olarak bilgilendireceklerini belirten Toprak, “En doğru açıklamayı resmi makamlar ve santral yetkililerinden alabilirsiniz. Bunun dışındaki farklı açıklamalara itibar etmeyelim. Medyamız aracılığıyla sürekli bilgilendirme kamuoyuna yapılacaktır…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.