Bodrum Gündem

BODRUM GÜNDOĞAN’DA ÇOK ÖZEL BİR KONSER…

Bodrum Gündoğan’da bulunan Cennet Park Otel’de düzenlenen ve Klasik Türk Musikisinin efsane ismi Prof.Dr.Nevzat Atlığ’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği Özel Gala Açıkhava Konseri büyük beğeni topladı…

Fatih & Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Devlet Sanatçısı Prof.Dr. Nevzat Atlığ’ın sanat yönetmenliğini üstlenerek, Devlet Korosu Sanatçıları Kanun’da Hacer Tısoğlu, Ud’da Osman Nuri Özpekel, Keman’da Nalan çakır, Kemençe’de Lütfiye Özer, Tambur’da da Ege Yıldız’ın eşliğinde Devlet korosunun değerli sanatçıları Adnan Mungan ile Demet Gürsoy’un solist olarak katıldığı konserde, Klasik Türk Musikisinin çok önemli şair ve bestekarlarının eserlerinden örnekler sunuldu.

Bu özel konsere Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, eşi ile katılırken, duayen gazeteci-yazar Rahmi Turan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık beş yüz seçkin davetli yer aldı. Özel Gala Açıkhava Konserinin gerçekleştiği Cennet Park Otel’in işletmecileri Dr.Özlem N. Şahin ile Yüksek Mimar Özgür Şahin davetliler ile tek tek ilgilendiler.

Devlet Sanatçısı Prof.Dr.Nevzat Atlığ’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği Açıkhava Klasik Türk Musikisi Konseri iki bölümden oluştu. Konser Refik Ersan’ın Hicaz Peşrevi ile başlarken, devamında Klasik Türk Müziğinin çok özel seçkilerinin yer aldığı konserde 19 eser seslendirildi.

KLASİK TURK MUSİKİSİ PRESTİJ KONSERİ…

Klasik Türk Musikisinin efsane ismi Devlet Sanatçısı Prof.Dr.Nevzat Atlığ, beş seneden bu yana Bodrum’da yaşadığını ve ilk defa böyle bir teklifle karşılaştığını ifade ederek; “Bu akşamın çok özel bir tarafı var. Beş senedir Bodrum’dayım ilk defa böyle bir teklifle karşılaştım. Cennet Park Otel sahipleri Özlem Hanım ve Özgür bey benden Bodrum’un ileri gelenlerine, Klasik Türk Müziği hayranlarına yönelik bir konser yapmamı, bunun bir prestij konseri olacağını ve hiçbir ticari maksadın olmayacağını söylediler. Her türlü masrafını da karşılayacaklarını da ifade ederek beni davet ettiler.  Ben de böyle bir konser için arkadaşlarımı davet ederek, bu teklife olumlu cevap verdim. Arkadaşlarım da bu geceki konser için hiçbir maddi karşılık beklemediler ve konseri hep beraber yaşamış olduk…” dedi.

BODRUM SADECE TURİZM DEĞİL, AYNI ZAMANSA BİR SANAT MARKASI OLMAYA LAYIK…

Prof. Dr. Nevzat Atlığ Bodrum’da gerek batı ve gerekse Türk Müziği ile ilgili çok iyi bir dinleyici kitlesinin olduğunun altını çizerek Bodrum’un bir konservatuvar açılmasının çok iyi olacağına vurgu yaptı. Prof.Atlığ sözlerine şöyle devam etti; “Zannımca Bodrum’da çok iyi bir müzik dinleyicisi var. Gerek Batı müziğinde gerek Türk müziğinde. Konservatuarlarda çok genç yaşta emekli olan çok değerli öğretim üyeleri de var. Öyle zannediyorum ki; Bodrum turizm markası olduğu kadar, bir de sanat ve kültür markası olması bakımından da uygun bir yer. Bence buna layık bir şehir. Bu tip hareketlerin bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. İnşallah en kısa zamanda buradaki üniversiteye bağlı bir konservatuar kurulabilir. Burada Batı müziği ve Türk müziği bölümü olabilir. Genç emekli olmuş, çok kıymetli hocalar devamlı olarak Bodrum’a yerleşmeye başladılar.  Ben inanıyorum zamanla Bodrum bir sanat markası olarak da, bilinen ve anılan marka olacaktır…”

Türkiye’nin ilk kadın valisi Lale Aytaman’ın büyük dedesi Hacı Arif Beye ait “Olmaz ilaç sine-i sad pareme” adlı segah şarkının da seslendirildiği Klasik Türk Musikisi Özel Gala Açıkhava Konseri sonrasında solistler, saz ekibi ve Prof. Dr. Nevzat Atlığ dakikalarca ayakta alkışlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.