Bodrum Gündem

MUHTAR, ÇAMLIK KÖYÜNDE YENİLİKLERE ÖNCÜLÜK EDİYOR…

MUHTAR, ÇAMLIK KÖYÜNDE YENİLİKLERE ÖNCÜLÜK EDİYOR…

ÇAMLIK KÖY MUHTARI KÜTÜPHANE KURDU MANŞETBodrum’un Çamlık Mahallesi Muhtarı Mehmet Kahraman köyündeki yeniliklere bir yenisini daha ekleyerek Çamlık Köyü Kütüphanesini projesini hayata geçirdi.   

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Çamlık Mahalle Muhtarı Mehmet Kahraman, köyündeki gönüllüler ve Kır Sofrasına gelen misafirlerinin katkısı ile Çamlık Köy Kütüphanesi kurdu.

ÇAMLIK KÖY MUHTARI KÜTÜPHANE KURDU (6)Farkındalık projelerini seven ve köyünde de bolca uygulayan Muhtar Mehmet Kahraman, daha önce de köyde yaşayan çocukların yardımıyla muhtarlık binasının duvarlarına köyün hikayesini anlatan resimler yaptırmıştı.

Muhtar Mehmet Kahraman Haziran ve Temmuz aylarında da  görsel sanatlar öğretmenleri Fazilet Balcı ve Oya Mete Yener’in katkıları ile Çamlık Mahallesinde Türkiye’nin ilk çocuk sanat çalıştayı gerçekleştirmiş ve bir ay süren çalıştay sonrası öğrencilerin ürettikleri eserlerden oluşan bir sergi açmışlardı.

ÇAMLIK KÖY MUHTARI KÜTÜPHANE KURDU (4)Çamlık Mahalle Muhtarı Mehmet Kahraman yaptığı projelerle ilgili olarak şunları söyledi “Biliyorsunuz bölgemiz her ne kadar Bodrum merkeze uzak olsa da özel dokusu ile bire çekim merkezi olmaya devam ediyor. Bununla birlikte burada yaşayan çocuklarımız sosyal imkanlar bakımından Bodrum merkezdeki yaştaşları kadar şanslı değiller.  Biz de muhtarlık olarak yaptığımız sosyal projelerle hem onların bu eksiğini gidermeye hem de onlardaki farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. Muhtarlık bünyesinde ÇAMLIK KÖY MUHTARI KÜTÜPHANE KURDU (10)köyümüzdeki gençlerimiz, tanıdıklarımız ve Kır Sofrasına gelen misafirlerimizin katkıları ile bir kütüphane oluşturduk. İstedik ki ekonomik açıdan kitap alacak parası olmayan çocuklarımız buradan faydalansınlar. Kütüphanemiz ayrıca çocuklarımız için bir etüt merkezi görevi görsün” dedi.

ÇAMLIK KÖY MUHTARI KÜTÜPHANE KURDU (16)Çamlık Mahalle Muhtarı Mehmet Kahraman, köydeki gençlerle birlikte köyün ana yolu üzerinde çöp topladılar. Köyü ziyaret edenlerin araçlarından attıkları veya yürüyüş sırasında doğal çevreye bıraktıkları çöpleri toplayan Muhtar ve gençler, misafirlerden bu konuda duyarlı olmalarını beklediklerini kaydettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.