Bodrum Gündem

BODRUM’DA BİSİKLET SEZONUNU AÇTILAR…

BBK Bodrum Bisiklet Kulübü sezonun ilk turunu Bodrum Ortakent arasında gerçekleştirdi. Tura öğrenciler de eşlik ettiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

BBK Bodrum Bisiklet Kulübü sezonun ilk turunu 50 civarında pedalcı ile gerçekleştirdi.

Yaklaşık 40 kilometrelik tura ilk kez katılan öğrenci ve veliler de büyük bir dayanıklılık gösterdiler. Öğrenciler trafikte bisiklet kullanmak ile ilgili kendilerine söylenen her şeyi dikkatle dinlediler, yaptılar.

Tur esnasında bisiklet kullanımı konusunda tecrübeli olan kulüp üyeleri yeni katılımcılara destek olurken teoride bisiklet vitesleri kullanımı, patlayan lastiklerin değişimi, hızlanma-frenleme, grup sürüşü gibi birçok konuda da bilgi sahibi oldular.

BBK Bodrum Bisiklet Kulübü başkanı Emrem Yılmaz yapılan organizasyonla ilgili olarak şunları söyledi “Bodrum’daki öğrencilerle pazar günleri birlikte bisiklet sürmek hedefindeyiz. Amacımız onlara bisikleti sevdirmek, bunun yanı sıra grup halinde bisiklet sürerken uyulması gereken kurallar, trafikte iken yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler ile ilgili öğrencilerimize bilgilendirmek istiyoruz. Bu konudaki ilk eğitimi Bodrum İngiliz Kültür Koleji öğrencileri ile gerçekleştirdik. Bugün de burada kolej öğrencilerinden birkaç arkadaşımız bize eşlik edecekler. Bu çalışmalarımızı bodrum yöresindeki okulların geneline yaymayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.