Bodrum Gündem

TÜRK EĞİTİMSEN, AMİRAL TURGUTREİS’TE MAĞDUR OLAN ÖĞRETMENİNE SAHİP ÇIKTI…

TÜRK EĞİTİMSEN, AMİRAL TURGUTREİS’TE MAĞDUR OLAN ÖĞRETMENİNE SAHİP ÇIKTI…

Türk Eğitimsen Bodrum Şubesi üyeleri,  Amiral Turgutreis İlkokulunda görev yapan sendika üyesi olan öğretmenlerine yönelik şiddet girişimini protesto etmek için yazılı basın açıklamasında bulundular.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Türk Eğitimsen Bodrum Şube Başkanı Salih Çıplak’ın okuduğu yazılı basın açıklamasında; sendika üyesi Şammaz Oruç’un öğrencisinin babası tarafından uğradığı sözlü saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Türk Eğitimsen Bodrum Şube Başkanı Salih Çıplak’ın okuduğu basın açıklamasını detayları şöyle;

“Bu gün buraya Meslektaşlarımıza, bu milletin mimarı eğitim camiasına, uygulanan şiddeti protesto etmek için toplanmış bulunmaktayız. Malesef  güzel  Bodrumumuzda son 6 ayda ikinci vaka ile karşı karşıyayız. Okulda öğrenci ve öğretmenlerinin gözü önünde,  velinin saldırısına (hakaret  edip, darp etmeye yeltenen ) uğrayan Amiral Turgutreis ilkokulunda görev yapan  arkadaşımızın şahsında ve daha birçok yerde eğitim çalışanlarına uygulanan şiddeti protesto etmek ve yalnız değilsiniz demek için buradayız. Bizler bu gün burada biz eğitim çalışanlarına uygulanan şiddet için ağlamak yada intikam yeminleri etmek için toplanmadık.

Çocuklarımıza bilgimizi veriyoruz ve geleceğin büyüklerini, mimarlarını, mühendislerini, öğretmenlerini, Cumhurbaşkanlarını yetiştiriyoruz. Anne babalarından aldıkları temel değerleri işliyor onları önce kendilerine, ailelerine sonra milletlerine vatanlarına faydalı insanlar olmaları için bir sarraf dikkatiyle işliyor, eğitiyoruz. Biz kim miyiz? Bizler hizmetlisinden memuruna, öğretmeninden müdür yardımcısına müdürüne. Şefinden, şube müdüründen ilçe ve il milli eğitim müdürüne kadar bir bütünün parçalarıyız. Bizler bu gün yaşadığımız büyük hayal kırıklığından dolayı toplandık buraya. Ne oluyor bize, bu millete. Neden bu kadar tahammülsüz olduk nasıl bu kadar şiddete meyyal olduk. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum anlayışı nereye kayboldu. Kutsal dinimizin ilk emri OKU iken ne oldu da ‘okutan, öğreten, eğitenlere’ şiddet doğal görülmeye başlandı. Bizler bu gün buradan seslenmek istiyoruz. Nereden, kimden gelirse gelsin şiddeti reddediyoruz. Şiddete maruz kalan arkadaşlarımız asla yalnız olmadıklarının bilmeliler. Burada bu gün toplanmış tüm meslektaşları arkadaşımızın  yanındadır. Yanlarında olmaya devam edecektir. Buna, yani şiddete yeltenenler kaba güce yada makamlara güvenerek yaptıklarının yanlarına kar kalacağını zannedenlerle hukuksal alanda hesabımızı göreceğiz. Biz eğitimciler olarak diyoruz ki, bizim dünyamızda, yetiştirdiğimiz, gençlerin dünyasında, çocuklarımızın dünyasında sadece sevginin dili olmalı. Şiddet her türüyle, her çeşidiyle çıkmalı hayatlarımızdan. Şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza canı yürekten geçmiş olsun diyoruz. Ve bu olayların örtbas edilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi, hukuksal olarak gereğinin yapılmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağımızı belirtiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.