Bodrum Gündem

YAZ ORTASINDA SUSUZ KALDILAR…

YAZ ORTASINDA SUSUZ KALDILAR…
ortakentte-susuz-yaz-1
Bodrum’un pek çok noktasında su sorunu yaşanıyor. Yazın ortasında susuz kalan vatandaşlar da isyan ediyor. Muski yetkilileri ise yurttaşlara tatmin edici yanıtlar vermiyorlar. 
Bodrum Gündem Haber
Bodrum bu sene kelimenin tam anlamı ile susuzluktan kavruluyor. Muski’nin sorunlarını çözmediği ve kendilerini yeterince bilgilendirmediğinden yakınan yurttaşlar, evlerine çok az su geldiğini ya da hiç gelmediğini ifade ederek yakında salgın hastalıklar başlarsa sorumlusunun MUSKİ olduğunu söylüyorlar. Susuzluktan duş bile alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililere sorunu çözün çağrısında bulunuyor. Kimi vatandaşlar da su ihtiyaçlarını su tankerleri ile karşılamaya çalışıyor.
ortakentte-susuz-yaz-4ORTAKENT’TE SUSUZ YAZ…
Yaz ortasında susuzluk yaşayan yerlerden biri de Ortakent Müskebi Konut Yapı Kooperatifi. Günlerdir siteye hiç su verilmediğini dile getiren kooperatifin yönetim kurulu başkanı emekli diş hekimi Erkan Sütekin, “Bu sene devamlı su sorunu yaşıyoruz ama son 10 gündür hiç suyumuz yok. Çeşitli yerlere müracaat etmemize rağmen bizi idare-i maslahatla idare ediyorlar. ‘Gelecek suyumuz, 2 bin tonluk depo yapılıyor’ diye geçiştiriyorlar. En son biz kooperatif olarak MUSKİ’ye bir dilekçe yazdık. Bize gelen cevapta inceleme sonucu herhangi bir su sorunu yaşanması yoktur diye cevap geliyor. Peki bu su sorunu yok da biz nasıl susuzluktan kıvranıyoruz. 10 gündür su yok. Gece kalkıyoruz su yok, gündüz kalkıyoruz su yok. Ben 118 tane üyenin başkanıyım. Bu 118 tane üye ne yapacak. Su deposu yapılıyor, su deposuna dolacak su yok. Bu insanlar nasıl yıkanacaklar…” dedi.
ortakentte-susuz-yaz-2SU DAĞITIMI ADİL DEĞİL… 
Erkan Sütekin, su dağıtımının da adil şekilde yapılmadığını öne sürerek, “Ortakent Köyiçi’nde su var. Güldür güldür akıyor. Aramızda 75 metre mesafe var, bizde su yok. Bu nasıl bir adalet. Ben kime başvuracağımı da şaşırdım. İnsanlar bu kadar da gözardı edilmez ki” diye konuştu.
ortakentte-susuz-yaz-3
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.