Bodrum Gündem

BESİAD Başkanı EMRE KÖROĞLU Meclis Üyeliği İçin Aday Adaylık Başvurusu Yaptı…

BESİAD Başkanı EMRE KÖROĞLU Meclis Üyeliği İçin Aday Adaylık Başvurusu Yaptı…

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanı Emre Köroğlu, Bodrum belediyesi Meclis Üyeliği için aday adaylık başvurusu yaptı. Köroğlu “Bodrum gibi enternasyonel anlamda bilinirliği çok yüksek olan bir kentin Avrupa Birliği projelerinden ve Dünya Bankasının vermiş olduğu hibelerinden gerektiği ölçüde yararlanabilmesi için hazırladığımız projelerimizi hayata geçirmek ve çoğaltmak için  elimizi taşın altına koyma vakti geldi” dedi.

Çiçek & Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yaklaşık 20 yıldır Bodrum’da çeşitli sivil toplum örgütleri içerisinde görev yapan Emre Köroğlu; son olarak Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanı seçilmişti. Daha önce CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Köroğlu, Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği ve Bodrum Briç Kulübü Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu.

“Bodrum Yararına Olan Projeleri Hayata Geçirmek İçin Elimizi Taşın Altına Koyma Vakti Geldi…”

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanı Emre Köroğlu niçin belediye meclis üyesi olmak istediği hakkındaki sorumuza “Yaklaşık 20 yıldır  çeşitli sivil toplum kuruluşunun içinde çalışarak Bodrum’un yararına çeşitli projelerimizi hayata geçirdik. Bununla birlikte söz konusu bu projelerimizi geliştirmek ve çoğaltmak için Bodrum’da elimizi taşın altına koyma vaktinin geldiği kanaatindeyim. Önümüzdeki süreçte belediye başkanlığı için aday adayı olan partililerimiz var.  Projelerimle başkan adaylarına destek olmak istiyorum. Partimizin adına geçmiş dönemde yapılmış olan çalışmaları tabii ki takdirle karşılıyoruz ama Bodrum gibi enternasyonel anlamda bilinirliği çok yüksek olan bir kentin Avrupa Birliği projelerinden, Dünya Bankasının vermiş olduğu hibelerinden gerektiği ölçüde yararlanamamasını bir türlü içime sindiremiyorum açıkçası. Ayrıca artık partinin de halk için bir takım projeler yapması gerektiği kanaatindeyim. Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nun zamanında ifade ettiği üzere motorini 1 liraya değil Bodrum Belediyesi olarak öngördüğümüz projelerin hayata geçmesi durumunda motorini 75 kuruşa verebileceğimizi düşünüyorum. İdeallerim arasında bu konularda da çalışmaları yapmak yer alıyor. Seçilmem durumunda bu projeleri hayata geçirmeyi hedefliyorum. “ dedi.

“Belediyenin Kurumsallaşması ve Meclis Üyelerinin Görev Tanımının Yapılması Gerekiyor…”

Emre Köroğlu geçtiğimiz seçim döneminden bu güne meclis içinde verimli çalışan üyelerin sayısı bir elin beş parmağını geçemedi ve Belediye meclis üyelerimiz etkisiz kaldılar, siz bunu durumu yıkabilecek misiniz şeklindeki sorumuzaGeçtiğimiz dönemde ben de partimin ilçe yönetim kurulunda seçim koordinasyon biriminde görev aldım. Meclis üyelerimizin seçildikten sonra farklı tercihlere yöneldiği kanaatindeyim. O dönem içinde meclise çok güzel katkı koyabilecek aday adaylarımız da vardı aslında fakat dönemin konjonktürü bunu o isimleri gerektirdi. Sonraki süreçte de belediyelerin birleşmesi ve büyükşehre geçiş gibi zor bir süreç yaşadık. Burada yaşanan en büyük handikap ise Muğla’nın büyükşehir olmasından önce bir uyum süreci yaşayamadan tabiri caizse bir nişanlılık dönemi geçirmeden hızlı bir sürece girmiş olmamızdır.  Yani kucağımızda bir  bebekle ne yapacağımızı bilemedik. Belediyenin içindeki yapının mutlaka kurumsallaşması ve disipline edilmesi  ve Meclis üyeleri de dahil herkesin görev tanımının çok açık yapılması gerekmekte. Görev yapmakta olan meclis üyelerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda yetki paylaşımlarının olmaması nedeni ile ellerindeki projeleri hayata geçiremediklerini ve bu durumun kendilerinde yılgınlık yarattığı yönünde. İzlenimlerim bu yönde. Ama önümüzdeki dönemde durumun böyle devam edeceğini düşünmüyorum. “ şeklinde cevap verdi.

Bodrum Belediyesi Meclis Üyeliği için aday adayı BESİAD Başkanı Emre Köroğlu,  yapılacak ilk çalışmalardan birinin Bodrum kimliğinin doğru tanımlanması olduğuna dikkat çekerken “Kentimizin kimliği üzerine çalışırken kentimizin kültürel, tarihi yapısını mı yoksa eğlence merkezi olmasını mı merkeze almalıyız? Öncelikle bunu doğru çözümlememiz gerekiyor. İş dünyasının kanayan yarası olan yetişmiş personel açığı ile ilgili olarak Avrupa Birliği Uyum Masası veya Komisyonu dışında da yapılacak olan çalışmalarda kentimize bir Turizm ve Denizcilik Fakültesinin mutlaka Bodrum’a kazandırılması gerekiyor. Farklı meslek dallarından meclise girecek olan arkadaşlarımla bu merkezde birlikte çalışacağımıza inanıyorum.” Dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.