Bodrum Gündem

ALİ ÖZTÜRK RESMEN ADAY ADAYI… (HABER ve YORUM BİRARADA)

“Birlikte Yapabiliriz…” sloganı ile Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Ali Öztürk’ün aday adaylık açıklamasının ardından kişisel yorumlarımızı da Öztürk’ün hoşgörüsüne dayanarak haberin altına ekledik…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ali Öztürk Trafo Kafede gerçekleştirdiği basın toplantısında, 48 başlıkta topladığı projelerini kamuoyu ile paylaşırken, CHP Örgütünün ve Bodrumluların desteğini istedi.

48 başlıkta topladığı projelerin her birini bir Sivil Toplum Kuruluşu ile birlikte geliştirip hayata geçirmek için istekli ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Projelerinin 7 dakikalık bir tanıtım filminin gösterimi ile başlayan basın toplantısı adeta bir şova dönüştü.

Dev ekranda projelerinin tanıtımının yapıldığı kısa filmin ardından sahneye gelen Ali Öztürk oldukça heyecanlıydı. Hayat arkadaşı ve eşi Meral, prenseslerim dediği kızları Nehir ve Çağla ile birlikte, annesi Medine ve Babası Günay Öztürk, hayalim dediği Bodrum Belediye Başkanlığı aday adaylık açıklamasında onu yalnız bırakmadılar.

“Bodrum Birlikte Yapabiliriz…” sloganı ile 48 başlıkta topladığı projelerini tek tek anlatan Ali Öztürk; “Bu süreç uzun soluklu bir süreç. Eğer Bodrum Belediye Başkanlığı için aday olursam, projelerim ve yapacaklarım şimdiden hazır. Bodrum’un sorunlarını ve nasıl çözeceğimi çok iyi biliyorum…” dedi.

Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve Harita Kadastro Mühendisi olan Ali Öztürk, son yıllarda Karaova’da gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile dikkatleri üzerinde topladı.

Karaova-Der kurucusu ve başkanlığını da yürüten Ali Öztürk Pınarlıbelen eski İlkokulu ve köy odasının tadilatının ardından, Yeniköy İlköğretim okulunun da tamir ve tadilatlarını da gerçekleştirdi. Mumcular’da bir de kütüphane açılmasını sağlayan Ali Öztürk dört yıldan bu yana da Karaova Şenliklerini düzenliyor.

Aktif bir meclis üyesi olan Öztürk, CHP Örgütü ile sadece seçim dönemlerinde değil, seçim dönemlerinin dışında da sürekli olarak iletişim halinde olduğunu ve olmaya da devam edeceğini ifade ediyor.

İLK RESMİ ADAY ADAYI ALİ ÖZTÜRK…

Trafo Cafe’de adeta bir şova dönüşen proje tanıtım toplantısının ardından Öztürk beraberindekilerle birlikte “İzmir Marşı” eşliğinde yürüyerek, CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’na gidildi. Ali Öztürk, adaylık başvurusunu gazetecilerin ve partililerin huzurunda imzalayarak CHP Bodrum ilçe Başkanı Halil Karahan’a teslim etti. Böylelikle Bodrum Belediye Başkanlığı için ilk resmi aday adaylık başvurusu gerçekleşmiş oldu.

Ali Öztürk’ün aday adaylığı açıklamasına Bodrum Belediye Başkan Aday Adayları Taner Uslu, Mustafa Saruhan, Recai Seymen de katıldı. Açıklama sonunda da aday adayları birbirlerini kucaklayarak başarı dileklerinde bulundular.

HABER BİTTİ, ŞİMDİ YORUM…

Ali Öztürk’ü yaklaşık 6 yıldan bu yana tanıyorum.

Zeki ve hırslı bir insan. Yardımsever ve vefalı da. İnsanları kırmamaya çalışan biri. Ailesine ve öz değerlerine bağlı. Nereden geldiğini ve zor şartlarda eğitim görerek bu günlere ulaştığının da farkında. 2014 yılında Bodrum belediye Meclisine aday olduğunda bu günü hayal ettiğini açık bir şekilde ifade etmiş ve esas hedefinin de Bodrum Belediye Başkanlığı olduğunu her platformda deklare etmişti.

Doğrusunu söylemek gerekirse Bodrum Belediye Meclis üyeliğini aktif ve başarılı bir şekilde sürdüren birkaç meclis üyesinden birisiydi.

Burada diğer meclis üyelerinin başarısız ve aktif olmadığını özellikle söylüyorum. Elbette bu görece bir durum. Lakin birkaç meclis üyesi dışında diğerlerinin gözle görünür bir proje üretmediği de bir gerçek. Bireysel olarak yurttaşların işlerine yardımcı olmuşlardır, sıkıntılarını da çözmüşlerdir. Buna bir diyeceğim yok. Ama birkaçı dışında gerçekleştirilmiş bir proje, bir eser ben göremiyorum, gören, bilen var ise beri gelsin.

Ali Öztürk CHP İlçe Merkezinde yaptığı basın açıklamasında dikkat çeken sözler söyledi. Bunları özellikle öne çıkartmak gerekli diye düşünüyorum.

Ali Öztürk konuşmasının başında “Bizim ekip olarak çok inandığımız bir söz var. O sözü bu projeleri kaleme alırken kendimize ilke edindik. Şöyle dedik birbirimize; İyi bir fikrin yoksa iyi bir ürün olmaz. Bodrum’u biliyoruz. Bodrumluyu tanıyoruz…” ifadeleri yer aldı. Gerçekten bir Belediye Başkan adayının ilk olarak söylemesi gereken sözlerdi bunlar. Sonra tek tek projelerini ve bazı projelerinden de kısa kısa notları paylaştı. Kolay değil 48 başlıkta toplanmış projeleri sunmak.

Bunları bir kitapçıkta toplamış. Bazıları gerçekten çok heyecan verici projeler. Projeleri inceledikçe insanın aklına ilk anda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi geliyor. Bu Ali Öztürk’ün seçildiği takdirde Türkiye’deki başarılı belediyeleri örnek alarak hizmet vereceği anlamına geliyor.

  1. -Bodrum için yeni ve çağdaş yerel yönetim anlayışı,
  2. -Bodrumlu kentin sakini değil, sahibi olacak,
  3. -İmar bir sorun olmaktan çıkıyor,
  4. -Yerel hizmet üretiminde Büyükşehir ile işbirliği, (Bu konuda hem Muğla, hem de Bodrum sınıfta kalmış durumda. Bu vaade Bodrumlular bu saatten sonra asla inanmaz)
  5. -Bodrum Kent Ve Coğrafi Bilgi Merkezi kuruluyor,
  6. -Bodrum Belediyesi bürokrasiyi hızlandırıyor, (İktidarda CHP olmadığına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı istediği ve istemediği hiçbir şey olmaz, bu vaat için biraz daha temkinli olmak, azıcık gazı kesmek lazım)
  7. -Artemis Kadın Evleri, (Heyecan verici, Türkiye’ye örnek bir proje olabilir)
  8. -Bütün anneler için Karya Kreşleri,
  9. -Çocuk hakları için Karya Çocuk Merkezi,
  10. -Bodrum Kent Konseyi, (Kim kimi kitler bilemem artık)
  11. -Kent Konseyini destekleyecek Mahalle Meclisleri,
  12. -Leleg Gençlik merkezi ile semtlerimize yeni bir soluk,
  13. -Halikarnas Akademisi, (Heyecan verici, Cumhuriyet Halk Evleri ile ortak çalışma yapıldığında çok güzel sonuçlar alınır)
  14. -Halikarnas Eğitim Bursu,
  15. -Bir Üniversite kenti Bodrum, (Akif Demiröz yıllardır uğraşıp didinir, lakin bir türlü istenilen sonuç alınamamıştır. Ak Parti İlçe Başkanıyken bile bunu gerçekleştiremediği düşünülürse, Akif Demiröz’ü bir dinlemekte sonra projeyi hayat geçirmek için çalışma başlatmaya yarar var)
  16. -Bodrum turizmi çeşitleniyor, (Ağır aksak yaveş yaveş çeşitleniyor zaten. Nasıl hızlanır belli. Hükümetten ve Büyükşehir’den para aktarmak lazım. Bilmem mümkün müdür?)
  17. -Kongre Turizminin başkentlerinden birini yaratacağız, (Başkent olmasa da olur, kongre merkezi kuralım bir tane yeter)
  18. -Bodrum ticaretini koruyacağız, (Çakma ve imitasyon ürünleri ile zincir süpermarketleri durdurabilecek misin? diye sorarlar adama. Kaçak disko yaparken mühürlesen bile yapmaya devam eden mafya bozuntularını da unutma. Aman dikkat ayağı gazdan çekmek lazım bazı vaatleri verirken)
  19. -Festivaller kenti Bodrum,
  20. Antik Tiyatro tüp geçidi, (Aman diyeyim hız keselim biraz, ayağımızı gazdan çekelim. O tüp geçidi yaparken Mars Mabedini ve onların üzerine yapılmış binaları ve Amerikan Hastanesi ve Sanayi çarşısını kaldırmak lazım.)
  21. -Bir seyir terası olarak Kent Balkonu, (Araçları nereye koyacağız?)
  22. Her mahallemizi bir sanat dalının merkezi yapacağız,
  23. -Kent peyzajı değişiyor, (Totemleri ve tabelaları usulünce temizlemekle başlamak gerek)
  24. -Otomobilsiz kent günü,
  25. -Bodrum evleri ve ustaları korunacak,
  26. -Kıyılar Bodrum’un, denizlerimiz Bodrumluların olacak, (Ormancılar sitesinde bu nedenle kaymakama bile saldırdılar, benim kameramı kırmaya kalktılar, özel mülküme girdi diye dava açanlar bile var. Büyük otellerin denizine girmye kalk bakalım, izin verecekler mi? Başkan bile olsan izin vermezler, benden söylemesi. Ahhhh keşke)
  27. -Yarımada kentsel parkları Bodrum’a nefes aldıracak,
  28. -Bodrum meydana çıkıyor,
  29. -Rekreasyon alanlarımızın yerleri hazır, (Bodrum Sanayi Çarşısını kaldırmak için önce Ethem amcayı ikna etmeniz lazım. Mümkün mü? Sanırım hayır.)
  30. -Kent mobilyaları ile yaşayan Bodrum,
  31. -Bir doğal miras; ölmez ağacı zeytin,
  32. -Bodrum mandalinası dünya mandalinası olacak, (Ahhh ahh! içi seni dışı mandalin üreticisini yakar)
  33. -Ücretsiz ve uygun fiyatlı gıda erişimi, (Komünist Başkan Fatih maçoğlu ve Didim Belediyesi yaptı. Mümkündür Bodrum belediyesi daha iyisini yapabilir.)
  34. -Üretimden gelen sosyal yardımlar,
  35. -Bir nefes projesi,
  36. -Temel sağlık hizmetlerine ücretsiz erişim,
  37. -Turizm tesislerindeki yemek artıklarının değerini keşfediyoruz, (Şehir merkezinde dolaşan domuzları engellemek için tek çözüm.)
  38. -Bodrum’un çöpü atık değil, kaynak olacak, (Büyükşehir önce çöplük sorununu bir çözsün hele.)
  39. -Kendi temiz enerjimizi üreteceğiz, (Yaptırırlar mı sanıyorsun, vururlar ayağından)
  40. -Bodrum akıllı kavşaklar ve akıllı çözümlerle hızlanacak, (Bu konu Büyükşehir ve Karayolları yetkisinde, sen sokaklardaki çöpleri tola derler adama)
  41. -Kent içi ulaşımda dünya standartlarını yakalayacağız, (Hasan Kablı ve Alper Kolukısa’dan izin almadan hiçbir şey yapamazsın, farkında değil misin?)
  42. -Ülke sporu Bodrum’da nefes alacak,
  43. -Çok amaçlı Kapalı spor salonları,
  44. -Spor altyapıları güçleniyor,
  45. -Sokak hayvanlarının mutluluğu,
  46. -Kurban kesim merkezlerimizi kuruyoruz,
  47. -Pazar yerlerimiz dünyaya örnek olacak,
  48. -Düğün alanlarımız sokaklardan meydanlara taşınacak…

Ali Öztürk’ün hoşgörüsüne sığınarak, bazı projelerin ve vaatlerin zor işler olduğunu esprili bir şekilde eleştirmeye çalıştım. Detaylara da özellikle girmedim. Çünkü daha erken. Burada anlatılanlar henüz aday adayının projeleridir. Diğer aday adayları çıktıkça her şey daha da net görünecektir.

SON SÖZ:

Bütün bu proje ve vaatlerin dışında Ali Öztürk’ün “Sosyal demokrat belediyeciliğin halk için ne anlam ettiğini biliyoruz. Halka bir gelir kapısı olarak bakmayacağız. Yoksulun yoksunun yanında olacağız. Aracıları, tefecileri, rantçıları aramızdan çıkaracağız. Kendi domatesimizi önce biz yiyeceğiz. Bakanlıklar eliyle kıyıları yağmalayanları değil, bir küçücük kıyıda hemşerisine, misafirine bir zeytinyağlı yapan küçük turizmcimizi destekleyeceğiz…” şeklindeki ifadeleri benim çok hoşuma gitti.

48 projeyi boş ver, sadece bunları yapsan bile yeter.

Yolun açık olsun Ali Öztürk…

Yorumlar

  1. Sayın Fatih bozoğlu eleştirilerine Katılmamak
    Mümkün değil Ama kolayı başarmak kolay
    İşin zoru zoru başarmak işte o zaman bir mana i
    İfade eder zorlu ve meşaketli bu yolda Ali Öztürk
    Evladımıza Başarılar dilerim Sanada Teşekkür ü
    Borç Bilirim

  2. Aydın Atıcı dedi ki:

    Bu güzel haber ve eleştirileriniz için kutlarım. Ali Öztürk kardeşim eğer CHP tarafından aday gösterilirse, Bodrum’un “efsane belediye başkanı” olacaktır diyecek kadar kendisini tanıyor, kendisine inanıyorum. Diyebilirim ki öylesine başarılı olacaktır ki, Bodrumdan çıkıp ülkemizin siyasi hayatına yön verecek düzeylere ulaşacaktır. Umarım böylesine yetenekli bir genç adam Bodrum Belediye Başkanı olur.