Bodrum Gündem

BODRUM’DA GÖZALTINA ALINAN NURİYE GÜLMEN SERBEST BIRAKILDI…

BODRUM’DA GÖZALTINA ALINAN NURİYE GÜLMEN SERBEST BIRAKILDI…
nuriye-gülmen-bodrum'da-gözaltına-alındı
Gümbet Değirmenler Mevkiinde kimlik kontrolü yapan polis ekiplerine kimlik vermeyi reddeden Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu gözaltına alındı. 
Bodrum Gündem Haber
OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kamu görevinden ihraç edilen Nuriye Gülmen, 324 gün açlık grevi yapmış, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ iddiasıyla yargılandığı davada altı yıl üç ay hapis cezası almıştı. Daha sonra tahliye edilen Gülmen, OHAL Komisyonu tarafından işe iade edilmeyince açlık grevini sonlandırmıştı.
HALKIN HUKUK BÜROSU DUYURDU…
Önceki akşam Twitter’dan bir paylaşım yapan Halkın Hukuk Bürosu, müvekkilleri Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu’nun Gümbet Değirmenler mevkiinde kimlik kontrolü yapan polis ekiplerine kimlik vermeyi reddettiği için gözaltına alındığını duyurdu. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’de bu haberi alır almaz Bodrum ilçe Emniyet Müdürlüğünü arayarak gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu’nun durumu hakkında bilgi aldığı öğrenildi.
CHP Muğla Milletvekili Girgin ile yaptığımız telefon görüşmesinde “Bir yurttaşımız gece yarısı 1’de telefonla arayarak Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu’nun gözaltına alındığı bilgisini verdi. Emniyet Müdürlüğündeki arkadaşlarla görüştük. Nuriye Gülmen’in Bodrum İlçe Emniye Müdürlüğünde kadın nezrethanesi bulunmadığı için Yalıkavak Karakoluna götürüleceğini söylediler. Sağlık durumlarının da iyi olduğunu belirttiler…” dedi.
Geceyi gözaltında nezarette geçiren Gülmen ve Dersulu’nun sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Adliyede ifadeleri alınan Gülmen ve Dersulu öğleden sonra serbest bırakıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.