Bodrum Gündem

BODRUM CEMEVİ’NDE AŞURE ve LOKMALAR PAYLAŞILDI…

  

Hz.Muhammed’in torunu Hz.Hüseyin ile birlikte 72 yoldaşının Kerbela’da şehit edildiği Muharrem ayında Aleviler yas tutarken, diğer bir yandan da Hz. Hüseyin’in oğlu Zeynel Abidin’in kurtuluşuna şükrederler. Bodrum Cemevi’nde de yüzyıllardan bu yana olduğu gibi aşure ve lokmalar paylaşıldı. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Birçok Alevi ve Alevi olmayan yurttaşın katkıları ile inşa edilerek Konacık Mahallesi Beylikkırları mevkisinde ibadete açılan Bodrum Cem Evi’nde düzenlenen aşure etkinliğine çok sayıda Alevi ve Alevi olmayan yurttaş katıldı.

Aşurelerin ve lokmaların hoşgörü ve barış mesajları verilerek paylaşıldığı etkinliğe Bodrum İlçe Müftüsü Dr. Ali Ünal’ın da aralarında olduğu, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen, MHP Bodrum ilçe Başkanı Ömer Varan katıldı.
Alevi Dedesi Ali Ekber Taşdelen’in okuduğu duanın ardından davetlilere aşureler dağıtıldı. Burada bir konuşma yapan Cem Vakfı Bodrum Şubesi Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu, “Alevi toplumu insanlık kültürünü Kerbela ile birleştirerek, Alevi inanç kültürüne taşımıştır. Hazreti Hüseyin ve 72 can için yas tutarken aşure ile de bu katliamdan sağ kurtulan Hazreti Hüseyin’in oğlu Zeynel Abidin’in kurtuluşuna şükretmek amacıyla şükran yemeği olarak dağıtılmaktadır. Aşurenin, acıların son bulduğu, savaşların olmadığı, barışın bu dünyada egemen olduğu, umudun mücadelesine vesile olmasını diliyorum…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.