Bodrum Gündem

UNUTULAN KIBRIS ZAFERİ SESSİZCE KUTLANDI…

kıbrıs barış harekatının 44 yılı bodrum kutlamaları (1)

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. Yıldönümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve tüm Türkiye’de olduğu gibi Bodrum’da da düzenlenen tören ile kutlandı. Katılımın çok düşük olduğu anma töreninde gazilerimizin hüznü, adeta gözlerinden okunuyordu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü, dernek üyesi gaziler katıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı 44. yıl dönümü, Atatürk Anıtına Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi’nin çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü’nün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla son buldu.

Katılımın çok az olduğu kutlama törenlerinin ardından Bodrum Kaymakamı ve Bodrum protokolü Gaziler ile yemekte buluştular.

Çelenk töreni sırasında gazilerden Kıbrıs Barış Harekâtı gazilerinden Emekli Astsubay Başçavuş Mustafa Şentürk fenalaşarak yere düştü. Gazi arkadaşları ile birlikte bizzat Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ilk müdahaleyi yaptılar. Kısa bir süre içinde gelen Ambulans ile Devlet Hastanesine kaldırılan Kıbrıs Gazisi Mustafa Şentürk’ün durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.