Bodrum Gündem

BÜYÜK RALLİYİ TAMAMLAYAN İLK ver TEK TÜRK KADIN…

BÜYÜK-RALLİYİ-TAMAMLAYAN-İLK-ver-TEK-TÜRK-KADIN-bodrum-gundem

Bodrumlu Eczacı Gökçen Kabaş, 1 hafta süren ralli sonunda ailesinin sürpriziyle finale ulaştı.

Bodrum Gündem Haber

Bu yıl 8’inci kez düzenlenen ve ralli kategorisinde Avrupa’nın en büyük yarışlarından biri olarak kabul edilen Transanatolia Rallisi, dünyadan ve Türkiye’den büyük yarışmacıları bir araya getirdi. Motosiklet, Quad SSV ve Otomobil Kategorilerinde 35 araç ile toplam 42 yarışçının katıldığı Ralli organizasyonuna Bodrum’dan katılan Gökçen Kabaş, Motosiklet sınıfında, Dünyanın en ünlü yarışçılarıyla yarıştaki tek kadın olarak mücadele verdi.

İtalya, İspanya, İngiltere, Hollanda gibi Avrupa Ülkelerinden 8 olmak üzere toplam 18 yarışçı arasında tek kadın olarak erkeklere meydan okuyan Gökçen Kabaş, 7 gün boyunca toplam 3 Bin kilometre yolu sert ve sarp zeminlerden aşarak, geçtiğimiz Gün Selçuk’ta finişi göğüsledi.

Tüm rakiplerinin 450 CC ve üzeri hacimli güçlü motorları olmasına karşın, 250 CC hacimle yarışan tek motosiklet yarışçısı olarak tüm engelleri aşan Gökçen Kabaş, birçok güçlü rakibini geride bırakarak, genel klasmanda 12. Kendi kategorisinde de 9’unculukla ralliyi tamamladı. Selçuk Efes Antik Kenti’nin girişinde tamamlanan yarışın sonunda Kadın yarışçıyı ailesi ile yakın dostları pankartlar ve dövizlerle karşılayarak Gökçen Kabaş’a bir sürpriz yaptılar.

Gökçen kabaş (4)TRANSANATOLİA RALLİLERİNE KATILARAK TAMAMLAYAN İLK VE TEK TÜRK KADIN YARIŞÇI…

Büyük bir tezahüratla finişe giren Gökçen Kabaş, bugüne kadar yapılan Transanatolia rallilerine katılarak tamamlayan ilk ve tek Türk Kadın Yarışçı olarak, erkek rakiplerinin de alkışlarıyla, zafere ulaşmış oldu.

Yarış sonunda rallide geçirdiği kaza sonrası Transanatolia Rallisi’ne veda eden dünyaca ünlü Dakar Yarışçısı Juan Pedrero Garcia, Gökçen Kabaş’ın yanına gelerek kendisini tebrik etti. Yaptıkları konuşma sırasında Gökçen Kabaş’ın en büyük hedefinin Dakar Rallisine giden ilk Türk Kadın olma hedefini öğrenen Garcia, Gökçen Kabaş’a, “Mutlaka katılmalısın. Bu yarışı tamamlamak da oldukça zordu ve sen bunu başardın. Dakar Rallisi’nde başarılı olmak konsantrasyon, azim ve kondisyon gerektiriyor. Sende Bunların hepsi ile birlikte Cesaret de var. Sakın hedefinden vazgeçme…” diyerek destek verdi.

Yarış sonrasında Transanatolia Motosiklet Genel Klasman 1.si, dünyaca ünlü yarışçı Marc Sola Terradellas ve ralli’de 3. Olarak Türkiye’yi temsil eden Serkan Özdemir, Gökçen Kabaş’ın yanına gelerek, daha birçok yarışmada kendisini görmek istediklerini belirterek, başarılarının devamını dilediler.

Gökçen kabaş (3)EN BÜYÜK DESTEKÇSİ EŞİ…

Eşi Dr. Atilla Kabaş’ın mekaniker olarak Gökçen Kabaş’a destek verdiği yarış süresince teknik hiçbir aksaklık yaşamayan Gökçen Kabaş, ralli sürecini ve yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi.

“Oldukça zor ve yıpratıcı bir 7 gün geçirdim. Yarışların ilk günü 13 saat boyunca motosikletimi kullanmaktan başka bir şey yapmadım. Öyle ki o 13 saatin toplamda yarım saati o da benzin ikmali için durduğumda dinlendim. Ama ilk günden sonra her gün daha da beni kendine çekti. Yarışla, motorumla ve yolu takip ettiğimiz yönlendirici ekipmanımla bütünleştim. Sonunda yarışı tamamlayarak büyük hedefime giden, büyük bir adım attım. Bodrum Belediyesi’nin sağladığı yakıt desteği ile kendimi daha güçlü hissettim. Başta eşim ve motorumun yolda kalmaması için elinden gelen her şeyi yapan Atilla Kabaş’a sonrasında ailem ve arkadaşlarıma beni destekledikleri ve inandıkları için teşekkür ederim. Bu yarışlar gerçekten maddi manevi büyük bir yük. O nedenle sporu ve sporcuyu destekleyen herkese teşekkür etmemiz gerekli. Umarım Dakar rallisine katılmak için kocaman teşekkürlerimi sunacağım bir destekçi listem olur. O Yarış’ta Türkiye’yi temsil eden ilk Türk Kadın Yarışmacı olmak benim en büyük hayalim…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.