Bodrum Gündem

BEKLENDİĞİ GİBİ BAŞKAN VEKİLİ DURSUN GÖKTEPE…

mehmet-kopcadon-vekili-dursun-göktepe-7

7 Eylül 2018 Cuma günü Bodrum Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında yapılan oylama sonucunda,  4 Ekim 2018 tarihine kadar Bodrum Belediye Başkan Vekili olarak göreve Dursun Göktepe seçildi.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısına CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum Kadın kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman, Taner Uslu ve Turgay Kaya, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve Birim Sorumluları ile siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Vekili seçiminin yapıldığı meclis toplantısına giriş yaptığı anda büyük bir tezahürat ile karşılanan Mehmet Kocadon’un moralinin oldukça yüksek olduğu görüldü. Meclis toplantısına Bağımsız Meclis Üyeleri Mahmut Özbelen, Mustafa Paşalı ve CHP meclis Üyesi Naciye Tanrıkulu mazeretleri nedeni ile katılamadılar.

mehmet-kopcadon-vekili-dursun-göktepe-2Toplantıyı açan Bodrum Belediyesi Meclisi 1. Başkan Vekili Dursun Göktepe, “Sayın meclis üyelerimiz ve Sayın Bodrumlular. Belediye Başkanımız hakkındaki bir hukuki süreçten dolayı -her ne kadar bu süreçle ilgili itirazlar sonuçlanmamış olsa da- kanunen 5393 sayılı belediye kanununun 45. Maddesi gereğince belediye meclisi üyeleri arasından bir başkan vekili seçilmesi için belediye meclisimizi toplamış bulunuyoruz. Bu toplantıyı bir temenni ile açmak istiyorum. Seçilmiş insanların seçildikleri yerde görev yapmasını dileyerek ve hukuki sürecin hızlanmasını umarak toplantıyı açıyorum…” dedi.

mehmet kocadon vekili dursun göktepe (27)BAĞIMSIZLAR ADAY GÖSTERMEDİ CHP İSE TEK ADAY ÜZERİNDE BİRLEŞTİ…

Bağımsız meclis üyesi Süleyman Mazı, bağımsız 10 meclis üyesi adına aday çıkarmayacaklarını ve boş oy kullanacağını ifade ederek; “28 günlük süre içinde aramızdan bir aday çıkarmayı siyasi etik açısından doğru bulmadığımızı ifade ediyor ve yapılacak olan bu seçimde boş oy kullanarak irademizi göstereceğimizi sizler ve Bodrum kamuoyu ile paylaşıyoruz…”

mehmet kocadon vekili dursun göktepe (10)Daha sonra CHP Grubu adına söz alan CHP Meclis Üyesi Taner Uslu ise; “Bizler CHP meclis grubu olarak, her ne kadar gizli oylama olsa da Bodrum kamuoyunu bilgilendirme açısından sayın Dursun Göktepe’yi belirtilen süreç için başkan vekilliğine aday olarak öneriyoruz. Yargı süreci hakkında yorum yapmak bize düşmez. Sonuçta en iyi takdiri ve kararı Bodrum halkı vermiştir…” dedi.

Yapılan 3. tur oylamanın sonunda 8 boş oya karşılık 20 oy ile Bodrum Belediyesi Başkan Vekili, Bodrum Belediyesi Meclis Üyelerinden Dursun Göktepe seçildi.

mehmet kocadon vekili dursun göktepe (18)Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Türk yargısına olan inancımızı, güvenimizi hiçbir zaman yitirmedik. Daha önce de bu süreçlerden geçtiğimde yargıya olan güvenimizi yitirmemiştik. Daha önce de dediğim gibi yargının süreci ne olursa olsun, hiçbir yere müracaat etmeyeceğim, sadece kamuoyunun takdirine sunacağım…” derken CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ise “Biz parti olarak başkanımızın arkasındayız. Yeni seçilen başkan vekilimize de başarılar diliyoruz. Süreci hep birlikte göreceğiz…” şeklinde konuştu.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu “Burada suç unsurunun kalkmasına rağmen verilen kararın yanlış olduğunu düşünüyoruz…” ifadesini kullanırken, 30 günlüğüne Başkan Vekili olan  Dursun Göktepe “Hukuka saygımız sonsuz ama bu karar vicdanları tatmin etmemiştir. Dilerim hukuk gereken düzeltmeyi yapacaktır. Meclis üyesi arkadaşlara da itimatlarından dolayı teşekkür ediyorum…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.