Bodrum Gündem

ULUSLARARASI REKLAM DÜNYASINDA BODRUM’U TEMSİL EDİYOR…

ULUSLARARASI REKLAM DÜNYASINDA BODRUM’U TEMSİL EDİYOR…

toprak-ajans-istanbul-disi-campaigntr79

Toprak Ajans, ülkedeki yüzlerce ajans arasından seçilerek, 1968’den beri İngiltere’de yayınlanan reklam ve pazarlama dergisi Campaign’in Türkiye baskısında yer aldı…

Fatih Bozoğlu Bodrum Gündem

Bodrum markasının etkisi kuşkusuz herkes tarafından bilinmektedir. Reklam mecralarında Bodrum adı kullanıldığında beklenen etkisini ve ilgisini en az iki katına çıkartır. Özellikle Reklam sektörü Bodrum Markasının gücünü çok iyi bilir.

Bodrum’da Reklam ajans hizmeti veren Toprak Ajans’ta kendi halinde Bodrum markasına yakışır işler yaparken, 1968 yılından bu yana Reklam, Medya, PR ve Pazarlama İletişim sektörlerinin global referans dergisi olan Campaign’in dikkatini çekmişler. İletişime geçip bir de dergilerinde röportaj yapmışlar. İşte bu röportajın ardından da Toprak Ajansın telefonları durmaz olmuş, maillerine gelen CV’lerin ise haddi hesabı yokmuş. Özellikle İstanbul başta büyükşehirlerde çalışan grafikerler neredeyse karın tokluğuna çalışmaya razı olarak iş talebinde bulunuyorlarmış. “Toprak Ajans ile yapılan bu röportaj sektörün kalbine yönelik bir dergide yayınlanınca, bunun böyle olacağı belliydi…” diye konuşuyor Tufan Sepetçi.

Sepetçi sözlerini Toprak Ajans, ülkedeki yüzlerce ajans arasından seçilerek 1968’den beri İngiltere’de yayınlanan reklam ve pazarlama dergisi Campaign’in Türkiye baskısında yer almıştır. Campaign’in ayrıca Hindistan, Orta Doğu ve Asya Pasifik baskıları da bulunmaktadır. Bu global dergide Bodrum’u temsil etmekten dolayı gurur duyuyoruz. Hayırlı olması dileklerimizle…”  şeklinde tamamlarken, Bodrum’da yaşayan her delikanlı erkek gibi Tufan Sepetçi’de bu işin ve başarının asıl mimarı eşim Oya Sepetçi demeyi de unutmuyor.

 bilcell ve toprak ajans

Campaign Türkiye’nin 79. sayısında yayımlanan “Toprak Ajans: “Avantajımız Bodrum’da yaşamak” adlı röportajı bizde gururlanarak aynen yayınlıyoruz.

Toprak Ajans: “Avantajımız Bodrum’da yaşamak”

“Ah bir Ege’ye kapak atabilseydim…” fikrini hayata dökmüş reklamcılarla konusunda uzman yerel profesyonelleri birleştiren Toprak Ajans ile Bodrum’da varlığını sürdüren bir ajans olmayı konuştuk.

Metropolde yaşayan herkesin gitmek için yazları iple çektiği Bodrum’da, tatil beldesinde çalışmanın rehavetine kapılmayan profesyonel bir ekibe sahip Toprak Ajans ile Bodrum’da reklamcılık ve gelecek vizyonları hakkında sohbet ettik.

 

Ceren Caner Bilmeyenler için, ajans hakkında genel bilgilerle başlayabilir miyiz?

Biz aslında oldukça genç bir ajansız. Ancak kadromuz işinde uzman ve yetkin kişilerden meydana geliyor. İstanbul’daki çoğu ajans çalışanının hayalindeki “Ah bir Ege’ye kapak atabilseydim… ” fikrini hayata dökmüş reklamcılarla (insert nazar boncuğu here) konusunda uzman yerel profesyonelleri birleştirerek, Bodrum’da “Rüya Takımı” denebilecek bir kadro kurduk. Bu kadro ile dinamizmimizi birleştirerek konumumuzda yer alan birçok köklü markaya hizmet sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. Kuruluş öykümüz ise yazılım kökenli Tufan Sepetçi ile öğretmen eşi Oya Sepetçi’nin Bodrum’da kreatif reklamcılık açığını fark ederek aksiyon almaları ile başlıyor. Sonrasında olaylar gelişiyor.

Bodrum, reklam konusunda yıllardır “tabelacılık” kavramının bir adım ötesine geçememişken, biz ajans olarak çalıştığımız markalara marka bilinirliğinin ve stratejinin önemini anlatmayı en önemli görevimiz olarak belirledik ve bu yolda ilerliyoruz.

Ceren Caner Ajans hangi alanlara yöneliyor, neler yapıyor?

Toprak Ajans 360 derece hizmet veren bir kreatif reklam ajansı. Web sitesi yazılım ve tasarımı, sosyal medya yönetimi, reklam filmi, radyo spotu, kurumsal kimlik, outdoor… Reklama dair aklınıza gelen tüm kalemlerde hizmet verebilen Bodrum’daki ilk ve tek ajans. Bu yüzden, bize göre yaptığımız en önemli şey, Bodrum markasına, yani Türkiye’nin en büyük markasına hizmet veriyor olmak. Bizim için birincil olan, Bodrum’u ve Bodrum’da iş yürüten markaları doğru ve hak ettikleri özenle tanıtmak. Bunu da mecra hakimiyetimize ve tecrübemize güvenerek hizmet verdiğimiz kitleyi ve meslektaşlarımızı doğru yönlendirerek gerçekleştiriyoruz.

Bodrum, reklam konusunda yıllardır “tabelacılık” kavramının bir adım ötesine geçememişken, biz ajans olarak çalıştığımız markalara marka bilinirliğinin ve stratejinin önemini anlatmayı en önemli görevimiz olarak belirledik ve bu yolda ilerliyoruz.

Ceren Caner Bodrum’daki bir ajansın İstanbul’dakilere göre avantajları ve dezavantajları neler?

En önemli avantajımız Bodrum gibi bir doğa harikası içinde yaşıyor olmak. Tek dezavantajımız Bodrum yazlarının çok sıcak ve kışa göre çok kalabalık olması. Sektörel olarak en önemli avantajımız ise Bodrum’un reklam ve tanıtım alanında uzun zamandır bakir kalmış olması. Hedef kitle, bütçe, strateji, planlama, uygulama kalemleri üzerinden birlikte çalıştığımız markaları eğitmenin ve doğru yönlendirmenin Toprak Ajans’ın kendi marka değeri anlamında çok önemli bir artı olduğuna inanıyoruz.

Ceren Caner Toprak Ajans olarak çalışan bulmakta zorlanıyor musunuz, yeni iş arkadaşları alırken kriterleriniz neler?

Bodrum’daki sektörel açığı kapatmak için örnek olacak işlere mümkün olan en kısa sürede imza atmamız gerekiyor. Bu yüzden ekip arkadaşı ararken tecrübe ve takım çalışmasına uygunluğa dikkat ediyoruz. Farklı şehirlerden Bodrum’a gelirken buradaki çalışma koşullarını “Tatil beldesinde çalışıyorum, oh ne rahat!” rehaveti ile karıştırmayan, motivasyonu her daim yüksek kişiler bizim için tercih sebebi. Yerelde çalışan ararken en önemli kriterimiz ise lokasyonu ve popülasyonu iyi tanıma ve iyi değerlendirebilme yeteneği.

Bodrum sınırlarını aşacak işler

Ceren Caner Bundan sonrası için hedefleriniz neler?

Vazgeçmeyeceğimiz tek ilkemiz Bodrum markasını geliştirmek. Bunun yanı sıra ajans olarak hedefimiz ise Bodrum sınırlarını da aşacak işler yapmak, marka portföyümüzü önce Ege, sonra da Marmara Bölgesi’ne yaymak. Ödüllü işler yaparak Bodrum’daki bu potansiyeli ülke çapında duyurmak istiyoruz.

Ceren Caner Bodrum’da reklamcılığın başlıca sorunları neler?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, Bodrum’da reklamcılık, sektörün gözünde hâlâ “tabelacılık” olarak görülmeye devam ediyor. Çoğu marka hâlâ web sitesinin olması gerektiği konusunda bilgilendirilmemiş. Sosyal medya mecralarını hâlâ “Kuzenim bir şeyler atıyor Facebook’a ya…” şeklinde yöneten kurumsal markalar var. Bu tip profesyonel olmayan yaklaşımları benimseyen bir takım “ajanslar” ise Bodrum’da hâlâ varlık gösterebiliyor ve bu durum da Bodrum markasını zedeliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.