Bodrum Gündem

BODRUM YALIKAVAK SAHİLLERİNDEKİ ÖLÜ BALIKLAR KORKU YAŞATIYOR…

BODRUM YALIKAVAK SAHİLLERİNDEKİ ÖLÜ BALIKLAR KORKU YAŞATIYOR…

 

Bodrum Yalıkavak sahillerindeki ölü balıklar yurttaşları tedirgin etti. Binlerce ölü balık etrafa koku ve korku saldı…

Fatih Bozoğlu/bodrum Gündem

Bodrum Yalıkavak Küdür Mevkiindeki koylarda binlerce balık ölümü meydana geldi. Ölümlerin neden olduğu henüz tespit edilemezken, Tarım ilçe Müdürlüğünden yetkililer su örnekleri alarak gerekli incelemelerin yapılacağını kaydettiler.  Sonucun birkaç hafta içinde belli olacağı da aldığımız bilgiler arasında.

ÖLÜ BALIKLAR PİS KOKU SALIYOR ve KORKU YAŞATIYOR…

Diğer taraftan bölgede yaşayan yurttaşlar ölü balıkların kokusundan dolayı rahatsız olduklarını ifade ederken, korku ve tedirginlik yaşıyorlar. Balıkların birkaç gündür kıyıya vurduğu ve koku salmaya başlayınca Sahil Güvenlik ve Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğüne haber verdiklerini söyleyen bölge sakinlerinden Aylin Selet “Küdür’de Xuma Beach ve Potato Beach yolundan yarımadanın diğer tarafına devam edildiğinde küçük bir balıkçı iskelesi var. Oradan da sağa doğru devam edildiğinde hemen yan koya ulaşılıyor. Koyda sahil boyunca binlerce küçük balık ölüsü var. 4-5 gündür orada oldukları tahmin ediliyor kokudan. Sahil Güvenlik’e haber verdik, hemen ilgilendiler, gidip tespit yaptılar ve İlçe Tarım yetkililerine bildirdiler. Onlar üniversite ile görüşmüş, balıklar ölü oldukları için onlar üstünde araştırma yapılamıyormuş, yetkililer sudan numune almak için şimdi oradalar…” dedi.

BALIKÇILAR KÜÇÜK DİYE ATMIŞLAR…

Bodrum Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri ise haberi alır almaz bölgeye giderek, su numuneleri aldılar. Alınan su numunelerini ilgili laboratuvara göndereceklerini birkaç hafta içinde de sonuçların geleceğini ifade ediyorlar. Ancak yetkililerin bölgede yaptıkları ilk incelemelerde bu balıkların balıkçılar tarafından atıldığının düşünüldüğünü, bu balıkların deniz suyundan ya da başka bir kimyasaldan öldüğü yönünde bir izlenimlerinin olmadığını ifade ettiler. Sonuçlar birkaç hafta içinde netleşeceğini de sözlerine eklediler.

Bodrum Belediye yetkililerine de haber verildiği ve Temizlik İşlerinin de kısa süre içinde kokmuş balıkları temizleyeceği öğrenildi.

EDİTÖRÜN NOTU: Eğer bu ölü balıklar, balıkçıların küçük olması nedeni ile ticari taşımadığı için attığı ölü balıklarsa, o zaman çok daha vahim bir durum yaşanıyor. Denizlerden kontrolsüz avlanma balıkların da neslinin tükenmesine neden oluyor. Bu nedenle Bodrum’un idari ve yerel yöneticilerinin mutlaka gerekli önlemleri alarak, bu vahametin ve katliamın önüne geçmeleri gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.