Bodrum Gündem

Recai Seymen’in Bodrum Belediye Başkanlığı Aday Adaylık Açıklamasının Analizi…

Recai Seymen “İşimiz de Bodrum, Gücümüz de Bodrum” sloganı ile Bodrum Belediye Başkalığı için yola çıktı. CHP İlçe Başkanlığı binası önünde gerçekleştirdiği Bodrum Belediye Başkalığı aday adaylık açıklamasına ilgi de oldukça iyiydi.

Konuşmasına özgeçmişini anlatarak başladı. Daha öncesinden bildiğim ve beni çok etkileyen bir özelliğini aday adaylık açıklaması sırasında dile getirmesi çok doğru bir yöntemdi. Seymen; bir öğretmen çocuğu olduğunu ve 15 yaşından itibaren çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Kocaeli gibi geçmiş dönemde sol ve devrimci geleneği olan bir şehirde yetişmiş olduğunu da vurgulaması dikkat çekiciydi. 18 yaşında da bir fabrikada çalışma hayatına başlıyor. Üniversiteye de çalışarak devam ediyor. Birlikte çalıştığı işçi arkadaşlarının da desteği ile Elektrik Mühendisi oluyor.

Recai Seymen’in konuşmasının başında bu öyküyü anlattı. Lakin heyecandan olsa gerek, olması gereken vurguyu bir türlü yapamadı. Doğal olarak Recai Seymen’in en önemli özelliklerinden birisi olan ve bu süreçte ona artı puan kazandırabilecek “İşçi sınıfının içinden gelen bir mühendis” imajı gargaraya geldi.

Sonra Bodrum’a geliş ve Güler hanım ile burada tanıştığını ve evlendiğini anlatması ise yine çok olumlu ve Recai Seymen’in Bodrum sevdasını ve insani tarafını öne çıkardı. Hele hele kızı ve oğlunun “Babacığım başarılar dileriz… Sezer ve Caner” mesajı bulunan ve kürsüye konulmuş çiçekler de çok etkileyiciydi. Böylece bir aile babası olduğunu net olarak vurgulamış oldu.

Buraya kadar her şey tamam diyeceğim, lakin konuşmasının başlarında kendisine “Senin de projelerin var mı?” diye soranlar olmuş. Seymen bu sorunun yanıtını vermeden önce, Cumartesi günü farklı sunumu ve açıkladığı projeler ile dikkatleri bir anda üzerinde toplayan Ali Öztürk’ü hedef alarak “Adayın vizyonu ve misyonu olur, partinin de projeleri olur. Önemli olan proje değil, projeleri hayata geçirecek yürek olması lazım. Önce egonu aşağıya indirmek lazım…” şeklinde ifadesi ile ortalık adeta buz kesti.

Hiç kimse bu süreçte adaylar arasında polemik olmasını beklemiyordu. Anlaşılan Bodrum Belediye Başkan Adayı beli olana kadar ve sonrasında çok sert çatışmaların olacağının sinyaliydi bu sözler. Dileriz bundan sonra aday adayları birbirleri ile ilgili konuşurken daha dikkatli sözler sarf ederler. Beş yıldan fazla bir süre Bodrum CHP İlçe Başkanlığı yapmış ve her seçim sürecinde kendisine destek veren Ali Öztürk’e yönelik bu incitici sözler, doğrusu Recai Seymen’e yakışmadı. Bu konuda mutlaka bir değerlendirme yapacaktır diye düşünüyorum.

Recai Seymen son dönemlerde iyi konuşan ve söylemek istediklerini iyi ifade eden biriydi. Ancak heyecandan olsa gerek 32 dakika süren aday adaylık açıklamasında konuları birbirine bağlamakta zorlandı, bazı konuları fazla uzattı, bazı konuları ise es geçti.

Elbette beş yıldan fazla ilçe başkanlığı yapmış birinin, üstelik kendi elleri ile partiye soktuğu Mehmet Kocadon’u ve Bodrum Belediyesinin çalışmalarını eleştirmek kolay bir şey değil. Konuşmasının bir bölümünde belediyeye yönelik sert ifadelerin de yer aldığı eleştirileri sıraladı. Olabildiğince dikkat ettiği ve bu açıdan çok zorlandığı belli oluyordu.

Konuşması sırasında çok komik bir durumda yaşandı. Mehmet Kocadon Recai Seymen’in konuşma yapmaya başladığı anda yanına geldi. Lakin Seymen Başkan Kocadon’un geldiğini fark etmemiş olacak ki belediye çalışmalarını eleştirmeye devam etti. Başkan Kocadon sanırım bir telefon için kısa bir süre Seymen’in yanından ayrıldı ve birkaç dakika sonra tekrar yanına geldi. Recai Seymen de “Başkanım hoş geldiniz…” diyerek elini sıktı. Başkan Kocadon “Ben yarım saatten beri burdayım, yeni gelmedim. Gözün bir şey görmüyor başkan…” diye yanıt verdi. İşte bu aşamadan sonra Recai Seymen çok daha temkinli bir konuşma yapmaya başladı.

Çok zor bir durum. Diyecek çok fazla bir şey yok.

Başkan Kocadon Recai Seymen’in konuşmasının sonunda mikrofonu alarak “Bütün adaylar, benim de adayım. Burada olduğum sürece bütün aday adaylık açıklamalarına katılacağım. Bir şey söylemek istiyorum. Başkanlık yaptığım sürede Recai Seymen bir kere bile kendisi için bir şey istemedi. Bu nedenle ona çok teşekkür ediyorum…” dedi.

Bu güne kadar başarılı sonuçlar elde edilen altı seçim geçiren ve beş yıldan fazla bir süre (ki bu Bodrum’da bir rekor) İlçe Başkanlık görevini sürdüren Recai Seymen Bodrum Belediye Başkanlık görevine talip.

  • Recai Seymen, 24 Haziran seçimlerinin ardından Kılıçdaroğlu’na karşı imza vermiş olsa da, başta Osman Gürün ve CHP Muğla Milletvekilleri ile halen iyi ilişkiler içinde, üstelik Ankara bağlantılarının da çok iyi olduğu ifade ediliyor.
  • Bir diğer konu; delege seçimlerinde de genelde İlçe Örgütüne yakın isimlerin seçildiği düşünülürse, sandık konulması durumunda da Seymen’in şansının yüksek olduğu aşikar.
  • Diğer taraftan İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de (kurumsal olarak tarafsız kalacaklarından kuşkumuz yok) kişisel tercihlerinin de Recai Seymen’den yana olacağı görülüyor.

Bütün bunlar üst üste konulduğunda (bana göre) iddialı üç adaydan birisinin Recai Seymen olduğu kuşkusuz bir gerçektir.

Yolun açık olsun Recai Seymen…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.