Bodrum Gündem

KURBAN DERİLERİ GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ YİNE TÜRK HAVA KURUMU”NA…

KURBAN DERİLERİ GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ YİNE TÜRK HAVA KURUMU”NA…

istikbal-göklerdedirCUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ KURUMLARINDAN BİRİ,

TÜRK HAVA KURUMU…

Türk Hava Kurumu, Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925’te Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile kurulmuş bir dernektir.

THK, Türkiye’nin “Havacılık Federasyonu” yetkisini taşır. Cemiyet’in kuruluş amacı; Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek ve Uçan Bir Türk Gençliği yaratmaktır. Her yıl 60 binden fazla gence verdiği ücretsiz havacılık kurslarıyla gökyüzüne yeni kanatlar kazandıran Türk Hava Kurumu, devlet bütçesinden hiçbir pay almadan Türk halkının destek ve yardımlarıyla havacılık ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Söz konusu havacılık faaliyetleri ile gençlerimizin; milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş, iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaktadır.

THK kolajTüm Türkiye’ de Dünyanın en modern ambülans helikopter filolarının birine sahip olarak ülkemizin 17 noktasında hava ambulans helikopter hizmeti veren THK, hava ambulansında bulunan sabit ve taşınabilir medikal malzemeler, doktor, yoğun bakım hemşiresi veya anestezi teknisyeninden oluşan ekip ile her türlü tıbbi müdahalenin 7/24 yapılabileceği hava ambulansı hizmeti ile organ nakli hizmeti vermektedir.

Avrupa’nın en büyük özel uçak Yangın Hava Söndürme Filosuna sahip olan THK, yurtiçi ve yurt dışında orman, sanayi ve şehirlerdeki yangınlara anında müdahale etmektedir. On yıllara dayanan tecrübesi ile sadece birkaç ülkede yapılabilen gece uçuşlarını da başarıyla gerçekleştirmektedir.

Türkiye’nin “Havacılık Federasyonu” yetkisini taşıyan Türk Hava Kurumu; Ankara ve İzmir’ de uluslararası kalite standartlarında hizmet veren eğitim merkezlerinde ticari pilot eğitimi ile amatör ve sportif havacılık aktivite ve eğitimleri gerçekleştirmektedir. Kurulduğumuz günden bu yana havacılık sektörüne 7.000’ e yakın ticari pilot kazandırmıştır.

Türkiye’nin ilk Sivil Spor ve Eğitim Uçağı Şirketi olan THK Uçak İmalat çeşitli hava platformlarının tasarım ve üretimi, montajı, sertifikasyonu ve satış-pazarlaması konusunda da faaliyet göstermektedir.

Sivil havacılık sektöründe sahip olduğu üst seviyeli teknik alt yapı ve mekanik sistem bakım kabiliyetleriyle hava araçlarının bakım, onarım ve modernizasyonunu yapan THK, kendi personelinin ve bağımsız havacılık kuruluşlarının personelinin eğitim ve lisanslandırma faaliyetlerini yürütmektedir.

Türk Hava Kurumunun gelirlerini, her yıl yapılan kurban derisi bağışları, fitre ve zekât toplama faaliyetleri, kurum etkinlikleri oluşturmaktadır. Türk Hava Kurumu kurulduğu günden bu yana elde ettiği gelirin tamamını Türk Havacılığını geliştirmeye, verdiği ücretsiz kurs ve eğitimler ile hedefi yükseklerde bir Türk gençliği yaratmaya yönlendirmektedir.

turk_hava_kurumu_bodrum-şubesi-mehmet-kocadonTürkiye’nin pek çok noktasında şubeleri ile hizmet vermeye devam eden Türk Hava Kurumu, Bodrum’da da dinamik yönetim kurulu ile kamuya hizmet vermeye devam etmektedir…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.