Bodrum Gündem

GUSTAV KLİMT  100. YILINDA BODRUM ENDER GÜZEY MÜZESİ ARThill’DE ANILDI…

Modern Akımın Öncüsü Gustav Klimt bodrumda anıldı (11)
Modern Akımın Öncüsü Gustav Klimt 21 Temmuz Cumartesi Bodrum’un sanat mabedi ARThill’de Bodrumlu sanatseverlerin yoğun ilgisi ile anıldı.

Bodrum Gündem Haber
Daha önce İstanbul Avusturya Kültür Ofisininde yapılan anma töreninde sergilenen Avusturyalı ressamın büyük boy panoları İstanbul Avusturya Kültür Ofisinin katkılarıyla Bodrum ARThill’deki anma etkinliğindeTürkiyede ikinci olarak tekrar sergilendi. Avsturyalı Ressam Gustav Klimt’i tanıtan büyük boy panolardan oluşan sergi 15 Ağustosa kadar telefonla alınacak randevu ile gezilebilecek.

14 Temmuz 1862’de doğan ve 100 yıl önce (1918)’de aramızdan ayrılan bu istisnai sanatçının yaşamını ve eserlerini anmak amacıyla  ARThill’de düzenlenen etkinlikte ünlü ressam Ender Güzey tarafından sanatçı hakkında açıklamalar ve Klimt hakkında kısa film gösterimi yapıldı.
Kokteyini Bodrum Avusturya Fahri Konsolosluğu üslendiği etkinlik geçsaatlere kadar devam etti.

Modern Akımın Öncüsü Gustav Klimt (1862-1918) Avusturyalı ressam. Gustav Klimt günümüze dek büyüsünü ve etkisini koruyan Modern Akıma imzasını atmış olan isimdir. Genç yaşlarda sembolizm ve art nouveau akımlarından ciddi derecede etkilenmiştir. Viyana Sezession grubunun önemli üyelerindendir. Özellikle Viyana’da kalıcı izler bırakmış olan sanatçı, aralarında Josef Hoffmann, Otto Wagner, Joseph Maria Olbrich, Richard Gerstl, Egon Schiele ve Oskar Kokoschka’nın da bulunduğu yol arkadaşları ile birlikte 1900’lere damgasını vurmuştur. Tablolarının yanı sıra duvar resimleri, eskizleri ve diğer eserleriyle de tanınır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.