Bodrum Gündem

BODRUM ESNAFI VE İŞ DÜNYASI, BAYRAMDA UMDUĞUNDAN FAZLASINI BULDU…

BODRUM ESNAFI VE İŞ DÜNYASI, BAYRAMDA UMDUĞUNDAN FAZLASINI BULDU…

IMG_1198Bodrum Belediye Başkanlığında Kurban Bayramı Tatili sonrası odalar  ve sivil toplum kuruluşları tarafından da bir değerlendirme yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

Değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, , Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Denizciler Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, TÜRSAB Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz katıldı.

Toplantıya katılan oda ve kurum temsilcileri, geçtiğimiz Kurban Bayramı Tatilinin Bodrum ekonomisi açısından son derece verimli geçtiğini ve 2014-15 yılındaki rakamlara ulaşıldığını kaydettiler.

IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç “9 gün bayram tatilinde 70 bin turistin günübirlik tekne turuna çıkmıştır. Bodrum’dan Yunan adalarına 113 sefer yapılmıştır. Buradan da 35 bin yolcumuz hudut kapısını kullanmıştır. Yerli yabancı 7 bin kişi de Bodrum Limanı’ndan mavi yolculuğa çıkmıştır. Tatil boyunca denizlerimizde hiçbir sorun yaşanmamıştır. Her türlü önlem alınmıştır” dedi.

IMG_1193“Türk Bayraklı Yatlara Müjde…”

Geçtiğimiz günlerde Başkan Kocadon, oda ve STK başkanları ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a yaptıkları ziyaretten de bahseden Dinç, “Burada sayın bakanımıza Türkiye ve Bodrum’da yabancı bayraklı ticari motor yatların, Türk Bayraklı yatlarla haksız rekabet ettiğini dile getirdik. Haksız kazancı ve devletimizin zarara uğratılmasını önlemek adına 15 metre altındaki yabancı bayraklı yatların yat işletme ruhsatlarını yenilememeleri için ricada bulunduk. Sayın bakanımız da bu konuyla ilgili kararını belirtti. Bu da bizim Türk Bayraklı ticari yatlarımıza müjdedir. Çünkü Türkiye’de mavi yolculuğun yapıldığı yer Muğla’dır, bunun da yüzde 70’i Bodrum’dadır. Bakanımızla yaptığımız toplantıda aldığımız müjdeyi burada paylaşmak istiyoruz.” dedi.

IMG_1225“Bodrum Karşılaştırılabilir Bir Marka Değildir…”

TÜRSAB Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, “Bu rüzgarı almış olan Bodrum’un hiç durmaması gerekiyor. Daha çok kaliteli nitelikli konaklama tesisleri, yatlara, dükkanlara, hepsine ihtiyaç var. Çünkü Bodrum karşılaştırılabilir bir marka değildir. Hiçbir destinasyondan bazı şeyleri görmüyorsunuz. İşte Fethiye’ye restorana gittim, bu parayı, ödedim veya Antalya’da şu restorana gittim, bu parayı ödedim gibi şeyler göremezsiniz. Çünkü ne Antalya’da ne Çeşme’de ne Fethiye’de o restoran bile yoktur” diye konuştu.

IMG_1227BODER Başkanı Halil Özyurt da bayram tatilinde ne çifte rezervasyon, ne de başka konularda şikayet gelmediğini ifade etti. Özyurt, konaklama sektöründe 2015 yılı rakamlarını yakalandığını, 2014 yılı rakamlarını ise zorlandığını belirterek, “Misafirlerimizi sonbahar ve kışın da bekliyoruz. Çünkü Bodrum sonbahar ve kışın da güzel” dedi.

IMG_1235Denizciler Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz “Kurban Bayramının yaz tatiline ve hafta başına denk gelmesi Bodrum’da çok fazlaca yoğunluk oluşturdu. Bizleri sevindiren bir diğer konu da bu uzun ve çok yoğun kalabalığın yer aldığı bayram tatilinde hiçbir olumsuz olayın yaşanmamasıdır. Son aylarda turizmde iyiye giden bir yol görüyoruz. Bodrum’da tatilin iki önemli noktası vardır, birincisi deniz ikincisi de gece hayatıdır. Bodrum’da deniz turizmin sürdürülebilirliğini sağlamak açısından çok dikkatli olmalıyız. O yüzden denizlerimizi, koylarımızı, körfezlerimizi kullanılabilir halde muhafaza etmek durumundayız” dedi.
IMG_1285“Bir Kafeye, Restorana Oturmadan Önce Fiyatları İnceleyin…”
Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ise açıklamasında, “Sözlerime başlamadan önce bu birlik beraberlik Bodrum tarihinde hiçbir ara olmamıştı ve ben öncelikle bizlere önderlik eden Başkanımız Mehmet Kocadon’a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Gerçekten bu kadar sivil toplumların bir arada olduğu bir dönem daha önceden yoktu. Tabi Bodrum Esnaf ve sanatkarlar Odası olarak, 6 bin üyeyi temsil eden bir kurumun başkanı olarak yoğun geçen bayram sürecinden dolayı oldukça mutluyuz memnunuz. Yığılmalar yoğunluk elbette oldu ama esnafımız bunun altından kalktı çok büyük sıkıntılar yaşamadan. Günlük gezi teknesinden tutun da barcısından kafecisinden hediyelik eşyacısına kadar herkes üst düzeyde gelir elde etti. Onun için iyi bir bayram geçirdik. Güzel geçti. Biz daha önceki açıklamalarımızda gelen misafirlerimizi mutlaka bir restorana bir kafeye oturmadan önce fiyatları incelesin bir baksın diye uyardık. Çok sıkıntılı bir surum yok. Hepinize teşekkür ediyorum. Güzel bir bayram geçirdik. İnşallah böyle de sürer ve süreceğe de benziyor. Eylül ayının da bu şekilde yoğun geçeceğini tahmin ediyoruz. Esnafla birbirimize bağlantılıyız, esnaf kazansa hepimiz kazanmış olacağız.” dedi.

Bodrum’da pahalılık ile ilgili yapılan haber ve yorumlara ise Başeymez, “Bodrum’a gelenlerin 10 liraya da karnını doyurabilirsin bin TL’ye de karnını doyurabilirsin. Başkanlarım da söyledi ki zaten buralara bilinçli olarak geliniyor. Nerede ne yiyeceklerini insanlar biliyorlar. Olumsuz eleştirileri de esnafım adına kesinlikle kabul etmiyorum. Çünkü her bütçeye uygun restoranımız da var cafemiz de her şeyimiz var ve layıkıyla hizmet eden esnaf portföyümüz de var” diye konuştu.

IMG_1245“Gelen Şikayetlerle İlgili Gereken İşlemleri Yaptık…”

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ayaz da, “Bu seneki Kurban Bayramı herhalde Bodrum için yaşanmış en kalabalık bayramlardan bir tanesiydi. Bodrum bu bayram tatilinde içten dışa doğru taştı, yani araçlarıyla gelen binlerce insan yatacak yer bulamayınca araçlarında ya da plajlarda çadırlarda kaldılar. Bu yoğun kalabalık ister istemez küçük problemler yarattı ama Bodrum bunun üstünden geldi. Çok ciddi bir olay yaşamadık. Bodrum ticaret Odası olarak bize bu dönemde yaklaşık 10 adet şikayet ulaştı. Bunların hepsi de yüksek tahsil edilen yiyecek, içecek bedelleriyle ilgiliydi. Bu konu hakkında Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon çok güzel ve hem fikir olduğumuz açıklamayı yaptı, tekrar tekrar konuşmamın bir anlamı yok. Ne mutlu ki bize Bodrum’da uygun kalitedeki yemeği de satabiliyoruz, en pahalı kalitedeki yemeği de satabiliyoruz. Ama bazı müşterilerin bu konuyu gereksiz bir şekilde abarttığını düşünüyorum. Bize gelen şikayetleri değerlendirdik ve belgelerinde eksik olanları tespit ederek gerekli işlemleri yaptık. Ayrıca Ticaret Odası olarak 10Tl’lik bir ürünü 5TL’ye satacaksın deme lüksümüz ve yetkimiz de bulunmamaktadır. Benim kişisel görüşüm o kişiler sosyal medyada işletmeyi şikayet etme amacında değiller, bence o pahalı mekanda bulunduklarını belli ederek kendi reklamlarını yapıyorlar” dedi.

IMG_1279“Taksiler Her Gün Çalışıyor…”

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı ise 2000 yılından bu ilk kez taksilerin her gün çalıştığını ifade ederek “Bu sene ulaşım Bodrum’da altın çağını yaşıyor. Taksiler yazları bir gün çalışıp bir gün yatıyordu, kışları bir gün çalışıp iki gün yatıyordu. Ama bu sene her gün çalışıyor. Şikayetler geldi ama çözdük. Şu anda hiçbir sıkıntı yok. UBER olmasına rağmen ulaşım altın çağını yaşıyor. Şimdi merkez taksiye inin, 5-6 taneden fazla taksi bulamazsınız. 2000 yılından beri taksiler ilk kez her gün çalışıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.