Bodrum Gündem

DEMOKRATİK TEPKİLER SONUÇ VERDİ; MC KİNSEY ANLAŞMASI İPTAL…

DEMOKRATİK TEPKİLER SONUÇ VERDİ; MC KİNSEY ANLAŞMASI İPTAL…

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mc Kinsey ile ilgili yaptığı eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan, “Bütün bakan arkadaşlarımı çağırdım, söyledim. ‘Fikri danışmanlık hizmeti almayacaksınız’ dedim. Biz bize yeteriz” açıklamasını yaptı. Bodrum’da yaşamını sürdüren E.MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ise “McKinsey anlaşmasının iptal edilmesi doğru bir karardır…” şeklinde değerlendirme yaptı.

Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3 Ekim günü yaptığı açıklamada, hükümetin ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey ile anlaşmasını çok sert bir dille eleştirerek; Türkiye yabancılara teslim edilecek bir ülke değildir! McKinsey’i maliyenin kozmik odasına sokuyorlar…” demişti.

Ana Muhalefet Lideri ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “McKinsey ile anlaşmaları “Ben Türkiye’yi yönetemiyorum, sen yönet…” demektir. Biz dünyaya kendimizi yönetemediğimizi itiraf ediyoruz. Düne kadar ABD’ye söylemediğiniz kalmamıştı. Bu doğru mu? Herkesin elini vicdanına koyması lazım. Herkesin Türkiye’yi düşünmesi lazım. Türkiye yabancılara teslim edilecek bir ülke değildir! McKinsey’i maliyenin kozmik odasına sokuyorlar, tüm bilgileri alacaklar…” açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun McKinsey ile ilgili yaptığı eleştirilere “Kimse Türkiye’yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz…” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ANLAŞMAYI İPTAL ETTİ…

Son günlerde finansal danışmanlık şirketi üzerinden yapılan tartışmaların kendilerini  töhmet altında bırakarak ülkeyi aynı cendereye sokma girişiminden ibaret olduğunu kaydeden Erdoğan “Biz bu oyuna gelmeyiz. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye’yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz. Biz göreve geldiğimizde IMF’ye borcumuz 23.5 milyar dolardı. 2013’te bu borcu sıfırladık. IMF’ye borcu sıfırladık. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlık olmayacağını biliyoruz. Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye’ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir…” şeklinde konuştu.

ANLAŞMANIN İPTALİ DOĞRU BİR KARARDIR…

McKinsey’den fikri danışmanlık almaktan vazgeçilmesi ile ilgili bir değerlendirme yapan E.MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş: “McKinsey anlaşmasının iptal edilmesi doğru bir karardır. Cumhurbaşkanı ve AKP iktidarı çok yanlış ve vahim bir karardan toplumun ve muhalefetin demokratik tepkileri ile dönmek zorunda kalmıştır. İçerisinde girdiğimiz ağır sonuçlar yaratmakta olan, ağır ekonomik sıkıntıların, hala manüplasyon olarak değerlendirilmesi ise hatalı bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım aynı zamanda da çözüm şartlarını ağırlaştıran bir tutumdur…” dedi.

MCKİNSEY GERİ ADIMINA AKŞENER’DEN OLUMLU YAKLAŞIM…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın McKinsey Anlaşmasını iptal ederek geri atmasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den de olumlu bir yorum geldi. Akşener yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanının bu kararını çok olumlu buluyorum. Bu hizmet alımına ilk karşı çıkan siyasi parti bizdik. Dolayısıyla uyarılarımızın dikkate alınmasından memnuniyet duyuyoruz. Doğru bir iş yapılmıştır…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.