Bodrum Gündem

İLK DEFA BODRUM’DA YAPILIYOR…

çocuk-istismarına-karşı-farkındalık-festivali

Çocuk istismarına karşı karşı Bodrum’da farkındalık şenliği düzenlendi. UCİM Başkanı Saadet Özkan, “Çocuklar yalnız değil aileler yalnız değil…” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı ve Bodrum Belediyesi de ilk defa gerçekleştirilen “Çocuk Festivali”ne destek verdi.  

Bodrum Gündem Haber

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) tarafından Çocuk istismarlarına hayır demek ve ebeveynleri bilinçlendirmek amacıyla, farkındalık odaklı ilk çocuk festivali Bodrum’da gerçekleştirildi.

Çocuklar için düzenlenen etkinlikte minik eller boya yapıp, oyun hamurları ile doyasıya oynadı. Çalan müziklerle eğlenen çocuklar güzel bir gün yaşarken, sahneye çıkan avukatlar, psikologlar, aile danışmanları ebeveynlere taciz olaylarının nasıl yaşandığını, böyle bir olayla karşılaşıldığında neler yapılması gerektiğini ve çocukların böyle bir duruma maruz kalmaması için nasıl bir eğitim verilmesi gerektiğini anlattı.

TİYATRO GÖSTERİSİ İLE ANLATILDI…

Çocukların tanımadıkları kişilerle konuşmamalarını ve bu konuda dikkat etmeleri gerekenleri anlatan bir tiyatro oyunu da sahnelendi. Mod International School öğretmenlerinin sergilediği oyunda bir anne ve çocuğunun parka gitmesi ve parkta çocuğu kaçırmaya, taciz etmeye çalışanlar karşı çocukların nasıl bir önlem alması, ailelerin nasıl dikkatli olması gerektiği tiyatro oyunu ile anlatıldı. Oyunu izleyen çocuklar ise hem güldü hem öğrendi.
YALNIZ DEĞİLLER…
UCİM Başkanı Saadet Özkan, Çocuk istismarına karşı insanların bilinçlenmesi gerektiğini söyleyerek “Burada çocuklarımız için bir farkındalık başlattık. İstismara oyunlarla başlayıp, insanların dikkatini çekip, saklama ihbar et diyoruz. Amacımız aramızda bulunan bu insanları temizlemek, yargıya taşımak. Önceliğimiz ise çocuklarımızın güvenli hayatlar kurması. Bugün çocuklar ile oyunlar oynayacağız, çocuklarımıza farkındalık için motosikletli guruplar gelecek, vapurlar kornalarını çalacak ve bizde sesimizi duyuracağız. Çocuklar için mücadele ediyoruz. Onların sesi oluyoruz. Burada bir oluşum başlattık ve bundan sonrada burada adliyelerdeyiz. Çocuklar yalnız değil aileler yalnız değil. Bu durumu yaşayan ve beni izleyen bir çocuk varsa, 155 ve 183’ü bizleri arasın biz onların yanındayız yalnız değiller” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.