Bodrum Gündem

“BÜYÜK ŞEHRİN BU UYGULAMASINA TEPKİLER BÜYÜYOR…”

“BÜYÜK ŞEHRİN BU UYGULAMASINA TEPKİLER BÜYÜYOR…”
04.10.2018
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Zabıta ekiplerince Bodrum genelinde bazı işletmelerin tabela ve totemlerini işletme sahibine haber vermeden kaldırmasına tepkiler büyüyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yakaköy’de bulunan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünün  tabelasının da Muğla Büyükşehir Zabıtalarınca kaldırılmasını gazeteci ve televizyon yapımcısı Uğur Dündar twitter daki resmi hesabından yaptığı açıklama ile kınadığını duyurdu.

Uğur Dündar yaptığı açıklamada “Bodrum’da bir ilk olan, Halk Arenası’nı da gerçekleştirdiğimiz harika Dibeklihan Kültür ve Sanat Küyü’nün talelaları, bugün Muğla Beldiyesi zabıtalarınca söküldü. Bu büyük ayıba söyleyecek söz bulamıyorum!” dedi.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü yetkilisi Uluç Tezer de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sosyal Medyadan bu tip paylaşımlar yapmak hiç adetim değildir ancak beyannamesi verilmiş, vergisi ödenmiş yönlendirme tabelalarının işletmelere haber dahi verilmeden Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sökülmesi etik olmamıştır.
Sökülme sebebini sorduğumuzda izni yok diye bir cevap almamız ise çok trajikomik.
O zaman izinsiz ve usulsüz olarak belirttiğiniz tabelaların beyannamelerini nasıl kabul ettiniz vergisini nasıl aldınız…” diyerek tepkisini dile getirdi.

Dibeklihan Sanat Köyünün kurucularından Cenap Tezer de bu uygulamayı nyapanın CHP’li bir belediye olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten şu paylaşımda bulundu “

Her sanat mevsiminde en az 50 sanatçıya galerilerinin kapısını açan…
Onlarca bilim adamıyla geceleri söyleşi etkinlikleri düzenleyen
Varlıklı olmak için değil var olmak için 2008 yılından beri Bodrum özelinde Türkiye genelinde kültür ve sanata büyük bir özveriyle katkı sunan
DİBEKLİHAN KÜLTÜR VE SANAT KÖYÜMÜZÜN
yönlendirme tabelaları bu gün Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerince gerekçe bile gösterilmeden, lahmacuncu, hamam tabelaları beraber sökülmüştür.
Oysa yıllardır tabelaların beyannamelerini ve vergilerini muntazaman öderiz.
BU DAVRANIŞINDAN DOLAYI MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ŞİDDETLE PROTESTO EDİYORUZ
AYRICA
BU EYLEMİ YAPAN BELEDİYENİN BİR CHP BELEDİYESİ OLMASININ ÜZÜNTÜSÜNÜ..
Bütün Dibeklihan Kültür Köyü Dostlarıyla paylaşıyoruz

Benzeri bir tepkiyi de CHP’Nin geçmiş dönem ilçe başkanlarından Durmuş Ali Öztürk dillendirdi. Öztürk de sosyal medya hesabından Muğla Büyükşehir Belediyesine yaptığı uygulamadan dolayı sitem etti. Öztürk “Hizmette sınır yok…!!
MUĞLA BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR…!!
3 yıldır “reklam ve tabele vergisi”ni aldığı işyeri tabelamızı, “mimari projesi” ve “inşaat ruhsatı” olmadığı gerekçesiyle?? İş makinaları, işçileri ve 5 zabıtasıyla gelip söktü….
(Bende söz bitti!!)”

ile tabela söküldükten sonra da

“Veee final…
Memleket kurtuldu, Bodrum-Muğla nefes aldı..
Teşekkürler büyük şehir…
Teşekkürler büyük başkan…” şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.