Bodrum Gündem

BAŞKAN KOCADON DİSİPLİNE Mİ GİDECEK?

BAŞKAN KOCADON DİSİPLİNE Mİ GİDECEK?

chp ilçe başkanlığı kocadona yanıt basın açıklaması (1)

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Sabah Gazetesine verdiği röportaj ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile gerçekleştirilen kahvaltıda gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar ile ilgili olarak CHP Bodrum ilçe Yönetimi acele bir basın toplantısı düzenledi. Balkan Seymen’in oldukça gergin olduğu gözlenirken, Bodrum belediye Başkanının disipline verilmesi yönünde çalışma başlatıldığı ima edildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Yönetimi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Sabah Gazetesine verdiği röportaj ve gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularına verdiği yanıtlar ile ilgili olarak bir basın açıklaması düzenledi.

Alınan bilgilere göre, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, öğlen saatlerinde acil bir şekilde Yönetim Kurulu Toplantısını toplayarak, özellikle Başkan Kocadon’un kahvaltı sırasında gazetecilere verdiği demeçleri değerlendirdiler. Yönetim kurulu Toplantısının ardından da saat 16:00 itibarı ile bir basın toplantısı düzenlediklerini duyurdular.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 23/07/2018 tarihinde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Sabah-Günaydın gazetesine vermiş olduğu röportajla ilgili CHP Bodrum İlçe yönetiminin aldığı kararlarını açıklamak üzere bir basın toplantısı yaptıklarını belirterek “Belediye başkanımız çok talihsiz bir açıklama yapmıştır…” dedi.

chp ilçe başkanlığı kocadona yanıt basın açıklaması (5)BAŞKANLARIN TARTIŞMASI BÜYÜYOR…

Seymen aldıkları kararları maddeler halinde katılımcılar ve gazeteciler ile paylaştı. Seymen şunları söyledi; “Bu açıklamadan bilgimiz olmadığı gibi içeriğini de kabul etmemiz mümkün değildir. Başkanımızın, gerek başkanlık sistemi ve gerekse cumhurbaşkanlığı ile ilgili düşüncelerini ret ediyoruz ve beyanatının sadece kendisini bağlayacağını mevkii gereği bilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu açıklamaların partimizin söylemleri ile bağdaşır yanı yoktur. Her zeminde ve her koşulda annesinin CHP’li olduğunu söylemesine karşın (CHP’liler hırslarına yenik düşüyor vb.) gibi cümleleri parti tabanını, partimize oy veren seçmenlerimizi derinden yaralamaktadır. Röportaj verdiği yayın organı da çok manidardır. Başkanlık sisteminin genel ve yerel yönetimlere büyük yarar sağlayacağını CHP’de Sayın Mehmet Kocadon’dan başka hiçbir yetkilinin kabul etmesi mümkün değildir. Bu talihsiz açıklama gösteriyor ki Belediye başkanımızdan Cumhuriyet Halk Partisi aidiyeti hala oluşamamıştır. Belediye Başkanımızın yapmış olduğu açıklamanın ve bu basın açıklamasıyla yukarıda yaptığımız açıklamaların sorumlusu da bizatihi belediye başkanımızdır. Ne ilçe yönetimini nede partimizi bağlamayacağını kamuoyunun bilgisine sunarız. Çünkü, belediye başkanımız 16 Nisan 2017’deki Anayasa Değişikliği referandumunda partimizin Türkiye genelinde yapmış olduğu çalışmayı, harcanan enerjiyi, heyecanı, verilen emeği ve bunun karşılığında almış olduğumuz desteği de anlayamamış görünüyor. Bodrum’da Anayasa değişikliği % 80’lik bir oranla ret edilmiştir…”

chp ilçe başkanlığı kocadona yanıt basın açıklaması (3)AÇIKLAMALARINI DÜZELTMEZSE SİYASİ SONUÇLARINDAN PAYINA DÜŞENİ ALIR…

Başkan Seymen’in açıklamasının devamında ise şu ifadeler yer aldı; “Bizim partimizde, bugüne kadar makamı ve ünvanı ne olursa olsun hiç kimse ama hiç kimse partinin ve parti ambleminin üzerinde olamamıştır. Bundan sonra da olamayacaktır. Partimizin bir belediye başkanının, partisini bir başka parti ile mukayese etmesi ne hakkıdır nede haddidir. Başkanımızın bu açıklaması sosyal medyada oldukça geniş bir biçimde yer almıştır. Hal böyle olunca, Bodrum seçmenimiz ve üyelerimiz ya telefonda ya da yolda karşılaştığımızda; parti yöneticilerimize suçlayıcı ve sorgulayıcı sorular yöneltmektedirler. Bizler artık bu tür sorgulayıcı ve suçlayıcı sorularla muhatap olmak istemiyoruz. Çünkü, ilçe yöneticilerimiz bunu hak etmiyorlar. Bu talihsiz açıklamaları düzeltecek ve doğruları anlatacak olan belediye başkanımızdır. Umarız bunu yapar. Yapmazsa da siyasi sonuçlarından herkes payına düşeni alacaktır…”

chp ilçe başkanlığı kocadona yanıt basın açıklaması (7)İLÇE BAŞKANI, KOCADON’U DİSİPLİNE Mİ VERECEK…

Başkan Seymen’in “Bu talihsiz açıklamaları düzeltecek ve doğruları anlatacak olan belediye başkanımızdır. Umarız bunu yapar. Yapmazsa da siyasi sonuçlarından herkes payına düşeni alacaktır…” şeklindeki son cümleleri ise oldukça dikkat çekti.

Başkan Seymen, Bodrum Belediye Başkanı’nın bu söylemleri ile ilgili Genel Merkez’e bilgi verdiklerini ifade ederek; Bunun yaptırımı ise genel merkezin yetkisindedir. Bu konu ilçe örgütünü aşan bir konudur…” diyerek Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un disipline verilmesinin önünün açılacağının sinyalini vermiş oldu.

chp ilçe başkanlığı kocadona yanıt basın açıklaması (6)ÇÖZÜME KOCADON’UN ENGEL OLDUĞUNU İDDİA ETTİ…

Başkan Seymen çöp sorununun Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yüzünden yapılamadığını ima ederek; “Muğla Büyükşehir Belediyesi başarılı olamasın diye, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Bodrum’un katı Atık Çöp sorununun çözülmesine engel olduğunu iddia etti. Başkan Seymen “Milas Katı Atık projesi bizden geç başlamasına rağmen yakında açılıyor. Bütün Milas bu işin arkasında durdu. Milaslılar bunu siyasi rant haline getirmediler. Maalesef Bodrum bu işi başaramadı. Bu işin kenarından köşesinden Belediye Başkanı tutmamıştır. Bodrum Belediye Başkanımız Kocadon Büyükşehir başarısız olsun politikasını gütmemiş olsaydı, belki bugün o alan açılmış olurdu. Bodrum’da katı atık tesisi en azından Milas’tan daha önce devreye girmiş olurdu. Bununla ile ilgili her türlü belgeler bende var…” açıklamasında bulundu.

chp ilçe başkanlığı kocadona yanıt basın açıklaması (8)BAŞKAN SEYMEN, KOCADON’A RESTİ ÇEKTİ…

Oldukça gergin bir ortamda gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Seymen sürekli olarak Ne isterseniz sorabilirsiniz. İstediğiniz her şeyi cevaplamaya hazırım…” diye tekrarlaması da yine dikkatlerden kaçmadı.

Toplantının en sonunda ise CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen “Bodrum Belediye Başkanımız basın özgür diye söylemiş ama ben tam tersini söylüyorum. Basın asla özgür değil. Basın şu an yazamıyor, özgür falan da değil. Bunu bilmek lazım ve öyle hikâyeden konuşmamak lazım. Bakın şu an bütün manşetler aynı çıkıyor…” diyerek sözlerini tamamladı.

chp ilçe başkanlığı kocadona yanıt basın açıklaması (9)Fikret Karataş ise söz alarak, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’e  “Bodrum Belediye Başkanına, Başkanımız diye hitap etmesinin yanlış olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl Cumhurbaşkanımız diye hitap edilmiyor ise Kocadon’a da Belediye Başkanımız diye hitap etmek doğru değildir…” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.