Bodrum Gündem

TAKSİCİ ESNAFININ SABRI TAŞTI…

bodrum uber taksici savaşı (7)

Bodrumlu taksi esnafının sabrı en sonunda taştı. UBER uygulamasını protesto eden Bodrumlu taksici esnafı , Kaynar Kavşağı’nda Milas-Bodrum yolunu çift şeritli olarak trafiğe kapattı. Kilometrelerce araç kuyruklarının oluşurken, polis ekiplerinin taksicileri ikna etmesiyle yol trafiğe açıldı…
Bodrum Gündem Haber
Ortakent-Yahşi Mahallesi’nde Uber uygulamasındaki bir araç sahibi ile Bodrumlu bir taksici esnafının arasında bir kavga çıktı. Kavgaya karışan Bodrumlu taksici gözaltına alınarak Yalıkavak Polis Merkezi Amirliği’ne getirildi. UBER sürücüleri ile taksiciler arasında kavga çıktığını duyan yüzlerce taksi esnafı, sabaha karşı Yalıkavak Polis Merkezi Amirliği önünde toplandı.

UBER’İ PROTESTO ETMEK İÇİN YOL KAPATTILAR…

Uzun zamandır gerginlik yaşanan bu durum ile ilgili sabrı taşan taksiciler UBER uygulamasını protesto amacı ile önce Milas-Bodrum Havalimanına kadar konvoy halinde bir protesto gösterisi yapmak istediler. Ancak polis otellerin bulunduğu Kaynar Kavşağı’nda taksicilerin yolunu keserek, gösteriyi sonlandırmalarını istedi.  Bu durum karşısında Taksici esnafı da Milas-Bodrum yolunu çift şeritli olarak trafiğe kapattı.

Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı taksici esnafına yol kapatma eylemini sonlandırmaları için; “Biz burada emeğimize sahip çıkıyoruz. Sesimizi Ankara’ya, ilimize, mülki amirlerimize duyurmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız seçimlerden sonra UBER’in biteceğini söyledi. Bodrum’da UBER’le ilgili haftanın 2-3 günü denetimler oluyor ama yetersiz. Bu sistemin Türkiye’den kalkması gerekiyor. İstanbul’da alınan kararı Muğla Büyükşehir’in de alması gerekiyor. İstanbul’da UBER yok. Ben 6’ıncı ayda Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne Muğla’da 48 harici plakaları yasaklayın dedim. Anlamadılar arkadaş. Şimdi burada yolu kapatmak çare değil…” dedi.

Burada polis ekipleri ve Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı’nın yoğun ikna çabaları sonuç verdi ve bir süre sonra yol trafiğe tek taraflı olarak açıldı. Ancak bu arada kilometrelerce uzayan trafik Bodrum’a gelmeye çalışanlar için eziyet haline dönüştü.

bodrum uber taksici savaşı (2)BODRUMLU TAKSİCİ ESNAFI ZORDA…

Protestoya katılan bir taksici basın mensuplarına isyanını şu sözlerle dile getirdi: “Yazın 2 gün çalış, 1 gün yat. Kışın 4 gün çalış, 5 gün yat yapıyoruz. Vergi veriyoruz. UBER’in nereden geldiği, ne olduğu belli değil. Vergisi algısı yok. Kaçakçı mı ne olduğu belli değil. Bizim yerimiz yurdumuz belli. Sabaha karşı UBER’ciler bizim bir arkadaşı dövmüş. Konu oradan çıkıyor. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu son olsun. İstanbul’da UBER son oldu ama Bodrum’da bin tane UBER var…”

bodrum uber taksici savaşı (10)UBER BİR KORSAN TAŞIMACILIK YÖNTEMİDİR…

Torba Taksi Durağı Kooperatif Başkanı Yasin Algın ise Bodrum’da sezonun iyice kısaldığını ve bu kısa sezonda UBER’den dolayı para kazanamadıklarını kaydederek; “Uzun zamandan beri yaşanan bir sorun. Bizim sezonumuz iki buçuk, üç ay. Üç ay içinde para kazanmak istiyoruz. Şu anda esnaf para kazanamıyor. Borçlarını ödeyemiyor. Ciddi problemleri var. Esnaf tepkisini koymak istedi. UBER de bir korsan taşımacılık. Bu uygulamanın bir an önce ülkemizde kapatılmasını istiyoruz. Konu ile ilgili devlet büyüklerimizden ciddi anlamda destek bekliyoruz. Bu sahil kentlerinde kanayan büyük bir yara. Çünkü bizim sezonumuz kısa. Hal böyleyken taksici evine ekmek götürememekte. Araçlarımız bir gün var, bir gün yok şeklinde çalışmaktadır. Lütfen bunu göz ardı etmeyin…” dedi.
Bodrum’un ana çıkış arterinin trafiğe kapatılması şehir içerisindeki çevre yollarında da sıkışıklığa ve tıkanmalara yol açarken, Taksiciler seslerini duyurmalarının ardından konvoy halinde şehir merkezine ve duraklarına geri döndüler.
Diğer taraftan gece yaşanan olayda gözaltına alınan taksi şoförü A.C.T.’nin, savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.