Bodrum Gündem

4 EKİM’E KADAR GÖREV YAPACAK OLAN “VEKİL BAŞKAN” KİM OLACAK?

4 EKİM’E KADAR GÖREV YAPACAK OLAN “VEKİL BAŞKAN” KİM OLACAK?

kocadon-bir-ay-görevden-hak-muhafiyeti-verildi-123

Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Valiliğinden gelen talimat üzerine, Bodrum Belediyesi Meclis üyelerini 4 Ekim 2018 tarihine kadar görev yapacak Başkan Vekilini seçmek üzere 7 Eylül günü Belediye Meclisi Toplantı Salonunda toplanmaya çağırdı. Eğer yapılan itirazlar kabul edilir ve Başkan Kocadon lehine yeni bir karar alınırsa bu meclis toplantısı yapılmayacak…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Valiliği 5393 sayılı Belediye Kanununun 45. Maddesi gereğince Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri arasından “Bodrum Belediye Başkanlığı için bir vekil” seçilmesi için Bodrum Belediye Meclisinin 7 Eylül 2018 Cuma günü saat 14:00’de toplanmasını uygun görerek Bodrum Kaymakamlığına bildirmiş.

Buna göre 7 Eylül 2018 Cuma günü saat 14:00’de 1.Başkan Vekili, olmaması durumunda, 2. Başkan Vekili, onunda bulunmaması durumunda en yaşlı meclis üyesinin başkanlığında toplanarak 4 Ekim 2018 tarihine kadar Bodrum Belediye Başkan vekili seçilecek.

6.Asliye Ceza Mahkemesinin 29 Ağustos 2018 tarihli ve 2012/8 Esas, 2014/15 sayılı kararı ile “38 gün süre ile 5237 sayılı yasanın 53/1-a maddesindeki hak ve yetkileri kullanmaktan yasaklanmasına” kararı ve gerekli inceleme sonucu bu kararın infazına da 27 Ağustos’tan itibaren başlanılması Muğla Valiliğine bildirilmiş.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un 38 günlük hak mahrumiyet kararı ile ilgili gerekli itirazların yapıldığı ve Cuma gününe kadar Başkan Mehmet Kocadon lehine bir karar çıkması bekleniyor. Başkan Kocadon konu ile ilgili olarak şöyle konuştu; “Cuma günkü meclisimiz kendi arasında bir aylığına bir belediye başkanı vekili seçecek. Eğer Cuma’ya kadar olumlu bir karar çıkarsa, bu seçimli meclis toplantısı olmayacak. Aksi durumda yeni seçilecek arkadaşın her zaman yanında olacağım, ona yardımcı olmaya devam edeceğim. Yeni seçilen arkadaşımıza da başarılar dilerim…”

dursun-göktepe-ve-kocadon

Bodrum kulislerinden aldığımız bilgilere göre, eğer 7 Eylül günü Başkan vekilliği seçimi yapılır ise;  Bodrum Belediye meclis Üyesi Dursun Göktepe’nin Bodrum Belediyesi Başkan Vekili olması bekleniyor. Mehmet Kocadon’un  tutuklanarak cezaevine girmesinin ardından 11 Haziran 2012’de yapılan seçimde Dursun Göktepe Başkan Vekilliğine seçilmişti.

Dursun Göktepe ile ilgili haber için linke tıklayın;

http://www.bodrumgundem.com/2012/06/11/son-dakika-dursun-goktepe-baskan-vekili-secildi

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.