Bodrum Gündem

ÇYDD’NİN GÜL ABLASI GÜL ÖNÜR SONSUZLUĞA UĞURLANDI…

Başta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olmak üzere, Bodrum’da onlarca kişinin Gül abla diye tanıdığı, Gül Önür Bodrum’da sonsuzluğa uğurlandı.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

28 yıldan bu yana da Bodrum’da yaşamını sürdürmekte olan bir aydınlanma neferi ve bir Cumhuriyet çınarı olarak tanımlanan Gül Önür, 7 Aralık 1936’da Berlin’de doğmuş.

Fevzi Çakmak’ın da yeğeni olan Gül Önür’ün annesi Müfide İlhan ise 1950 yılı yerel seçimlerinde, Türkiye’de il belediye başkanı olarak seçilmiş ilk kadındır.

Birkaç yıl önce kaybettiği eşi Timuçin Önür ise denize ve denizciliğe tutkun bir mühendisti.

Yaşlılığa bağlı kalp yetmezliği nedeni ile 13 Eylül günü yaşama veda eden Gül Önür için ikindi namazından sonra Tepecik Camiinde cenaze namazı kılındı.

Oldukça yoğun bir katılımın olduğu cenaze törenine, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, Türkiye’nin ilk kadın valisi olarak 1991-1995 yılları arasında Muğla’da görev yapan Lale Aytaman, Bodrum geçmiş dönem belediye başkanı Tuğrul Acar, CHP Kadın kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, ÇYDD’nin neredeyse tüm üyeleri ile birlikte, dostları ve akrabaları katıldı. Cenaze törenine kadınların katılımının erkeklere göre oldukça yüksek olduğu da dikkat çekti.

ÇYDD Bodrum Şubesi Onursal Başkanı Eğitimci Hatice Yücel, Gül Önür’ün ölümüne çok üzüldüğünü ifade ederek “O bir Cumhuriyet neferiydi, Atatürk ve devrimlerine bağlı bir Cumhuriyet kadınıydı. ÇYDD’nin gelişimi için çok emek ve çaba harcadı, hepimizin Gül ablasıydı. O şimdi huzura erdi. Çok üzgünüz…” diyerek tabutunun başına begonvil çiçekleri bıraktı.

Gül Önür Gümbet Karaburgaz Mezarlığında toprağa verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.