Bodrum Gündem

GÜMÜŞLÜK TOPRAK EV’DE KEMAN KONSERİ…

gümüşlük-9-sğustos

Sistem A.Ş’nin Eğitim Sponsorluğuyla gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) kapsamında keman öğrencilerinin verdiği konser izleyiciyi büyüledi. Keman ustaları Alexander Markov ve Erkin Onay’dan eğitim alan 12 genç yetenek, önceki akşam Gümüşlük’teki Toprak Ev’de sahne aldı.

Bodrum Gündem Haber

Bu yıl GFA Keman Masterclassına Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Selçuk Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi ve Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı gibi farklı okullarından katılan yaşları 11 ile 31 arasında değişen 11 genç kemancı bir haftalık ustalık sınıfına katılarak bilgi ve tecrübelerini arttırdı.

Genç müzisyenler verdikleri konserle harikalar yarattı  

Keman için bestelenmiş eserlerin piyano eşliğinde çalındığı konserde 11 genç müzisyen, Beethoven, Grieg, Mozart, Bach ve Paganini gibi klasik bestecilerin eserlerini seslendirdi. Konserin ikinci yarısında öğrenciler quartet olarak sahne alırlarken, Alexander Markov ve Erkin Onay’da birer eser seslendirdiler.

Bilet gelirleri burs fonuna aktarılıyor

Festival Direktörü Füsun Özgüç, konser öncesinde izleyiciye yönelik bir konuşma yaparak, çok verimli bir masterclass çalışması gerçekleştiğine dikkat çekti ve Gümüşlük Festival Akademisi konserlerinin tüm bilet gelirlerinin GFA Burs Fonuna aktarılacağını duyurdu. Özgüç sözlerini şöyle sürdürdü; “Satın aldığınız her bir bilet, GFA Burs Fonuna aktarılmaktadır. Bu sayede toplamda 70’i bulan öğrencilerimizin 20’sine tam burs verme imkanı tanıdık. Destekleriniz için teşekkür ederiz.” Füsun Özgüç, Ayvalık’ta faaliyet gösteren “Zeytin Çekirdekleri” adlı bir projeyle de işbirliği içerisine girdikleri belirterek, şunları söyledi; “Bu yıl bir de işbirliği gerçekleştirdik, bir sosyal sorumluluk projesi olan Zeytin Çekirdekleri ile bir çalışma gerçekleştirdik. Zeytin Çekirdekleri projesi, 4 yıl önce Ayvalık’ta hayata geçmiş bir proje ve tamamı gönüllü girişimiyle oluşuyor. İmkanı olmayan gençlere, spor, kültür ve sanat alanında eğitim imkanı sağlıyorlar. Bu yıl iki destekçimiz sayesinde bu projeden iki öğrenci, tam burslu olarak masterclass programımıza katılma imkanı buldu”.

Gençler büyük alkış aldı

Gümüşlük Toprak Ev’deki konserde kemanla çalınan eserlere Piyanist Zümrüt Alieva eşlikçi olarak katıldı. Sahneye ilk olarak Selçuk Üniversitesi Keman Eğitimi Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi 31 yaşındaki Çağrı Çalışır gelerek, L. van Beethoven’ın, “Keman Sonatı “İlkbahar”, 1.bölüm” adlı eserini seslendirdi. Daha sonra sahneye gelen Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı müzik ve sahne sanatları lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Nilsu Baştopcu, E. Grieg’in, “Keman Sonatı, no.3, 3.bölüm” adlı yapıtını sergiledi. Konser, aynı okuldan 15 yaşındaki Asude Karadağ’ın seslendirği eserle devam etti. Genç müzisyen, W.A. Mozart’ın, “Keman Sonatı, no.21 K.304, 2.bölüm” adlı eseriyle alkış aldı. Genç müzisyenler sırasıyla sahneye gelerek, şu eserlere yer verdi: Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Adnan Saygun Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu, 13 yaşındaki Gökçe Tatar, H. Wieniawski: “Legende”; Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı Lisesi, 15 yaşındaki Pınar Şahlan, J.S. Bach: “Keman Konçertosu, la min, 3.bölüm”; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, 15 yaşındaki Mustafa Emir Efe, N. Paganini: “Caprice no.16”; Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Keman öğrencisi, 15 yaşındaki Deniz Has, F. Kreisler: “Praeludium and Allegro”; Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı İlköğretim öğrencisi, 12yaşındaki Ecesu Sezer, J.B. Accolay: “Keman Konçertosu, la minör, 1. Bölüm”; Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarından 12 yaşındaki Yağmur Tuna, H. Wieniawski: “Keman Konçertosu no.2, 1. Bölüm”; Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarından 12yaşındaki Laçin Akyol, F. Kreisler: “Corelli Variations”; Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulundan 11 yaşındaki Almila Şerbetçi, J.M. Leclair: “Keman Sonatı no.3”.

 

Konserin ikinci yarısında ilk olarak sahneye ustalık sınıfının eğitmeni başarılı kemancımız Erkin Onay gelerek, S. Rachmaninoff’dan, “Vocalise” adlı eseri seslendirdi. Ardından Almila Şerbetçi, Yağmur Tuna, Ecesu Sezer, Gökçe Tatar,

  1. Slunicko’dan, “Violin Quartet, “Stimmungsbilder”, Op.92, no.3 “Elfenreigen” adlı eseri; Mustafa Emir Efe, Laçin Akyol, Pınar Şahlan, Deniz Has, J. Slunicko’dan, “Violin Quartet, “Stimmungsbilder”, Op.92, no.2 “Nachtzuber” ve Nilsu Baştopçu, Çağrı Çalışır, Asude Karadağ, Erkin Onay, J. Slunicko’dan, “Violin Quartet, “Stimmungsbilder”, Op.92, no.1 “Abend” adlı eserle büyük alkış aldılar. Gecenin son yıldızı Rus asıllı ABD’li kemancı Alexander Markov, izleyenler için klasik eserlerden derlediği bir performans sergiledi.

 

Öğrenciler sertifika aldı

Konser sonrasında düzenlenen törende Rus asıllı ABD’li kemancı Alexander Markov ve ülkemizin tanınmış keman sanatçılarından Erkin Onay da hazır bulundular. Festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay’ın da katıldığı törende keman eğitimini tamamlayan 11 öğrenciye sertifikaları dağıtıldı.

Festivalin sponsorları:

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline bu yıl da Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi kurumsal sponsor olarak destek verirken, Sistem A.Ş, GFA Eğitim Sponsoru olarak festivale katkı sağlayacak. Bu yıl festivalin etkinlik sponsorları arasında Liba Laboratuarları A.Ş, Koçtaş ve İsrail Konsolosluğu yer alacak. Yıllardır festivalin resmi ulaşım sponsoruluğunu üstlenen Türk Hava Yolları, bu yıl da müzisyen konukları Gümüşlük’e taşıyacak. Festivalde ayrıca Tepta Aydınlatma, aydınlatma sponsoru; Bodrum Yarımadası Kültür ve Çevresini Koruma Derneği, Çağdaş Holding, Mozse Doğal Taş, Koçtes Elektrik ve Hancı İnşaat, mekan sponsorluğu; Vodafone, iletişim sponsoru; Misket Dijital, dijital iletişim sponsoru; Kind People PR, Pr Partner; Limon Gümüşlük, servis sponsoru ve Julius Meinl, kahve sponsoru olarak yer alacak.

 

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21.15; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.

Biletler, Etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.00’dan itibaren etkinlik mekanındaki Biletix gişesinden temin edilebilir.

www.gumuslukfestival.org

[email protected]

www.facebook.com/gumuslukfest

12 Ağustos DUYURUSU_Cyprien Katsaris

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2018 Programı

TAŞTA

Antik Taş Ocağı, Konserlerin Başlama Saati: 21.15

10 Ağustos Alexander Markov, Keman & Gülsin Onay, Piyano

12 Ağustos Cyprien Katsaris – Piyano

15 Ağustos Shaun Choo, Piyano

20 Ağustos Konrad Richter, Piyano

04 Eylül 440 Tuş

SUDA

Festival Merkezi, konserlerin Başlama Saati: 20.30

 

28 Ağustos Blessing „Bled“ Chimanga & Dreams Band

1 Eylül Oran Etkin & Timbalooloo ‘Çocukça Bir Gün’

2 Eylül Oran Etkin „Reimagining Benny Goodman Project“

KUMDA

Toprak Ev, konserlerin Başlama Saati: 20.30

GFA Kontrbas 01 Ağustos

GFA Viyolonsel 07 Ağustos

GFA Keman 09 Ağustos

GFA Piyano 23 Ağustos

GFA Flüt 31 Ağustos

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.