Bodrum Gündem

2020 YILINA KADAR BODRUM CUP’IN İSİM SPONSORU OLDULAR…

Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutçu 2020 yılında 100. yaşını kutlayacak olan Amerikan Hastanesi’nin 2020’ye kadar  The Bodrum Cup’ın isim sponsoru olacaklarını kaydetti.

Bodrum Gündem Haber

The Bodrum Cup’ın Salı günü verilecek start öncesi organizasyonun isim sponsoru Amerikan Hastanesi tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal ile Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutçu katıldı.

Uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup’ta Istanbul Challenge Samos–Yalıkavak Marina etabıyla final yaparken, yarın Bodrum ayağı start alıyor.

Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutçu 2020 yılında 100. yaşını kutlayacak olan Amerikan Hastanesi’nin 2020’ye kadar  The Bodrum Cup’ın isim sponsoru olacaklarını kaydetti.

Toplantıda bir konuşma yapan Dr. Erhan Bulutçu, Amerikan Hastanesi olarak The Bodrum Cup’a sponsor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bulutçu, Amerikan Hastanesi’ni Bodrum’da açma nedenlerini de anlatarak şöyle konuştu;  “Aslında planımızda Bodrum yoktu. Bunun olma nedenlerinden birisi; Bodrum, gün geçtikçe özellikle Anadolu’dan İstanbul’dan yerleşmeye gelen insanlar, çalışma hayatını burada sürdürmek isteyen insanlarla dolup taşıyor. Bu güzide ilçemizin 2020’den sonra hem turizm, hem de iş dünyasında önemli bir yeri olacağına inanıyoruz. Bizim kendi hastanelerimizde tedavi gören, sağlık hizmetleri alan birçok insanın, Koç ailesine istekleri doğrultusunda biz de böyle bir atılım yaptık” dedi.  Dr. Erhan Bulutçu, kurum olarak ilerleyen dönemlerde sağlık konusunda toplumu bilinçlendirme, köylerde sağlık taraması gibi sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçirmek istiyoruz. İstanbul dışında Anadolu’da ilk kez bir ilçede hastane açıyoruz. Biz burada 20 yıllık geçmişi olan kurumu modern tıpla birleştirdik.” Dedi.

Bulutçu, The Bodrum Cup gibi bir spor organizasyonunun kendi alanlarıyla da dolaylı yoldan ilişkisi olması itibariyle sponsorluklarının anlamlı olduğunu ve 2020 yılında 100. yaşını kutlayacak olan Amerikan Hastanesi’nin 2020’ye kadar festivalin isim sponsoru olacağını ifade ederek şöyle konuştu;  “Sağlık sadece tedavi ile hasta bakımı ile olmuyor. Bazen önleyici davranmak gerekiyor. Stresin yenilmesi, zihnin farkındalığı, spor, sanat gibi konular sağlıklı yaşamın en önemli unsurlarındandır. O yüzden takım ruhuyla hareket eden yelken sporunda da bir işbirliği, sinerji yaratmak istedik. Amerikan Hastanesi, Türkiye’de sağlık kuruluşunda çok köklü, 2020 yılında 100’üncü yılını kutlayacak. Böylece 2018, 2019, 2020 yılları olmak üzere Bodrum Cup’la işbirliği içinde takım ruhunu aynen sağlık alanında olduğu gibi yelken sporunda da gerçekleştireceğiz” dedi.

Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal da 30 yıldır ilk kez bir isim sponsoru ile yola çıktıklarını ifade ederek şunları dile getirdi:  “Burada daha önce isim sponsoru olmak isteyen firmalar olmuştu ama The Bodrum Cup’ın ruhuna saygı duyacak ve bu işin olduğu gibi olmasına yardımcı olacak sponsorlar arıyorduk. Amerikan Hastanesi’nin burada kar amacı gütmeyen bir kurum olması bizler için çok önemli bir adım oldu. Bu sene İstanbul Challenge çok büyük bir organizasyon oldu. Bodrum Cup için çok büyük bir dönüm noktası oldu. Bodrum’da üretilmiş değerli teknelerin İstanbul Boğazı’nda çok ciddi yankı uyandırdı. Amerikan Hastanesi gibi çok özel markalarla birlikte The Bodrum Cup’ı sadece Bodrum’un tanıtımını değil artık Türkiye’nin tanıtımını üstlendiği bir noktaya geldi. dolayısıyla biz sponsor olarak değil bir destek olarak görüyoruz, beraber mücadele ediyoruz. Bodrum Cup, Türkiye’nin sürdürülebilir olan en büyük 2. Festivali ve Dünyanın da en büyük Mavi Yolculuğudur. Bodrum Cup, sürdürülebilir, yerel ve dokusu bozulmayan bir festivali aynoı zamanda. Biz bu festivalin 30. Yılında artık 50. Yılını konuşmak istiyoruz. ” dedi.

Uysal, organizasyonun Bodrum etabına şu ana kadar 160’ı aşkın tekne ve bin 500 sporcunun kayıt yaptırdığının da bilgisini verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.