Bodrum Gündem

BODRUM TÜVTÜRK İŞÇİLERİ DİRENİYOR…

türktüv-bodrum-işci-direnişi-5

TÜVTÜRK Muğla’da Direnişin 5. Gününde Tüvtürk Bodrum Mücadele Alanı Oldu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’ye bağlı Muğla, Fethiye, Bodrum, Marmaris istasyonlarında örgütlenmiş ve sendika üyesi olan işçiler birer birer çıkartılmaya başlandı. Bodrum’dan da 12 işçinin çıkartıldığı iddia ediliyor. Sendikalı olduğu için önce “Sendikadan istifa edin, e-devlet şifrenizi verin, yoksa işten çıkartırım…” şeklinde tehdit edilen işçiler, baskı ve tehditlere boyun eğmeyerek karşı durdukları için işten çıkarıldıklarını iddia ettiler.

Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu İşçileri Sendikasına bağlı Nakliyat-İş’ten yapılan açıklamaya göre; “Sendikamız,  Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’ye bağlı Muğla, Fethiye, Bodrum, Marmaris istasyonlarında örgütlenmiş ve yasal çoğunluğu sağlamıştır. Ancak işveren işçi sendika düşmanlığı yaparak, işçilerin sendikadan istifa etmeleri için tehdit ve baskılar yapmıştır. Bu baskılara boyun eğmediği için 12 üyemizi işten atmıştır. Atılan üyelerimiz sendikamız öncülüğünde işe geri dönüş için mücadeleye ve direnişe başlamışlardır…” ifadeleri yer alıyor.

BODRUM BASIN AÇIKLAMASI 5BODRUM’DA BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR…  

Muğla’da bulunan diğer istasyonları da direniş alanı ilan eden sendika, işten atılan üyeler, Sendika yöneticileri ve işçilerin ailelerinin de katılımı ile Bodrum’da bulunan TÜVTÜRK istasyonun önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. İşten atılan işçiler ile birlikte aileleri ve sendika yöneticileri TÜVTÜRK Bodrum istasyonun önüne kadar kortej oluşturup, sloganlarla ve yürüyerek geldiler.

SİLAHLA TEHDİT EDİLDİKLERİNİ İDDİA ETTİLER…

Nakliyat İş Eskişehir Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik tarafından yapılan basın açıklamasında, işverenlerin sendika üyelerini silah göstererek ve baskı yaparak, “sendikadan istifa edin, e-devlet şifrenizi verin, yoksa işten çıkartırım” diyerek tehdit ettiğini, bu tehdit ve baskılara boyun eğmeyen üyeleri işten attığını iddia etti.

Özçelik, işverenlerin bu baskı ve tehditlerinin suç olduğunu ve bununla ilgili olarak TCK’nın 117 ve118.Maddelerine göre gerekli suç duyurularını yaptıkların söyledi.  Sendikaya üye olmanın Anayasanın 51. Maddesi ve 6356 Sayılı Yasa ile güvence altına alındığını, İstasyonlarda üyelere yönelik baskı, tehdit ve işten atmaların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Özçelik, işverenin işçi ve sendika düşmanlığına, yasa, hak-hukuk tanımazlığına karşı gerekli mücadeleyi vereceklerini belirterek “Gerek hukuki gerekse fiili olarak işten çıkarılan üyelerimiz işe geri alınıncaya, işyerlerinde toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar mücadelemiz sürecektir” sözlerini tamamladı.

türktüv-bodrum-işci-direnişi-6HAKLARINI ALANA KADAR DİRENİŞE DEVAM…

Sendika Avukatı Tacettin Çolak’da söz alarak; Sendikaya üye olan bir işçiyi işten atılmanın, işçileri silahla tehdit etmenin suç olduğunu ve bununla ilgili olarak da işveren ve yetkililer hakkında suç duyurularında bulunduklarını belirtti.

İşten atılanlar arasında kadınların da olduğu ifade edilirken, işçiler anayasal, yasal örgütlenme, sendikaya üye olma, sözleşme haklarına sahip çıkacaklarını, işe geri dönünceye ve toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirttiler.

türktüv-bodrum-işci-direnişi-2OTURMA EYLEMİ YAPTILAR…

Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapıldı. Eylem sırasında sık sık “Atılan İşçiler Geri Alınsın, Yaşasın Onurlu Mücadelemiz, Sendika Hakkımız Engellenemez, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız, Yaşasın Tüvtürk Örgütlenmemiz, Sendika Hakkımız Söke Söke Alırız, Yaşasın Disk Yaşasın Nakliyat-İş” sloganları atıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.