Bodrum Gündem

BODRUM’DAN AKŞENER’E ÇAĞRI…

iyi parti bodrum ilçe teşkilatından meral akşenere çağrı (6)

Bodrum İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Bodrum’da gerçekleştirdiği basın açıklaması ile İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’e “Sizinle birlikte, bu ülkenin iktidarına talibiz. Birlikte mutlu, umutlu adaletli, güçlü Türkiye inşa edeceğiz. Amacımız, hedefimiz, gayretimiz budur…” mesajını gönderdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

24 Haziran seçimlerinde beklenenin çok altında bir oy alan ve seçimlerin hemen ardından da İYİ Parti içinde başlayan tartışmalar, önce Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öptü krizi ile başladı. Daha sonraki süreçte ise Meral Akşener olağanüstü Kurultay kararı alması ve Genel Başkanlığa da aday olmayacağını bildirmesi ile karmaşık bir döngüye girmişti. Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in İYİ Parti’den istifa ettiği haberleri de günlerce gündemi meşgul etmişti.

12 Ağustos’ta yapılması planlanan İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı’nda aday olmayacağını ilan eden İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in yeniden aday olması için Bodrum İlçe Teşkilatı Bodrum Trafo’da bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına İYİ Parti Genel Başkanlığı Yerel Yönetimler Koordinatörü Mehmet Tosun ile birlikte yaklaşık 60 kişi katıldı.

iyi parti bodrum ilçe teşkilatından meral akşenere çağrı (2)MERAL AKŞENER’E GÜVENİMİZ ve DESTEĞİMİZ TAMDIR…

Yaklaşık 60 İYİ Partilinin katıldığı basın toplantısında konuşan İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz “Bilindiği gibi İYİ Parti Afyonkarahisar’da 24 Haziran seçimlerini değerlendirmek üzere bir çalıştay düzenledi ve bu çalıştayın sonunda da Sayın Genel başkanımız Meral Akşener, tüzüğün kendisine verdiği yetkiye dayanarak partimizi Olağanüstü Kurultay’a gitme kararı aldı. Sorumluluğu üzerine alarak ve demokrasiye güç katan bir karar almıştır. Ancak sonrasında kendinin aday olmayacağına yönelik açıklamaları da oldu. Her ne kadar Başkanlık Divanı, İl ve İlçe Teşkilatları Meral Akşener’in aday olarak gösterileceğini bildirmiş olsa da, sayın Genel Başkanımız aday olmayacağını bildirdi. Bizler Bodrum’dan Meral Akşener’e güvenimizi ve desteğimizi bildirmek için, siz gazeteciler vasıtası ile düşüncelerimizi tüm Türkiye ile paylaşmak adına böyle bir toplantı organize ettik…” dedi.

Başkan Mehmet Onur Şahbaz İlçe Teşkilatı olarak hazırladıkları açıklamayı, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkan Yardımcısı Dilek Mirel’in okuyacağını ifade ederek sözlerini tamamladı.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkan Yardımcısı Dilek Mirel tarafından okunan açıklama “Hepinizin bildiği üzere, İyi Partimizin Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener 12 Ağustos tarihinde olağanüstü kurultay yapma kararı almış ve bu kurultayda da yeniden aday olmayacağını açıklamıştır…” diyerek başladı.

iyi parti bodrum ilçe teşkilatından meral akşenere çağrı (3)AKŞENER BÜTÜN PARTİLERE ÖRNEK OLMUŞTUR…

Dilek Mirel’in okuduğu açıklamanın devamında “Bugün burada toplanmış olmamızın amacı; Bodrum İlçe Teşkilatı olarak Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in bu kararına karşı beyanımızı kamuoyuyla paylaşmaktır. Afyon Çalıştayının sonuç kısmında yapılan değerlendirmede, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tüm sorumluluğu üzerine alarak, ‘‘Mahkeme, Kadıya Mülk Değildir’’ anlayışıyla, şahsına verilen yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı alarak aday olmayacağını bildirmiş ve aday olacak arkadaşlarına da başarılar dilemiştir. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, Genel Başkanımızın bu yaklaşımını, demokrasimiz ve Türk siyaseti açısından çok önemli ve anlamlı bir başlangıç olarak görüyoruz. Çünkü Sayın Akşener‘in kongre kararı Bundan sonra hiçbir siyasi parti liderinin, seçimden sonra sorumluluğu parti teşkilatlarına, adaylara, seçmenlere bırakmayacağının göstergesi olup, parti içi demokrasi konusunda diğer Siyasi partilere örnek oluşturacaktır…” ifadeleri yer aldı.

KOLTUKTA GÖZÜ OLMAYAN BİR LİDER…

Artık koltuğuna yapışan, özeleştiri yapamayan, sorumluluğu üzerine alma cesaretini gösteremeyen, iktidarı en önemli amaç kabul eden siyasetçiler olamayacağının ifade edildiği açıklama şu şekilde devam ediyor;

“Tarih; tüm engellemelere rağmen siyasi parti kurup, 8 ay gibi kısa bir zamanda %10 oy alarak parlamento da güçlü bir grup kurduğu halde, bir liderin onurlu istifasına ve liderinin arkasında duran yılmaz güce tanıklık etmekte ve koltukta gözü olmayan bir liderin de olduğuna şahit olmaktadır…”

AKŞENER İÇİN EN ÇOK İMZA VEREN İKİNCİ İLÇE BODRUM…

“Gelinen bu noktada; Biz İyi Parti Bodrum İlçe Başkanlığı olarak, özellikle şunu yüksek sesle dile getirmek ve vurgulamak istiyoruz…” ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle devam ediyor;

“Hepimizin, bu partide siyaset yapma amacı, Meral Akşener’in attığı o cesur adımdır. Biz, ülkemizin birliği, dirliği, selameti için, Meral Akşener’le yola çıktık, onunla yolumuza devam edeceğiz ve kendisine olan inancımız tamdır. Hedefimiz Çağdaş, müreffeh, komşularıyla barışık, adaletli, umutlu ve cesur bir Türkiye’dir. Bodrum,  Atatürkçü, vatansever, modern, çağdaş, insanların yaşadığı bir İlçemiz olup Türkiye’de çok önemli bir yere sahiptir. İlçe Teşkilatımız, partimize katıldığımız ilk andan itibaren  Meral Akşener’e güven ve bağlılığını tam olarak göstermiştir. Bodrum 4-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olan Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı Adaylığı için 100.000 imza kampanyasında Türkiye’de en fazla imzayı toplayan ikinci ilçe olmuştur. Biz Bodrum İyi Parti İlçe Teşkilatı olarak ilk günkü azim ve inancımızla görevimizin başındayız. Genel Başkanımız, Türk siyasetine yakışır, geleneklerine bağlı, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir Türk kadınıdır. Türkiye için bir umuttur ve milletimizde bir karşılığı vardır…”

iyi parti bodrum ilçe teşkilatından meral akşenere çağrı (4)SİZİNLE BİRLİKTE, BU ÜLKENİN İKTİDARINA TALİBİZ…

“Genel Başkanımız, Sn. Meral Akşener, seçim sürecini başarılı bir şekilde, çok iyi idare etmiştir. Bundan, en ufak bir şüphemiz yoktur. İyi Parti, kalıpları kırmış, denklemleri bozmuş ve çıtayı yükseğe koymuştur…” diyerek İYİ Partiler dışındaki ve özellikle iktidar partisi AK Parti’ye mesaj veren Bodrum İlçe Teşkilatının açıklaması şu ifadeler ile sona eriyor;

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, “Yükün dürüstlükse, gücün düşer belki ama başın düşmez…” derler. Biz, İyi Parti Bodrum İlçe Başkanlığı olarak, sizin önderliğinizde, Bodrum İYİ olacak, Muğla İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak sloganıyla, kutlu bir yola çıktık. Ve kararlıyız..! Sizinle birlikte, bu ülkenin iktidarına talibiz. Birlikte mutlu, umutlu adaletli, güçlü Türkiye inşa edeceğiz. Amacımız, hedefimiz, gayretimiz budur. Bu konuda, size ve kendimize olan güvenimiz tamdır. Allah’ın izniyle de, bunu başaracağız. 12 Ağustos’ta yapılması düşünülen, Olağanüstü Kurultay sürecinde, tekrar aday olmanız talebimizi ve size olan desteğimizin devam ettiğini buradan bildirmek istiyoruz. “Daha yeni başlıyoruz”; Yenileneceğiz… Güçleneceğiz… Mutlu bir Türkiye Olacağız… Türkiye İyi Olacak! Türkiye Sizinle Daha İyi Olacak…”

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    Bodrum yine önceliği aldı. Sizleri kutluyorum, başarılar…