Bodrum Gündem

BODRUM’DA MECLİS TOPLANTILARIMIZ NORMALDE SAKİN GEÇERDİ AMA…?

BODRUM’DA MECLİS TOPLANTILARIMIZ NORMALDE SAKİN GEÇERDİ AMA…?
Genel olarak sakin geçen Bodrum Belediyesi Olağan Meclis Toplantılarında bugün Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bağımsız Meclis Üyeleri arasında tartışmalar damga vurdu.
Bodrum Gündem Haber 
Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya 38 günlük hak mahrumiyeti cezası sona eren Mehmet Kocadon başkanlık yaptı.
Burada bir konuşma yapan Kocadon, “Bir mecliste gittik, bir mecliste geri geldik. İnsan hayatında zaman zaman böyle girdaplar olabiliyor. Herhalde çok şanslı bir siyasetçiyim ki yaşarken ne kadar sevildiğimi görebildim. Umarım diğer siyasetçi arkadaşlar da yaşadıkları sürece ne kadar sevildiklerini görebilirler. Ben bize inanan herkese teşekkür ediyorum” diyerek söze başladı.
Kocadon, Başkan Vekili Seçiminde Boş Oy kullanan Bağımsız Meclis Üyelerine Sitem Etti…
Konuşmasının devamında geçtiğimiz ay yapılan başkan vekilliği seçiminde bağımsız üyelerin boş oy kullanmasını eleştiren Başkan Kocadon, “Dursun ağabeyime huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. O günkü oylamada boş oy kullanan değerli meclis üyelerime de teşekkür ediyorum. Ama unutmasınlar ki Bodrum halkı onlara boş oy kullansınlar diye yetki vermedi. Evet ya da Hayır deyin diye yetki verdi. Bunun yanında Süleyman Mazı bir konuşma yaptı, imar kirliliğinden bahsetti. İlerleyen günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının imar kirliliği ile ilgili dosyasını Bodrum halkı ile paylaşacaktır. Bu paylaşımda göreceksiniz ki en az imar kirliliğinin Bodrum’da. Gönül isterdi ki o günkü meclis toplantısında muhalif meclis üyelerinin Evet oyu kullanması. Ama gün gelecek bu adalet bana lazım olduğu hepimize bir defa daha lazım olacak” dedi.Daha sonra toplantının ilk gündem maddesi olan Torba Mahallesi’ndeki “Küçük Sanayi Alanı” Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi görüşüldü. İmar komisyonu raporunda küçük sanayiye ulaşımının trafikte sorun yaratacağı, ayrıca ulaşım yolunun bu trafik için yeterli olmadığı düşünüldüğünden ulaşım şeması üzerinde yeniden değerlendirme yapmak için ek süre ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Maddede komisyonun raporu oy birliği ile kabul edildi.
“Rantiyeciler Senin başına Büyük Çorap Örüyorlar…” 
Başkan Mehmet Kocadon’un açılışta yaptığı ortamı geren konuşma sonrasında ilk gündem maddesinin ardından söz alan bağımsız Meclis Üyesi Mustafa Paşalı, Başkan Kocadon’u geçmiş meclislerde olumsuzluklara karşı hep uyardıklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Bir meclis toplantısında demiştim ki; ‘Niye Muğla’da 13 ilçe olmasına rağmen hep Bodrum’da belediye başkanları görevden alınıyor? Hep rantın yüzünden. Ama bu bu rant Marmaris’te de var, Fethiye’de de var. Niye oralarda bir şey olmuyor da Bodrum’da oluyor? Sonra da demiştim ki; Burada çok büyük rantiyeciler var, onlar senin başına büyük çorap örüyorlar, Allah seni korusun.’ Yine söylüyorum, Allah seni beterinden korusun inşallah. Biz hepimiz birbirimizin cenazesine gideceğiz. Burada yaşıyoruz. Senin kötülüğünü asla istemeyiz. Böyle bir şeyin bir daha vuku bulmamasını istiyorum. Dikkatli olmanı öneriyorum. Bu sanayi mevcut sanayinin kaldırılması ve oradaki hipodromun gün yüzüne çıkarılması için yapılıyor. Benim aldığım duyumlara göre mevcut sanayidekilerin yüzde 20’si yeni sanayiden yer almış, yüzde 80’i katılmamış. Ama başkaları almış. Buna menfaat mi dersiniz ne derseniz diyin. Bana kalırsa sanayiye ihtiyaç yok. Tamam burada yine rant dönecek, yine rantiyeciler için içine girecek. Buna bizzat dikkat edin” dedi.
Paşalı’nın bu konuşması üzerine söz alan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaklaşık 2 yıl önce İçişleri Bakanlığı’nın hakkında soruşturma izni verdiği, ancak Danıştay’a yapılan itiraz sonrasında geçtiğimiz günlerde 1 maddesi hariç diğerleri iptal edilen soruşturma konuları ile ilgili bağımsız meclis üyelerini suçlayarak şöyle konuştu;
“Önümde 2 tane dosya var. Bu dosyalar değerli muhalefet meclis üyelerimiz tarafından İçişleri Bakanlığı’na Bodrum’da sokakta duydukları dedikodularla şikayet edilen belediye ve belediye yöneticileri ile ilgili. Müfettişler geldi, hakkımızda 20’ye yakın soruşturma verdiler. Biz yine Türk yargısına güvenerek itiraz ettik. Bu 20 tane soruşturmadan bir tanesi memurla ilgili kısmın dışında, ona da Danıştay başkanı şerh düşerek hepsine ret verdi. Sokaktaki laftan hurda dozerden medet umup da yöneticini şikayet edersen, yöneticine sahip çıkamazsan, halkın verdiği oya saygı duymazsan o yöneticinin başına bunlar gelir. Onun için sokak dedikodusu ile bırakın bu işleri” ifadelerini kullandı.
Kocadon’un bu sözleri üzerine tekrar söz alan Mustafa Paşalı, “Diyelim ki biz arkadaşlarla bunu verdik. Hangi gün bizi çağırdın, bunları beraber araştıralım dedin de biz gelmedik. Bu yaklaşımların senden gelmesi gerekirdi. Senin de derdin Bodrum, bizim de derdimiz Bodrum. Başka bir derdimiz olamaz. Geçen gün Ticaret Odası toplantısındaydım. 2 tane esnaf arkadaşımız ‘Anadolu’yu gezdik her yer pırıl pırıl, sorun burada’ diyor. Burada bir sorun var. Ben yıllardan beri söylüyorum, bir ekspertiz çalışması, bir fizibilite çalışması yapalım diyorum. Bu memleketin neye ihtiyacı var, neye ihtiyacı yok. Biz memleket düzeninde gitsin istiyoruz. Başka bir şey istediğimiz yok” dedi.
“Bizi Yok Saydınız…”
Başkan Kocadon’un suçlamaları ve sert yaklaşımı üzerine söz alan bağımsız meclis üyelerinden Avukat Şakir Açıkgöz “Bizim boş oy kullanmamızın sebebi vardı. Biz bu toplantılarda ne dersek diyelim, ne önerge verirsek verelim, hep sizin dediğiniz oluyor. Bizim sunduğumuz önergelerin yüzde 80’i, 90’ı gündeme alınmadı bile, alınanlar da reddedildi. Bu önergelerin hiçbiri kişiye özel teklifler değil, tamamen Bodrum’un yararınaydı. Gerçekten bizi yok saydınız. Bugün bize gösterdiğiniz gösterdiğiniz kararlar nihai kararlar değil. Yani nihai dediğim şu; 2 ya da 3 tane kurumun yeniden araştırması gerekir diyor. Bir tane konu hakkında soruşturma açılmasına izin çıkmış” şeklinde konuştu.
“İstediğimiz Belgeleri Verseydiniz Bu Şikayetleri yapmayacaktık…”
Başkan Kocadon’un sokak dedikoduları olarak tanımladığı sorunların dedikodu olmadığını, göz önünde duran gerçekler olduğunu ifade eden Açıkgöz, Geçmiş toplantılarda estetik komisyonu kurulması talebinde bulunduklarını ve belediyenin çeşitli birimlerinden denetim görevleri itibariyle istedikleri bilgi belgeleri hiçbir zaman alamadıklarını ifade ederek şöyle konuştu;  “Bitez-Ortakent arasında 10 bin metrekare kaçak inşaat yapılmış. Bunu yapan Bodrumlu değil, Bodrum’u seven biri de değil. Şimdi Danıştay böyle bir karar vermiş diye burayı yok mu sayacağız. Dozer. Dozer biçildi buhar oldu. Biz bundan medet ummuyoruz, usulen istiyoruz. Biz irademizin yok sayılmasına kızıyoruz. Kaçak yapılarla ilgili verdiğimiz araştırılsın önergelerini ret ettiniz. Gamze Hanım’a ‘Böyle böyle iddialar var. Göktepe’de bu var, Tilkicik Koyu’nda bu var. Şu dosyaları verin’ dedim. Vermediler. Ben meclis üyesiyim ve denetim komisyonundayım. Bana vermek zorundasın. Benim bunları inceleme hakkım var. ‘Niye vermiyorsunuz?’ diyorum. ‘Veremem’ diyor. Vermezseniz ben de şikayet ederim. Konuşunca süper. Demokrasi, demokrasi. Peki bu demokrasi değil mi? Ben sizin ceza almanıza üzüldüm ama muhalefet olarak yanınızda ,arkanızda duramayız ki. Bizi siz bu zamana kadar yok saydınız. Bana belgeler verilmedi. Bizim istediğimiz belgeler verilseydi, biz bu şikayetleri yapmayacaktık. İmar barışı çıktı, bunun vebali bana mı ait? Bunun vebali bu kaçak yapıları yıkmayanlar ait. Bunlarda biri de Camel Beach. Adam denizin içine kadar beton örmüş, üstüne havuz yapmış. Ben bunu şikayet ediyorum, mahkeme burada suç unsuru yok diyor. Yok mu yani burada suç unsuru?”Toplantıda imarla ilgili 2,3,4 ve 6 oybirliği ile 5’inci madde ise oyçokluğu ile kabul edildi. Strateji Geliştirme Müdürlüğü ile ilgili 8,9 ve 10’uncu maddeler ise oybirliği ile komisyona havale edildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.