Bodrum Gündem

CHP BODRUM İLÇE BAŞKANINDAN DEMOKRASİ DERSİ…

CHP BODRUM İLÇE BAŞKANINDAN DEMOKRASİ DERSİ…

İki gün önce CHP Bodrum ilçe Başkanlığı’na atanan Halil Karahan, Ali Öztürk’ün Bodrum Belediye başkanlığına aday adaylığı başvurusu ve basın açıklaması öncesinde, 2019 yerel seçimleri için adayların resmi ya da gayri resmi ön seçim ile belirleneceğini söyledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Genel Merkezi’nn yerel seçimlerde adayların CHP tüzüğünde de yer alan “atama yöntemi” ile belirleneceğini açıklaması ile son dönemde sıkıntılı günler geçirmekte olan örgütü yeniden umutlandırdı.

Başkan Karahan, Bodrum İlçe örgütüne adeta “Demokrasi” müjdesi verdi. Halil Karahan, konuşmasında “Şundan emin olunuz ki; CHP Bodrum ilçe örgütü demokrasi sınavını başarı ile geçecektir. Açık ve net şekilde söylüyorum, ne pahasına olursa olsun,  bu örgütün önüne öyle ya da böyle sandık gelecek. Ülkemizde demokrasiyi yaşatmak istiyorsak, partimizdeki demokrasiyi güçlendirmemiz gerekiyor. Partinin tabanına kadar ulaşan demokrasiyi burada hep beraber inşa edeceğiz. Bu sınavdan başarıyla çıkacağız. Ben tüm aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum…” dedi. Ali Öztürk’ün aday adaylık açıklamasına gelen CHP’liler tarafından memnuniyetle karşılanan bu söylem karşısında, salondakiler Karahan’I coşku ile ayakta alkışladılar.
BİZ GAZETECİLER İNANAMADIK TEKRAR SORDUK “EMİNMİSİNİZ? DİYE…

Halil Karahan özellikle ve tekrardan “Önseçim mi olacak? şeklindeki sorumuza  “Hakim huzurunda 45 gün kala bir sandık yok, ama örgütümüzün önüne ister biküvi kutusu deyin, ister temayül yoklaması, her ne pahasına olursa olsun bu sandığı örgütün karşısına getireceğiz…” dedi. Karahan geçmiş dönemlerde yapılan hem ön seçim, hem de temayül yoklamalarının çok rahat ve barış içinde gerçekleştirildiğini, bir kaç oy fark olan sandıklarda itiraz bile edilmediğini kaydetti. Başkan Kahanan, “Bizde eğilim yoklaması tantana ile olmaz. İtiraz bile gelmedi geçtiğimiz delege seçimlerinde. CHP’de hiç kimse emek hırsızı değildir…” diyerek sözlerini tamamladı.

ALİ ÖZTÜRK: ÖNSEÇİME DE VARIM…

Bu değerlendirmenin ardından söz alan Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusu yapan Ali Öztürk ise “Başkanımın sandık sözüne ben de katılıyorum. Eğer sandık konulursa seve seve önseçime katılırım. Eğer 6 bin 500 üyemi ikna edemiyorsam zaten bu yola çıkmamak gerekir. 6 bin 500 üyeyi ikna edemeyen 165 bin Bodrumluyu nasıl ikna edecek değil mi?” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.