Bodrum Gündem

DİBEKLİHAN’DA İKİ TASARIMCI’DAN BİR DEFİLE… (DEFİLE FOTOĞRAF GALERİSİ)

dibeklihan-iki-tasarımcı-bir-defile-kişiseliz-17-ağustos-2018-1

İki Tasarımcı Özlen Ayata  &  Gonca Şenocak, tamamı el işçiliği tasarımlarını Dibeklihan’da sergilediler. Hem mankenler, hem de tasarımlar izleyicilerden tam not aldı…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde,  kendi adlarıyla ayrı ayrı butikleri bulunan Özlen Ayata ve Gonca Şenocak, “Kİ – SHE – SEL – İZ ” adlı defileyle tamamen özgün deri, gümüş ve birçok materyeli birleştirerek yarattıkları takı, aksesuar, giysi ve çantaları izleyicileriyle paylaştılar. Şenocak ve Ayata’nın el işçiliğiyle zenginleştirdiği tasarımları, özgün olmasının yanı sıra, her bir ürünün tek olmasıyla da dikkat çekiyor. 2018 Koleksiyon’ larının yer aldığı “Kİ – SHE – SEL – İZ” adlı defile, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, Orhan Kemal Meydanı’nda yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

dibeklihan-iki-tasarımcı-bir-defile-kişiseliz-17-ağustos-2018-2Doğanın hediyelerini farklı kullanım şekilleriyle tasarımlarına aktaran Özlen Ayata; mühendislik eğitiminin de katkısıyla, moda sektöründeki deneyimlerini ve on yedi kişisel, altı karma serginin kazandırdığı tecrübelerle oluşturduğu yeni koleksiyonuyla, değişimin bir parçası olmayı hedefliyor.

dibeklihan-iki-tasarımcı-bir-defile-kişiseliz-17-ağustos-2018-3Gümüş ustası Gonca Şenocak, almış olduğu ekonomi eğitimini bir yana bırakarak; Kapalıçarşı’da kuyumculuk deneyimi ve uzun yıllardır çeşitli sanat faaliyetleriyle uğraşmıştır. Kendi atölyesinde gümüş takı imalatı ve eğitiminin yanı sıra seramik sanatı yapmaktadır.

Defilede doğal taşlarla bezediği gümüş, deri ve çeşitli materyallerden oluşturduğu özgün takılarını sergiledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.