Bodrum Gündem

50.YIL SİTESİ ÇAĞDAŞ YAŞAM ÇOCUKLARINA KUCAK AÇTI…

çydd yaz etkinlikleri sürüyor (10)

Bodrum Kargı’da 50. Yıl Sitesi Yöneticileri ÇYDD Bodrum Şubesi’nin yaz etkinlikleri’ne katılan 45 çocuğa keyifli bir gün yaşattı.  Bu yıl 22.si yapılan ve Profesör Türkan Saylan’a adanan etkinliğin üçüncü haftasında çocukları, pırıl pırıl bir deniz ve çeşitli sürprizler bekliyordu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi araçlarıyla Kargı’daki 50.yıl Sitesine ulaşan 45 çocuk ve gönüllü öğretmenleri kendilerini karşılayan site yönetim kurulu eşliğinde kumsala akın ettiler. Bu kadar çocukla birden karşılaşan site sakinleri çocukların neşesinin, kendilerini de mutlu ettiğini ifade ettiler.  Denizin tadını çıkaran, neşeyle eğlenen çocuklar sudan çıkmak istemediler. ÇYDD Yaz Etkinliklerine destek veren Hülya Kocadon da çocuklarla birlikte yüzdü. Onları yüzdürdü. Çocukların denizde açılmaması için gönüllü öğretmenlerle birlikte nöbet tutan Kocadon’u kendileriyle yüzerken gören çocuklardan birinin  “Aaa ben sizi tanıyorum. Siz belediye başkanının eşisiniz…” sözlerine gülerek “Ben Hülya öğretmenim…” diye karşılık veren Hülya Kocadon da çocukların keyfine ortak oldu.

çydd yaz etkinlikleri sürüyor (6)Site yöneticileri çocuklara yalnız sitenin kapılarını açmakla kalmadılar. Her biriyle ayrı ayrı ilgilendiler. Her ihtiyaçlarına koştular. Sahilde çocukları bekleyen ilk sürpriz kolilerle sahile taşınan patlamış mısırlar ve içecekler oldu.  Deniz keyfinin ardından site yöneticilerinden Fuat Acar tarafından ikram edilen yemeklerini asırlık ağaçlar altındaki Kafeteryada yiyen çocuklar, sitenin çocuk bahçesinde de doya doya eğlendiler. Bu keyifli anları Site sakinlerinden Nilgün Saygın fotoğrafladı.

Çocuklara sunulan bir başka bir sürpriz ise dondurma oldu. Başta Başkan M.Kemal Bayraktaroğlu olmak üzere site yöneticileri Cemalettin Şahin, M.Tekin Saygın ve Fuat Acar önlerinde kuyruk olup, heyecanla dondurmaları alan çocuklara büyük bir keyifle hizmet ettiklerini belirterek bazı site sakinlerinin “Keşke haberimiz olsaydı, biz de çocuklar için bir şeyler yapardık…” diye sitem ettiklerini anlattılar.

ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı başlangıçta, “Bu kadar çok çocukla acaba rahatsızlık verir miyiz…” diye kaygılandıklarını, ancak site sakinlerinin gösterdiği ilgiyle mutlu olduklarını, onlara ÇYDD Bodrum çalışmalarını anlatma fırsatı bulduklarını belirtti. Çocukların coşkulu alkışları arasında 50.Yıl Site Yönetimi ve Fuat Acar’a birer teşekkür belgesi veren Saraçbaşı bu güzel davranışın örnek olmasını diledi.

Neşeyle araçlarına binen çocukların ikinci durağı ise Yahşi’de Atlı Spor Kulübü oldu. Toprağın önemi, doğal tarım ile ilgili bilgilerin de verildiği bu güzel etkinlikte, Solucan Gübresi üreticisi Turgut Ay da üretimle ilgili bilgi vermekle kalmayıp üretim alanlarına götürdüğü çocuklara üretim safhaları ve toprak oluşumuyla ilgili detaylı bilgi verdi. Çocukların ilgiyle izlediği ve sorular sorduğu bilgilendirme sonrası gezi sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.