Bodrum Gündem

MAGNİFİC, BODRUM’DA TRAVELIFE BELGESİNE SAHİP YALNIZCA 3 OTELDEN BİRİ…

MAGNİFİC, BODRUM’DA TRAVELIFE BELGESİNE SAHİP YALNIZCA 3 OTELDEN BİRİ…

Bodrum’da çevre yönetim sistemi konusunda yüksek standartları yakalayan üç otelden biri Gümbet’te bulunan Magnific Otel oldu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da çevre yönetim sistemi konusunda yüksek standartları yakalamış durumda olan oteller ve diğer turizm işletmeleri için uluslararası kabul görmüş bir ödül programı olan Travelife Gold ödülünü almaya hak kazanan 3 otelden biri de Magnific otel oldu.

Sürdürülebilir turizm, enerji, atık ve su tüketimimizi azaltarak, işletmelerin çevre üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirmeyi amaçlayan, istihdam imkânı, yerel olarak satın alınan mal ve hizmetlerin desteklenmesi sayesinde destinasyonlar için ekonomik fayda sağlayan önemli bir sistem olan Travelife, yerel bölgede bulunan insanlara sağlanan istihdam, yerel toplulukların elde ettiği sosyal faydaların artmasını amaçlamakta.

Bu süreç içinde yer almak isteyen oteller kendi performanslarına göre bağımsız olarak denetlenir ve sınıflandırılır. Gerekli kriterleri sağlayan işletmeler Travelife logosu ile ödüllendirilir.

Travelife sistemi; organizasyon raporlama ve yönetim, çevresel etkilerin azaltılması, insanlara eşit davranma ve sosyal ve toplumsal sorunlara bakış olmak üzere dört ana başlıktan oluşmaktadır.

Travelife; İngiltere Tur Operatörleri Federasyonu (FTO), Hollanda Tur Operatörleri Birliği (ANVR), Belçika Tur Operatörleri Derneği (ABTO) ve Anders Reisen Alman Forumu (FAR) gibi büyük Avrupa Tur Operatörü Dernekleri tarafından da desteklenmektedir.

İşletme sahibi Ömer Faruk Dengiz, bu ödülle işletmenin taçlandırılmasında emeği geçen Magnific Otel’in tüm çalışanlarına teşekkür ederken sözlerine şöyle devam etti “Bu ödülü yalnız Magnific Otel adına değil tüm Bodrum’a mal ediyor ve Sürdürebilir Turizm çalışmalarımızı devam ettirmeyi bir milli görev olarak gördüğümü belirtmek istiyorum.  Bodrum’da yer alan oteller Travel,fe belgesi sahip olursa Bodrum’da Sürdürebilir Turizme çok büyük katkı yaratacağına inanmaktayım.

Ömer Faruk Dengiz; Ay’a ilk ayak basan astronot Neil Armstrong’un, ”Benim için küçük, insanlık için dev bir adım” sözünü anımsatarak Otel olarak Travelife belgesi aldığında “Benim için küçük, Bodrum için dev bir adım” sözüyle astronotun yaşadığı duygularıyla aynı olduğunu paylaştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.