Bodrum Gündem

KOCADON’UN SÖYLEMLERİNE NEDEN ŞAŞIRIYORSUNUZ?

mehmet kocadon tartışılacak sözler

Mehmet Kocadon’un Sabah Gazetesi ekine verdiği röportaj Bodrum’da inceden inceye kaynayan kazanın, iyice fokurdamasına neden oldu.

Röportajı iki kere okudum. Doğrusunu söylemek gerekirse zehir zemberek söylemler. Doğal olarak hedefte CHP ve Osman Gürün var. Türkiye Cumhuriyeti Başkan Erdoğan’a yönelik övgüleri ise zaten yeni bir şey değil.

Bazı şeyleri çabuk unutuyoruz ve bazen de yaşananları çok abartıyoruz.

Birincisi Mehmet Kocadon CHP’ye Demokrat Parti’den geldi. CHP Genel Merkezi, Muğla ve Bodrum’un yerel siyasi aktörleri (ki bunun başında şu an görevde olan Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen’de var) ve en önemlisi de Bodrum’a yatırım yapmak isteyen iş dünyası Mehmet Kocadon’un CHP’ye üye yapılması ve sonrasında da Belediye Başkanı olması yönünde karar verdiler. O süreçte CHP’nin yerel siyasi aktörleri işlerine gelmediği için kulaklarının üzerine yattılar. Eğer Bodrum CHP yeterince direnç gösterseydi, CHP Genel Merkezi de o süreçte Mehmet Kocadon dahil olmak üzere, Bodrum belediye Başkanı aday adayları olan Kerim Cangır, Durmuş Ali Öztürk, Mustafa Saruhan, Nuran Yüksel, Erman Aras için üye bazlı önseçim yapsaydı, çıkan sonuca kimse itiraz edemeyecekti, diyeceğim ama MV seçimleri öncesinde yapılan önseçimde Akın Üstündağ birinci oldu. Ama CHP’nin bilinen yerel aktörleri adama demediklerini bırakmadılar.

Hatta bir önceki MV seçimlerin Tolga Çandar önseçimden birinci olarak çıktı, CHP’nin sözüm ona üst düzey yerel aktörleri “Çalgıcıdan MV mi olur?” demediler mi?

Hatırlayınız lütfen.

Lütfen utanmadan söyleyin, Akın Üstündağ’ın önseçimde kazandığı birinciliğine ettiğiniz lafları.

Hatta sonraları bir buçuk milletvekilinin, buçuğu bile dediğinizi hatırlayınız.

Yaşanan gerçekler çoğu kez unutuluyor.

*******

30 Mart 2014 Yerel seçimleri öncesinde herkes biliyordu; konjönktör gereği o gün Bodrum Belediye Başkanı adayının Mehmet Kocadon olması gerekiyordu. Çünkü rakip aday grafiği hızla yükselen, Konacık’ın başarılı belediye başkanı Mehmet Tosun’du. Mehmet Tosun’un karşısında maddi-manevi mücadele verebilecek tek adayın da Mehmet Kocadon olduğunu hiç çekinmeden söyleyebiliriz.

Gerçeklerden korkmamak lazım.

O dönem anımsayın, Osman Gürün Bodrum’da sadece bir kere gelip mitinge katıldı. Başka da hiçbir şey yapmasına gerek yoktu. Çünkü Mehmet Kocadon “Abeeem” dediği Gürün’ü Bodrum’da adeta sırtında taşıdı.

Bu da bir gerçek.

Bunu açıklayabilecek yürekli bir siyasetçi var mı?

Hayır öyle değil diyenlere 30 Mart 2014 Yerel seçimler öncesindeki en güvendiğiniz haber sitesine bir göz atmanızı ve haberleri yeniden okumanızı tavsiye ediyorum.

2014 Yerel seçimlerinde Mehmet Tosun kaç oy aldı ve kaç CHP’li Mehmet Tosun’a oy verdi, bileniniz var mı?

Mehmet Tosun 2014 yerel seçimlerinde yüzde kaç oy aldı anımsayanınız var mı?

Mehmet Tosun 31 bin 206 oy yani yüzde 37 oy almıştı. Mehmet Kocadon ise 44 bin 26 oy yani yüzde 52.2 oy alarak Belediye başkanlığını kazanmıştı. Eğer Mehmet kocadon CHP’den aday olmasaydı, Demokrat Parti’den aday olacaktı ve aradaki fark kadar yani 12 bin 820 + 1 oy aldığında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Tosun seçilebilirdi. CHP Genel Merkezi ve siyaseti çok iyi bilen yerel siyasi aktörler bu riske girmeyerek Mehmet Kocadon’u bünyesine aldı ve işini garantiye aldı.

Hayır diyenlere tek yanıtım var:

Mehmet Kocadon 2009 seçimlerinde 166 oy farkı ile adı unutulmuş bir partinin, Demokrat Parti’nin adayı olarak seçime girdi ve kazandı.

Yanlış mı?

******

Mehmet Kocadon’un gıcık olunan ve sürekli olarak sorgulanan sözlerini şöyle bir tekrar edelim;

“Osman Gürün ile kavgalı oldu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile diz dize durdu, Fethiye Belediye Başkanı ile yan yana göründü, AK Partiler ile yemek yedi, İş dünyası ile kol kola gezdi, imar yasasına evet dedi, “Cumhurbaşkanım sizi özledik…” dedi, “Sayın Başkan’ın icraat odaklı bir kabine oluşturduğunu düşünüyorum…” şeklinde Başkan Erdoğan’a övgüler düzdü, “CHP kıyı partisi oldu halka inmesi geriyor” dedi, “CHP’de başarılı oldukça ayağınızdan aşağıya çekiliyorsunuz…” dedi.

Adam bunların hiç birine “Ben böyle bir şey demedim, özür dilerim, pardon…” dedi mi?

Hayır demedi.

Mehmet Kocadon şaşırtacak sözler ediyor mu?

Hayır.

Adam her zaman “Benim annem CHP’li” diyor mu?

Evet diyor.

Eeee o zaman buna bile neden şaşırıyorsunuz?

Esas şaşılacak şey; Mehmet Kocadon’un yapısını bilenlerin bile şaşırıyormuş gibi yapmasıdır.

Herkes tutturmuş bir önseçim, sandık koyalım filan. Arkadaş önseçim oldu, yada püskevit sandığı dahi kondu da Mehmet Kocadon’mu girmedi? Yada “Önseçim olmasın. Olursa ben önseçime girmem…” dedi mi?

ben hiç duymadım. Duyan varsa beri gelsin.

Son bir yıl içinde Bodrum Esnaf Odası, Bodrum Şoförler Odası, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve son olarak BODER.

Daha öncesinde Kent Konseyi.

Bütün bu STK’ların seçimlerinde Mehmet Kocadon’un dahli oldu mu?

Oldu.

Bu seçimlerde CHP veya diğer muhalifler ve karşı duruşlar aday çıkartabildi mi?

Hayır.

Aday çıkartsa bile kazanabildiler mi?

Hayır.

Mehmet Kocadon şimdi “Ben kim ne derse desin Muğla Büyükşehir adayı olurum…” diyor mu?

Evet.

Karşısına aday çıkacak olanlara “Aman ben adayım, sakın siz çıkmayın…” diyor mu?

Hayır.

CHP İl ve İlçenin kendisini üst düzey siyasi aktörleri olarak tanımlayan beceriksizler Mehmet Kocadon’un bu kadar açık ve net olarak CHP’yi eleştirmesine, kendi fikirlerine uygun söylemlerine, kendine özgü belediyecilik anlayışına ve icraatlarına bir şey diyebiliyorlar mı?

Hayır.

Mehmet Kocadon net olarak şunları söylüyor;

CHP eğer beni aday göstermez ise; gerekirse başka bir partiden adaylığımı koyarım, kendimce 3-5 bin oy alır işime bakarım. Muğla Büyükşehir için CHP olarak zaten sıkıntı içindesiniz Behçet Saatçi aday olur ise Ak Parti’de MHP’de destek verir ve hatta bazı CHP’liler de destek verir, sizde Muğla Büyükşehir’i kaybetmiş olursunuz. (bakınız üst satırlar-2014 öncesinde Bodrum’da gerçekleşen hikâye)

Böyle bir şey olur mu?

Olur.

Son olarak bunları Mehmet Kocadon’u savunmak için yazmadığımı bilmenizi isterim. 2014 yılında Bodrum Gündem’de yayınlanan haberleri ve köşe yazıları incelediğinizde şimdi söylenenlerden çok daha farklı şeyler söylenmediğini göreceksiniz. Yani Mehmet Kocadon yıllardır aynı şeyleri söylüyor, aynı tavrı gösteriyor ve bazıları hala şaşırıyor.

Hayret ne kadar balık hafızalıyız değil mi?

Haziran 2012’de Başar C.Münir’in Köşe yazısında Kocadon AKP’ye geçer mi diye sorgulanmış ama iki yıl sonra tam aksine CHP’ye geçti;

http://www.bodrumgundem.com/2012/06/04/baskan-akp%E2%80%99ye-%E2%80%93-2-ya-da-%E2%80%9Cperde-%E2%80%9D

30 Mart 2014 Yerel seçim Sonuçları;

http://www.bodrumgundem.com/2014/03/31/sandik-sandik-bodrum-secim-sonuclari

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Tuğrul Acar dedi ki:

    Ne iş yapar beyefendi.Görevi nedir? Ayinesi iştir
    Kişinin lafa bakılmaz.Yaptığı işi tarif edermisiniz?
    Sonra değerlendirelim,yorumlayalım.