Bodrum Gündem

RECAİ SEYMEN “MİLAS VE MENTEŞE’DEKİ GİBİ BENİ DE BAŞKAN YAPIN” DEDİ…

CHP İlçe Başkanlığından istifa eden Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkanlığı aday adaylığı açıklamasında Yukarı Mazı’dan Akyarlara kadar yarımadanın tüm sorunlarına hakim olduğunu ve bu sorunların çözümü için belediye başkanı olmak istediğini ifade etti. Seymen ayrıca CHP ilçe örgütüne seslenerek “Milas ve Menteşe’deki örgüt ilçe başkanlarını belediye başkanlığına taşıdılar. Örgütüme güveniyorum; beni de başkan yapın” şeklinde talepte bulundu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP eski ilçe başkanı Recai Seymen, ilçe binası önünde yaptığı basın açıklamasında Bodrum Belediye başkanlığına adaylığını, “İşimiz Bodrum, Gücümüz Bodrum” sloganı ile duyurdu.

CHP eski ilçe başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkanı aday adaylığı basın açıklamasına başkan aday adayının öncelikle projelerinin değil misyon ve vizyon sahibi olması gerektiğinin altını çizerek başladı. Seymen “Arkadaşlar, adayın misyonu olur, vizyonu olur fakat partinin projesi olur. Ben parti terbiyesini böyle gördüm. Proje kolay, önemli olan onu yapabilecek yürek lazım. Egonu aşağı indirip neler yapılacaksa onu ortaya koymak lazım. Tabi projelerimiz var, bunları önce partimize sunacağız. Daha sonra Bodrum’u daha ileri götürecek projeleri halka sunacağız” dedi.

Recai Seymen, üniversitede okuyabilmek için 18 yaşında fabrikada çalışmaya başladığını, 1983 yılında Askeri Kampın elektrik işlerinin yapımı için Bodrum’uma geldiğini, o süreçte mimar olan eşi Güler hanımla tanıştığını ve o günden bu yana Bodrum’da hayatını sürdürdüğünü belirtti. Hayatının her aşamasında eşinin  desteğini aldığını kaydeden Seymen, Güler Seymen’in 7-8 yıl boyunca CHP İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yaptığını ve çocuklarını seçim meydanlarında büyüttüklerini söyledi.

Bodrum Belediye Başkan aday adayı Recai Seymen; sözlerine başlarken bir başkan adayının önceliğinin misyon ve vizyon sahibi olması gerektiğini belirttikten sonra konuşmasına Bodrum’un sorunlarına yönelik kendisinin tespit ettiği  çözüm önerilerini sıralaması ile devam etti.

Recai Seymen’in, konuşmasının satır başları şöyle;

“Bodrum’un yeni meydanlara ve merkeze sıkışıp kalan iskele dışında alternatiflere ihtiyacı var. Bodrum’un kentsel kimliğinin bütünlüğü için peyzaj çalışması yapılmalı ve özellikle Yokuşbaşı’ndan başlayan tabela kirliğine son verilmeli. Bunun için de Estetik Komisyonu kurulmalı. Belediye’deki bürokrasiyi azaltarak personelin güler yüzlü hizmet vermesini sağlamalıyız. Özellikle İmarda hoşgörülü davranıp işin suyunu çıkardık. Eşit hizmeti yaygınlaştırmalıyız. Yapıyor muyuz? Yapıyoruz ama daha eşit şekilde olması lazım. Birinin evinin önüne asfalt yaparken, diğerinin evinin önünü asfaltsız bırakmamamız lazım.  Ben parti adına seçilip tüm halka hizmet edeceğim.

Personel başkanını sokakta görecek. Sabah 07:30’dan 24’e kadar sahada olacağım. Sahada çalışan bir belediye başkanı olacağım. Projeler halktan gizli olmayacak. O proje için bölge halkının fikri sorulacak. Bu konuda Eskişehir Büyükşehir Belediyesini örnek alacağız. . Niye Bodrum’da Yılmaz Büyükerşen gibi bir belediye hizmeti yapamıyoruz. Eskişehir, 7 tane projesine Avrupa Birliğinden fon aldı.” Dedi.

Recai Seymen’in  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yanında olduğunu fark etmesi ve bu durumu dillendirmesi gülüşmelere neden olduktan sonra konuşmasına şöyle  devam etti “Bodrum’un kaynakları kısıtlı, yetmiyor. Sadece kendi kaynaklarımızla değil, Avrupa Birliği, Dünya Bankası gibi kaynaklarla bu fonları Bodrum’a getirmek zorundayız. Öğrencilerimizin en az %20 sine spor yaptıralım. Bunun için 2 mi 3 mü kapalı spor salonu gerekiyor? Onları karşılayalım. Belediyeyi yönetmek ekip işi. Yetişmiş, liyakatlı bir kadro ile belediyeyi yöneteceğiz. Bodrum’un ekonomik rantını, getirisini Bodrumlular kullanmalı. Bodrum’un ekonomik rantını birilerinin alıp götürmemesi lazım. Bodrum’a sadece sapı çöpü kalmasın.  Büyükşehirle uyumlu olmak lazım. Bodrum bu konuda eksik kaldı. Ben seçildiğim 3 dönem boyunca hep uyumlu bir ilçe başkanı oldum. Büyükşehrin projelerini Bodrum’da hayata geçireceğiz. ‘İşimiz Bodrum, Gücümüz Bodrum’ dedik ama biz Bodrum olarak gücümüzü kullanamıyoruz.  Bodrum Belediye başkanı olarak bir duruşunuzun olması gerekiyor. Başkan Bodrum yararına olacak durumlarda gerekiyorsa Hayır diyebilmeli” derken sözlerini şu cümlelerle sona erdirdi. “Benim 5 sene boyunca bir duruşum oldu. Bunu pek çok kere gördünüz. 3 dönem sandıktan çıkarak ilçe başkanlığı yaptım. 5 yıl beraber çalıştık. Milas’ta, Menteşe’de ilçe başkanları belediye başkanı oldu. Niye Bodrum’da da olmasın. Bu kadar çalıştık, hizmet ettik. Beni belediye başkanı yapmanızı istiyorum” dedi.

Recai Seymen’in aday adaylık konuşmasının ardından konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,  Bodrum’da olduğu süre boyunca tüm aday adaylarının basın açıklamalarına katılarak yanlarında olacağını belirterek “Bütün aday arkadaşlarıma burada olduğum sürece yanında olma sözü verdim. Her aday, benim de adayımdır. Çünkü biz Bodrum’u hep beraber bu güzelliklere getirdik. Hep uyumlu çalıştık. Zaman zaman ayrılıklar olabilir ama bunların altındaki tek neden Bodrum’un menfaatiydi. Ben burada başkanım için bir şey söylemek istiyorum; daha bir kere benim yanıma birisi için gelmedi. Onun için kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Basın açıklamasının ardından Mehmet Kocadon; belediye başkanlığı aday adayları Recai Seymen, Ali Öztürk, Taner Uslu, Mustafa Saruhan, Mehmet Özalın ve Refik Ülgen birlikte poz verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.