Bodrum Gündem

Gülsün Bilgehan; “NAMUSLULAR DA EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMALI…”

Gülsün Bilgehan; “NAMUSLULAR DA EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMALI…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mc Kinsey krizinin ardından Kızılcahamam Kampında Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün elinde bir Amerikan Bayrağı bulunan fotoğrafını göstererek “Bunların hepsi Amerikancı” ifadesini kullanması üzerine İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilegehan’dan yanıt geldi.

Bodrum Gündem Haber

2007-2010’dan itibaren sürdürdükleri bilinçli Cumhuriyet’e karşı, değerlerine, kahramanlarına karşı yürütülen bir kara propaganda var” diyen Gülsün Bilgehan, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın danışmanları bunu bilinçli yapıyorlar. O da bunu bilerek prompterdan okuyor. Ama Erdal İnönü’nün de dediği gibi “Gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Bu dönemde bir de dedemin sözünü hatırlatayım. Daha iyi bir Türkiye için ‘Namusluların da en az namussuzlar kadar cesur olmasına ihtiyacımız var.’ Türkiye’nin iyi aydınlarına ve gazetecilerine ihtiyacımız var…” dedi.

MUHTEMELEN JOHNSON’UN ZİYARETİ SIRASINDA ÇEKİLMİŞ…

“Dünden beri araştırıyorum, bulduklarım beni farklı bir yere götürdü…” diyen Gülsün Bilgehan, 1962 yılında Füze Krizi sonrasında dönemin ABD Başkan Yardımcısı Lyndon B. Johnson’un Ankara’ya bir ziyaret yaptığını hatırlattı. Bilgehan “İnönü de o dönemde Başbakan’dı. Olay, Kıbrıs krizinden önce, Kennedy’nin öldürülmesinden önce. İki ülke ilişkilerinde kriz yok, ilişkiler daha sıcak gidiyor. Johnson geliyor, Ankara’da bir karşılama töreni yapılıyor. Bu tören için Kızılay’da, Ulus’da hem Amerikan hem Türk Bayrakları dağıtılıyor, orada çekilmiş olabilir…” dedi.

İNÖNÜ’NÜN VATANSEVERLİĞİNDEN ŞÜPHE Mİ EDİLİYOR…

Gülsün Bilgehan “İnönü’nün bağımsızlığından mı şüphe ediliyor? Vatanseverliğinden mi şüphe ediliyor? Bütün ömrü cephelerde geçmiş. Yemen’i var, Medine’si var. Kurtuluş Savaşı var Büyük Atatürk’le birlikte. Zamanında ona bile asker kaçağı denmiş. Bir devlet töreninde elinde olan bayrağı hiç alakasız bir biçimde konu etmesi, 16 sene devleti yönetmiş bir liderin ülkeyi içine soktuğu krizin sorumlusu olarak, Cumhuriyetin kurucularından birini bir resim göstererek suçlaması ne kadar insafa ne kadar inanca yakışır? Ben bunu AK Parti’ye, Sayın Cumhurbaşkanı’na oy veren gönül verenlerin takdirine bırakıyorum.” dedi.

TÜRKİYE’NİN İYİ AYDIN VE GAZETECİLERE İHTİYACI VAR…

Mustafa kemal Atatürk’ün en yakın arkadaşı, Milli Mücadele kahramanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 2.Cumhurbaşkanı İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan sözlerini “Sayın Cumhurbaşkanı’nın danışmanları bunu bilinçli yapıyorlar. O da bunu bilerek prompterdan okuyor. Ama Erdal İnönü’nün de dediği gibi “Gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Bu dönemde bir de dedemin sözünü hatırlatayım. Daha iyi bir Türkiye için ‘Namusluların da en az namussuzlar kadar cesur olmasına ihtiyacımız var.’ Türkiye’nin iyi aydınlarına ve gazetecilerine ihtiyacımız var…” şeklinde tamamladı.

Kaynak: Bu haber Gülsün Bilgehan’ın izni ile Sputniknews-Türkiye’den alınmıştır…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.