Bodrum Gündem

PROF.DR. GALİP İSEN’İ SONSUZLUĞA ÖĞRENCİLERİ VE DENİZCİ DOSTLARI UĞURLADI…

22 Mayıs 2018’de Balıkesir’de geçirdiği trafik kazasından bu yana yoğun bakımda tedavisi süren Prof.Galip İsen 15 Eylül 2018 Cumartesi günü yaşam mücadelesini kaybetmişti. Prof. Galip İsen Bodrum Yalıkavak’ta yüzlerce yıl önce terkedilmiş Sandıma Köyü mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum’un filozofu ve huysuz ihtiyarı olarak anılan Bilgi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Galip İsen 22 Mayıs’tan bu yana Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi yoğun bakımında sürdüğü yaşam mücadelesini kaybederek yaşama veda etti. Özellikle Bodrum Cup için fikir babalığı yapan, çözüm üreten ve bu günlere kadar gelmesinde önemli emeği olan Prof. Galip İsen, dini tercihi doğrultusunda tabutu ile birlikte gömüldü. Prof.İsen’i sonsuza uğurlarken kimilerinin fatiha okuduğu, kimilerinin ise haç çıkardığı dikkat çekti.

ZEYNEBİNİN GÖZYAŞLARI SEL OLDU…

Yaşam arkadaşı Zeynep Galeri Sahibi Zeynep Çavuşoğlu başta, öğrencileri, denizci dostları ve sevenleri gözyaşları ile sonsuzluğa uğurladıkları ‘Huysuz İhtiyar Galip İsen’i “Huysuzdu, çokbilmişti, herkesi sert bir dille eleştirirdi. Ama her zaman karşısındakine bir şeyler öğretirdi…” diye tanımladılar.

Prof. Dr. Galip İsen’in yaşamında olduğu gibi, cenazesi de yine ilginç bir mezarlıkta toprağa verildi. Kendi tercihi ve vasiyeti gereği dini tören yapılmadı. İsen yüzyıllar önce terkedilmiş bir köy olan Yalıkavak Sandıma’da, köy mezarlığında toprağa verildi.

ÖĞRENCİLERİ ve DENİZCİ DOSTLARI SONSUZLUĞA UĞURLADI…

Cenazeye Bodrum Denizciler Odası Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Denizciler Odası geçmiş dönem Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, SHP geçmiş dönem Milletvekili Musa Gökbel, Bodrum Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Tuğrul Acar, geçmiş dçönem Başbakanlık Müsteşarı ve Diplomat Fikret Üçcan, Türk Medyasının Duayeni ve Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, heykel sanatçısı Sedat Örsel, Bodrum Cup Kurucularından Erman Aras ve Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal, öğrencileri, denizci dostları ve sevenleri katıldılar.

FELSEFESİ OLAN BİR BİLİM ADAMIYDI…

Galip İsen’in bir dönem hocası olduğunun bilgisini veren, Türkiye Basın ve Televizyon tarihinin duayen isimlerinden Sedat Örsel; “1977 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde başladık. Veysel Batmaz’la ikisi asistandı. Ben ders vermeye başladım. Benim derslerime 1-2 defa girdi ama devamlı kadrolu bir asistanlık yapmadı. Ama kendini hep ‘Sedat Aganın asistanıyım’ diye anlatırdı etrafa. Sonra yıllarca hep görüştük. Çok yakın dostumdu. Bilgi Üniversitesi’nde beraber olduk. Asistanlığı, doçentliği, profesörlüğü Bilgi Üniversitesinde. Büyük rüyası benim Bodrum’a yerleşmemdi. Çok üzüldüm. Yıllarca motosikletin üzerindeydi. En büyük korkum onun motor kazasında ölmesiydi ama araba kazasında kaybettik. Türkiye için büyük kayıp. Felsefesi olan bir bilim adamıydı. İyi düşünürdü, aykırıydı. Ne diyeyim çok üzgünüm…” dedi.

ZARFI İÇİNDEKİYLE  BERABER ÖNEMSERDİ…

Prof. Dr. Galip İsen’in toprağa verilmesinin ardından arkadaşları da onunla ilgili anıları paylaştı. İlk söz alan Sedat Örsel Türkiye için önemli bir kayıp olduğunu ifade etmesinin ardından ikinci söz alan Tunç Kurtoğlu yaklaşık 14-15 yıldan bu yana küs olduklarını kaydederek çok duygusal bir konuşma yaptı. Zaman zaman sözleri boğazında düğümlenen ve konuşmakta zorluk çeken Kurtoğlu şunları söyledi; “Zarfa iyi davranmazdı, mazrufa önem verirdi. Bir şey özünde iyiyse, onun için iyi anlamına gelirdi. Mazrufa kötü davrandığında da karşı taraf onu hep yanlış anladı. Onunla ilgili en çok söylenen şey; ‘Öyle davranmıştır ama özünde çok iyidir’ Hepimizin öğrendiği bir şeyler var ondan. Biz onunla 7-8 sene aynı evi paylaştık. Ondan öncesinde de bir 8-10 senelik arkadaşlığımız vardı. Ama her zaman öğretici oldu. Ettiği laflar ile ve davranışları ile. Onu öğretici yanıyla hatırlayalım. Bir şeyi aşağılarken bile, çokta aşağılardı. Ama öğretirdi…”

SONUNDA HEP O HAKLI ÇIKARDI…

Bodrum Cup kurucularından Erman Aras ise birçok insanın hayatına katkı koyduğu gibi kendisinin hayatına da önemli katkıları olduğunu ifade ederek; “Fırça atardı, zaman zaman hakaret ederdi. Ama haklıydı. Biz de onu bu nedenle çok sevmiştik. Analiz kabiliyeti müthişti. 30 yıl önce Bodrum Cup’a birlikte başlamıştık, her türlü problemde biz bunu nasıl çözeceğiz Galip hocam dediğimizde, saniyeler içinde bize ne yapmamız gerektiğini, böyle bir olayda nasıl davranılması gerektiğini çok net olarak söyleyiveriyordu. Biz bir hafta çalışıyorduk ve onun dediğine geliyorduk. Birçok kez onu dinlemedik ve kavga da ettik. Fakat sonunda onun haklı çıktığını gördüğümüzde artık ona şapka çıkartmıştık. Bu boşluk nasıl doğar bilemiyorum. Bodrum ve Ülkesi için elinden geleni yaptı…” dedi.

SEVDİĞİNİ FIRÇALARDI…

Bodrum Cup’ın Komite Başkanı Süleyman Uysal ise Prf.Galip İsen tarafından en çok fırçalanan kişilerden birisi olduğunu ifade ederek “En çok fırçaladığını, en çok seviyormuş. Onu da şimdi öğrendim. Öldüğü gün bir fotoğraf gördüm. Doğum günü pastasının başındaydı ve pastada ‘Neden doğdun Galip’ diye yazıyordu. İyi ki doğmuş be…” dedi.

Bodrum’un filozofu Prof. Dr. Galip İsen’in arkadaşları mezarına içki içerken masasından eksik etmediği fesleğen diktiler ve mezarını begonviller ile süslediler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.