Bodrum Gündem

GÜMÜŞLÜK’TE GENÇ YETENEKLERDEN PİYANO ŞÖLENİ…

Gümüşlük-Festival-Akademisi-(GFA)-Piyano-Masterclassına-katılan-14-genç-yetenek-sertifikalarını-aldı 

Bodrum’da devam etmekte olan 15. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) Piyano Masterclassına katılan 14 genç yetenek geçtiğimiz akşam Gümüşük’teki Toprak Ev’de bir araya gelerek hünerlerini sergiledi. Sistem A.Ş Eğitim Sponsorluğu ile gerçekleşetirilen konserin sonunda katılımcılara eğitmenlerince sertifikaları takdim edildi.

Bodrum Gündem Haber

Bu yıl “Kumda” konseptiyle sürdürülen GFA masterclassları 5 ayrı dalda gerçekleşiyor. 13 – 23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen GFA Piyano Masterclassına bu yıl yaşları 11 ile 28 arasında değişen, Royal Academy of Arts, Başkent Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarlarından ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden 14 genç piyanist katıldı. Festival kapsamında sahneye çıkan Cyprien Katsaris, Konrad Richter ve Gülsin Onay’dan 11 gün boyunca eğitim alan genç müzisyenler, Toprak Ev’deki gecede Chopin, Mozart, Liszt, Bach, Rachmaninoff ve Debussy gibi bestecilerin eserlerine yer verdi.

Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) Piyano Masterclassına katılan 14 genç yetenek sertifikalarını aldı (4)“Öğrenciler çok başarılı ve azimli”

Konser öncesi genç piyanistleri, gösterdikleri üstün başarı nedeniyle tebrik eden ve CD’lerini armağan eden Piyanist Gülsin Onay, daha sonra tek tek sahneye gelen öğrencilere sertifikalarını verdi. Gülsin Onay, “öğrencilerimiz çok başarılı, çok azimli, onları çok güzel bir gelecek bekliyor. Bu güzel akşamda onları dinlemeye gelerek destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi. Sertifika töreninden sonra GFA’nın Eğitim Sponsorluğunu üstlenen Sistem A.Ş’nin yönetim kurulu başkanı Mustafa Tanışık’a da bir teşekkür plaketi verildi. Mustafa Tanışık, kendisine verilen plaketin çok büyük bir değer ifade ettiğini belirterek, gençleri ve eğitimi her zaman destekleyeceklerini söyledi.

Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) Piyano Masterclassına katılan 14 genç yetenek sertifikalarını aldı (5)Klasik eserlerden derlenmiş repertuar

11 gün süren ustalık sınıfının ardından sahneye çıkan genç piyanistler, sırayla kendi seçtikleri repertuarı seslendirdi. İlk olarak izleyicinin karşısına çıkan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi, 17 yaşındaki Nihal Ece Erkutun, F. Chopin’den, “Etude Op. Post no. 1, fa minör” ve W.A. Mozart’dan, “Sonat, fa majör, 1. bölüm KV 332” adlı eserleri seslendirdi. Ardından sahneye çıkan Royal Academy  of Arts 8. kur sınavına hazırlanan 16 yaşındaki Ada Tüzün, F. Schubert’ten, “Impromptu mi bemol majör, Op. 90, no. 2” adlı yapıtla alkış aldı. Bu eseri, F. Mendelssohn’un bir eseri izledi: “Sözsüz Şarkılar’dan 4 numaralı, sol minör” başlıklı bu eseri, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı öğrencisi, 16 yaşındaki Selin Sezer seslendirdi. Genç yeteneklerin konseri, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Lisesinden 15 yaşındaki Doğa Çağla Deniz’in F. Chopin’den seslendirdiği, “Etude, Op. 25, no. 2, fa minör” başlıklı eserle devam etti. Daha sonra sahnede yerini alan Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi öğrencisi, 15 yaşındaki Bilge Bekler, F.  Chopin’den, “Nocturne, Op. 55, no. 1” adlı yapıtı icra etti. Program, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarından 27 yaşındaki Dilay Dondurmacı’nın, C. Debussy’den seslendirdiği, “Reverie” adlı yapıtla sürdü. Gecenin ilk yarısını Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarından 19 yaşındaki Hande Önder sonlandırdı. Sanatçı, F. Liszt’in, “2 Konser Etüdü, S. 145, no. 2, “Gnomenreigen” adlı yapıtına yer verdi.

Doğa Çağla Deniz

Gecenin ikinci yarısında ilk eseri, Başkent Üniversitesi Devlet Konservaruarı mezunu 28 yaşındaki Eser Öktem seslendirdi. Genç müzisyen Toprak Ev’in sahnesinde J.S. Bach / F. Busoni imzası taşıyan, “Choral Prelude “Nun komm der Heiden Heiland” adlı yapıtla büyük beğeni aldı. Program, 9 Eylül Üniversitesi Konservatuarı 7. Sınıf öğrencisi, aynı zamanda ustalık sınıfının da en genç katılımcısı olan 11 yaşındaki Papatya Biter’in, E. Grieg’den icra ettiği bir eserle sürdü. Bu eser, “Elegie, Op. 47, no. 7” başlığını taşıyordu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi 14 yaşındaki Nazlıcan Erol, F. Chopin’den, “Waltz, Op. 64, no. 2” adlı yapıtı seslendirdi. Bu eseri bir F. Schubert bestesi takip etti. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarından 19 yaşındaki Arkın Akçagül, bestecinin “Impromptu Op. 90, no. 3” adlı eseriyle izleyici karşısında idi. Daha sonra sahneye gelen Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesinden 14 yaşındaki Defne Selen Duraner, S. Rachmaninoff’un, “Prelude do diyez minör” adlı yapını icra etti. Gecenin son genç yıldızı Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları öğrencisi 16 yaşındaki Tuna Bilgin idi. Genç piyanist, L.van Beethoven’un bir eserini seslendirdi. Bu eserin başlığı, “Sonat no.3, Op.2/3, 1. Bölüm” idi. Toğrak Ev’deki gecede Tuna Bilgin’in ardından Devlet Sanatçımız ve piyano virtüözü Gülsin Onay gecenin kapanışını yaptı. Festivalin de sanat danışmanı olan Gülsin Onay, sahnede izleyicinin karşısına F. Mendelssohn’dan, “Variations sérieuses Op.54” adlı eserle çıktı. Daha sonra eğitmenleriyle birlikte sahneye gelen genç piyanistler, izleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Ada TüzünBurslu eğitim için “Öğrenci Fonu”

Başladığı yıldan bu yana 1200 civarında genç yeteneğe farklı enstrüman dallarında sertifika veren Gümüşlük Festival Akademisi, sağladığı burslarla yetenekli gençlerimizin eğitiminde ve kariyerlerinde önemli bir role sahip. Bu yıl ilk defa başlatılan bir proje ile festival misafirlerinin de desteği alınarak, bir “Öğrenci Fonu” oluşturulması ve bu fonla yetenekli gençlerimize burs sağlanması da hedefleniyor. Halihazırda öğrenci konserlerinin tüm geliri, bir sonraki yılın öğrenci burslarına aktarılıyor.

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2018 Programı

TAŞTA

Antik Taş Ocağı, Konserlerin Başlama Saati: 21:15

04 Eylül 440 Tuş

SUDA

Festival Merkezi, konserlerin Başlama Saati: 20:30

28 Ağustos Blessing „Bled“ Chimanga & Dreams Band

1 Eylül Oran Etkin & Timbalooloo ‘Çocukça Bir Gün’

2 Eylül Oran Etkin „Reimagining Benny Goodman Project“

KUMDA

Toprak Ev, konserlerin Başlama Saati: 20:30

GFA Flüt 31 Ağustos

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.