Bodrum Gündem

BU KİTAPTA KÖTÜ HİÇ KİMSE YOK…

feriha-beriş-imza

Bitmiş ve tükenmiş bir insanın zirveye nasıl çıktığının öyküsünü anlatan Feriha Beriş, dördüncü kitabı  “Zirveye Doğru” için İmge Kitap Evinde imza ve söyleşi günü düzenledi.

Bodrum Gündem Haber

17 yıldan beri Bodrum’da yaşamını sürdüren Feriha Beriş, 4’üncü kitabı “Zirveye Doğru”yu okurları için imzalayıp söyleşi yaptı.

Oasis İmge Kitabevi’nde gerçekleştirilen imza günü ve söyleşide Feriha Beriş, bir yılda tamamladığı, Atadost yayınlarından çıkan 287 sayfalık romanını okurları için imzaladı. Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi üyesi de olan ve uzun yıllardır şiir günleri düzenleyen ekibin içerisinde sanat ile iç içe bir hayat sürdüren Feriha Beriş’in imza günü etkinliğine kitapseverler yoğun ilgi gösterdi.

zirveye-doğru-kitap

BU KİTAPTA KÖTÜ KİMSE YOK…

4 . kitabı “Zirveye Doğru” nun başarı odaklı bir roman olduğunu belirten Feriha Beriş, sözlerine şöyle devam etti “Başarı odaklı bir roman. Burada kötü hiç kimse yok. Bütün karakterler birbirine sevgi dolu. Amasra’da başlayıp Almanya’nın Münih şehrinde devam eden bir hikayeyi konu alıyor. Özellikle gençlerin bu kitabı okumalarını çok arzu ediyorum. Çünkü burada gençlere çok güzel mesajlar var, olaylar var. Ben bu kitabı bir senede yazdım. Geçen sene bu zamanlar başladım, bugün de imzalıyorum. Bu kitabı okuyanlar ‘Bütün gece elimizden bırakamadık.’ diyorlar ve bunun devamının yazılmasını istiyorlar. Bu roman bitmesin devam etsin diyorlar. Şu anda çok yorgunum ama devamı belki olabilir…”

feriha beriş zirveye doğru kitabı bodrum imge imza günü ve söyleşi (34)ROMANIMDA ETRAFIMDAKİ İNSANLARIN İSİMLERİ KULLANDIM…

Etrafında bulunan kişilerin isimlerini de kullanan ve yaşadığı bir olaydan etkilenerek bu romanı yazmaya başladığını belirten Feriha Beriş “Etkilendiğim bir olaydan yola çıkarak bu kitabı yazmaya başladım ama hikayenin geri kalanı tamamen kurgu. Kitabımda acılar, sevinçler var. Mutluluklar çok. Kitabımın geniş bir kitle tarafından okunmasını istiyorum. Çünkü öğretmenler de bundan çok faydalanacaklar. Gençler çok faydalanacak. İçerisinde hayatın içerisinden yaşamlar var…” dedi. Beriş Zirveye doğru adlı romanı yazarken en büyük destekçisinin eşi İhsan Beriş olduğunu ve bir çok konuda kendisine yol gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Feriha Beriş’in kendisinin boyadığı bir yağlıboya resmin kapak fotoğrafı olarak kullanıldığı 287 sayfalık kitabın editörlüğünü ise Bodrumlu gazeteci Fatih Bozoğlu yaptı. Bir solukta okunabilecek olan bu kitabın özellikle gençlere umut aşılayan bir özelliği de var.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.