Bodrum Gündem

DEVLET ile VATANDAŞ ARASINDAKİ KÖPRÜ…

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Bodrum’da bir tören düzenlendi. Bodrum’da gerçekleştirilen törende konuşan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz; “Muhtarlar Devletimizin ve milletimizin gözü kulağıdır…” dedi.
Bodrum Gündem Haber
Sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Taner Uslu ile Kemal Orman, İlçe Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Yörükoğlu, Sahil Güvenlik Bodrum Karakol Komutanlığı TCSG 302 Komutanı SG Yüzbaşı Utku Meral, siyasi parti temsilcileri, gaziler, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve Yarımada’da görev yapan muhtarlar katıldı.
Törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Muhtarlık Kurumu 19 Ekim 1829 yılında Padişah 2. Mahmut tarafından kurulmuş…

Törende konuşan Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz; “Devletimizin bir kurumu olan muhtarlıklar, 19 Ekim 1829 yılında Padişah 2. Mahmut tarafından kurulmuş ve günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Köy ve mahalle yaşadığımız en eski yerleşim birimleridir. Köy ve mahalle bizim yaşam kültürümüzün ve siyasal yaşamımızın bir parçasıdır. Toplumsal kaynaşma, dayanışma köy ve mahallede başlar. Toplumsal yaşamın demokratik yansıması ve yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşaması olarak muhtarlık kurumu ortaya çıkmıştır. Köy ve mahalle muhtarlığı bize özgü bir kurumdur. Osmanlı döneminde başlayan muhtarlık, bugün Türkiye’nin yanında KKTC topraklarında da varlığını sürdürmektedir. Köy ve mahalle yöneticisi olan muhtar, halk tarafından doğrudan seçilir. Muhtarlık hem merkezi, hem de yerel yönetimin parçası olmakla birlikte aynı zamanda bu yönetimlere karşı köy ve mahalle halkının bir temsilcisi olarak görev üstlenen, resmi, demokratik bir kurumdur…”  dedi.
Muhtarlar Devletimizle Vatandaşımız Arasında Bir Köprüdür…
Daha sonra kürsüye gelen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise muhtarlık görevinin önemine değinerek “Muhtarlık görevi Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi demokrasinin temel taşıdır. Demokratik katılımın sağlanması açısından önemli bir görevi ifa eder. Aynı zamanda devletimizle vatandaşımız arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Dolayısıyla, devletimizin ve milletimizin gözü kulağıdır…” dedi.

Başkan Kocadon da Muhtarlar Gününü kutladı…

19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlik programına katılan Bodrum genelindeki muhtarlar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u da makamında ziyaret etti.

Törenin ardından Bodrum genelindeki 54 mahallenin muhtarı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı ve Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, tüm muhtarlar adına Başkan Kocadon’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Başkan Kocadon da muhtarlara iyi dilekleri ve ziyaretleri için teşekkür ederek Muhtarlar Gününü kutladı.

Ziyaretin sonunda Umurca Mahalle Muhtarı Zeynep Finikelioğlu, muhtarlar adına Başkan Kocadon’a teşekkür çiçeği takdim etti ve heyet Başkan Kocadon ile hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhtarlar Günü kutlamaları, Bodrum Belediye A.Ş. Trafo Bodrum’da, Bodrum protokolünün ve muhtarların katılımıyla gerçekleşen öğle yemeği ile devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.