Bodrum Gündem

BODRUM, ÇEŞME VE ANTALYA’DA HALK PLAJLARI İÇİN İHALE YAPILACAK…

BODRUM, ÇEŞME VE ANTALYA’DA HALK PLAJLARI İÇİN İHALE YAPILACAK…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “2019’da halk plajları ihalesi yapılacak Ocak’ta tamamlanması bekleniyor. Yeni sezona yetiştirilecek, fiyat kontrolü ve denetimi Bakanlığa bağlı olacak” dedi

Bodrum Gündem Haber

Bodrum, Çeşme ve Antalya gibi çok popüler olan yerlerde belli sayıda halk plajı için ihale yapılacak.  Bu plajların fiyatlarının onayı, kontrolü Bakanlık tarafından yapılacak.

Turizm projelerinde bazı değişikliklere gidildiğine değinen Ersoy, “Maalesef daha önce turizm tahsis alanları yapılırken personelin konaklama ve sosyal ihtiyaçlarıyla ilgili ünitelerin yer alacağı yerler çok iyi planlanmamış. Bu çok büyük bir eksiklikti, özellikle güneyde ve Ege’deki tesislerde. Daha önce Turizm Bakanlığımızdan tahsis almaya hak kazanmış otellere bu eksik olan kısmın kalan süreleri kadar yapılabiliyor. Çok fazla çıkaracağımız için birden fazla talep gelirse yine ihale yaparız. Ama birden fazla talep gelmezse minimum bir ücretle alınıyor. Buradaki amaç devletin para kazanmasından çok personel için ihtiyaç olan lojman, konaklama ve sosyal ünitelerin yapılacağı yerlerin sağlanması” dedi.

“Halk Plajları İhalesi Yapacağız”…
Halk plajları ihalesinin de Ocak ayına kadar tamamlanacağı bilgisini veren Ersoy, “Özellikle Bodrum, Çeşme ve Antalya gibi Türkler için de çok popüler olan yerlerde belli sayılarda deneme amaçlı bu sene başlıyoruz. Halk plajları ihalesi yapacağız. Bu plajlarda işletmesi değil, özellikle fiyat kontrolü ve denetimi bakanlığımız tarafından yapılacak. Yılbaşından sonra yaparız, çok da gecikmeyiz sezona yetişsin diye” ifadelerinde bulundu.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.